Zelenski: "Lumea trebuie să audă la fel de intens că agresiunea împotriva Ucrainei continuă"

D.T.
Internaţional / 27 martie

Zelenski: "Lumea trebuie să audă la fel de intens că agresiunea împotriva Ucrainei continuă"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, ieri, într-un nou discurs, că este important ca acum, la fel ca în urmă cu un an, ucrainenii să îi susţină pe apărătorii ţării şi că lumea trebuie "să audă la fel de intens" că agresiunea Rusiei continuă, informează News.ro.

"În mod constant, invariabil, acordăm maximă atenţie situaţiei din prima linie. Bătăliilor brutale care iau viaţa oamenilor noştri în fiecare zi şi necesită mobilizarea constantă a statului şi a societăţii noastre în fiecare zi. Este greşit, este nedrept, când războinicii noştri care vin de pe front au senzaţia că pentru mulţi din spate războiul este terminat deja. Pentru cei care nu sunt doar departe de regiunea Doneţk sau de Nikopol, de Saltivka, de zonele de graniţă ale regiunii Sumî, de Zaporizhzhia, dar care sunt departe mental de tranşee, de durerea zilnică a ucrainenilor. Acum, la fel ca în urmă un an, nu poţi fi departe mental de război, deşi datorită soldaţilor noştri au loc ostilităţi adevărate, departe geografic de mulţi. Acum, la fel ca acum un an, este important ca mulţi ucraineni să ajute la apărarea statului, să ajute la acumularea de sprijin mondial pentru victoria noastră. Dragi ucraineni! Să îi susţineţi pe războinicii noştri ori de câte ori este posibil. Nu uitaţi de campaniile de strângere de fonduri ale voluntarilor şi contribuiţi când puteţi", a spus Zelenski.

"Este foarte important ca toţi cei care au influenţă informaţională să participe la munca informaţională. Acest lucru se aplică nu numai jurnaliştilor. Acest lucru se aplică tuturor celor care pot răspândi adevărul despre agresiune. Oricui este capabil să amintească lumii despre bărbaţii şi femeile ucrainene care au trecut prin ocupaţie, prin pierderi. Despre faptul că Ucraina luptă pentru libertate şi dreptate pentru poporul nostru şi pentru toate naţiunile ameninţate de tirania rusă. Lumea trebuie să audă la fel de intens ca anul trecut că agresiunea împotriva Ucrainei continuă. Trebuie să audă că încheierea războiului deja anul acesta, eliberarea Ucrainei de răul rusesc în acest an reprezintă o sarcină comună a lumii civilizate. Civilizat înseamnă, în special, hotărât să apere civilizaţia", a adăugat el.â, potrivit sursei.

Zelenski a mai spus că s-a întâlnit cu actorul Orlando Bloom. "M-am întâlnit cu ambasadorul UNICEF al bunăvoinţei Orlando Bloom şi cu echipa UNICEF - o organizaţie angajată în sprijinul umanitar şi protecţia copiilor. Orlando Bloom a lucrat semnificativ în această direcţie de mult timp. A fost deja în Ucraina, în Donbasul nostru, chiar înainte de războiul pe scară largă. Şi ştie ce a adus această agresiune, cât de ample trebuie să fie eforturile lumii pentru a o opri, pentru a reface Ucraina după război. Am discutat problema reconstruirii ţării noastre, a infrastructurii noastre şcolare. Apreciez acest ajutor. Am convenit ca echipele noastre să lucreze pe mai multe probleme. În special, este problema întoarcerii copiilor noştri care au fost duşi cu forţa în Rusia şi crearea de adăposturi anti-bombe pentru copiii noştri. Iar al treilea subiect este suportul tehnic al educaţiei la distanţă în acele zone şi regiuni în care este imposibil să studiezi offline din cauza ameninţărilor relevante", a declarat Zelenski.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Atunci incercati sa faceti pace. Acele teritorii cu separatisti vor fi mereu o problema pt Ucraina, si un fel de cal troian rusesc in Ucraina.

  Trebuie lasate la rusi pt pace si pt garantarea pacii viitoare si al neamestecului rusiei in treburile interne a Ucrainei.

  Un fost actor, un fost securist KGB si un fost capitan de fotball decid soarta lumii. Ar trebui facuta o comisie din specialisti care sa vina cu o solutie viabila.  

  1. Acest actoras cu apucaturi NAZISTE,cere sprijinul lumii in fata invadatorului rus.? Da,din punct de vedere juridic,are dreptate,insa cel care a provocat razboiul ucrainian a fost chiar el. Ucraina,este un stat care detine teritorii care nu au fost niciodata ale lui si nazistul a incercat sa asimileze prin TEROARE cetatenii de alte nationalitati care locuiesc in acele teritorii. Cine nu crede sa ii intrebe pe cetatenii romani care locuiesc in teritoriile romanesti din ucraina luate cu japca. Caracterul sau de terorist cu celelalte minoritati din ucraina,se vede in URA pe care a puso in practica fata de RELIIGIILE minoritatilor din ucrainape care le terorizeaza cu serviciile secrete ucrainienie. Bai NAZISTULE,daca vezi sa vezi cum trebuie sa te comporti cu nationalitatile conlocuitoare din ucraina,vino in ROMANIA si ia notite de cum se comporta STATUL ROMAN cu minoritatile nationale care locuiesc si traiesc aici,inclusiv de ce drepturi beneficiiaza minoritatea ucrainiana. Daca te hotarasi sa vii,nu ii intreba pe (marii,asa zisi ziaristi) RADU TUDOR si BOGDAN CHIREAC) deoarece ei sustin mai mult ATROCITATILE tale decat ii apara pe cetatenii romani.SLAVA UCRAINA.!

  STIMA pt POPORUL ucrainean DAR... Ucraina lupta pt TOATE popoarele lumii bla bla bla? De aceea respecta in drepturile propriilor minoritati etnice, se vede! (Halal!)

  Stim, stim dar ar fi mai util sa ne abonam undeva sa primim stiri doar daca e ceva major: se ajunge la pace sau e vre-o nucleara.

  In rest, am inteles, e batalie acolo dar nu trebuie sa avem in minte non-stop numai treaba asta. 

  Poate mai avem si altceva de facut si gandit in timpul ala. 

  1. Corect.

  Razboiul amplifica scaderea nivelului de trai a populatiei,

  asa ca NU MAI VREM SA CHELTUIM BANI, ptr. conflictul rusnac, 

  deja orice aparitie a razboiului in media genereaza ANTIPATIE si

  nu este favorabil Ucrainei 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro