Zelenski: "Pentru a câştiga în faţa tiraniei, este nevoie de o mai mare unitate"

D.T.
Internaţional / 30 martie

Zelenski: "Pentru a câştiga în faţa tiraniei, este nevoie de o mai mare unitate"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că lumea democratică are acum cea mai mare unitate de mult timp, însă este nevoie de mai mult, conform Agerpres. "Pentru a câştiga în faţa tiraniei, este nevoie de o mai mare unitate. Sunt sigur că lumea democratică este capabilă să o dobândească", susţine el.

Zelenski a menţionat, în mesajul transmis ieri seară, că a participat la "Summit-ul Democraţiei" la invitaţia preşedintelui american Joe Biden, arătând că poziţia Ucrainei a fost "foarte exactă şi cât se poate de practică".

"Acum, mulţumită curajului ucrainean, mulţumită leadership-ului Statelor Unite, preşedintelui Biden, mulţumită Congresului Statelor Unite şi tuturor celor care muncesc pentru consolidarea lumii, avem cea mai mare unitate a ţărilor democratice de mult timp. Şi această unitate, după cum putem vedea, este de ajuns pentru a lupta pentru libertate. Dar pentru a câştiga în faţa tiraniei, este nevoie de o mai mare unitate. Sunt sigur că lumea democratică este capabilă să o dobândească. Este capabilă să câştige", a declarat preşedintele Ucrainei.

El a adăugat că democraţia are nevoie de victorie, cât mai curând posibil, iar Ucraina şi aliaţii săi de pe toate continentele vor face totul pentru a aduce mai aproape victoria Ucrainei, "victoria libertăţii şi a ordinii mondiale bazate pe reguli", arată sursa.

Zelenski a menţionat că a discutat cu şeful Guvernului italian, Giorgia Meloni, despre relaţiile bilaterale şi despre situaţia apărării în faţa agresiunii Rusiei.

"În lunile următoare deja putem să fim mai activi pe linia frontului. Şi vom face totul pentru a ne asigura că sprijinirea paşilor noştri de către lume este cât se poate de eficentă", a continuat el.

Preşedintele ucrainean le-a mulţumit luptătorilor din direcţia Bahmut, care "luptă ferm şi eficient".

"Ucraina nu a irosit nicio săptămână în timpul acestui război la scară largă - întărim constant statul nostru, Forţele noastre de Apărare şi Securitate, încrederea noastră în a avansa către victorie. Astăzi, a fost făcut un pas pentru a întări şi independenţa spirituală a statului nostru, pentru a proteja societatea noastră de vechea şi cinica manipulare a religiei de către Moscova. Ucraina este teritoriul celei mai mare libertăţi religioase în partea noastră de Europa. Aşa a fost din 1991. Aşa va fi întotdeauna", a punctat Volodimir Zelenski.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Geo Lerosz parlamentar din Ucraina acuza pe Zelenski si

  mana sa dreapta pe Andrij Jermak,ca la achizitii de armament 

  au delapidat multe miliarde din bugetul de stat

  acest parlamentar nu respecta "unitatea" actorasului 

  Faceti pace.

  Se strange treptat latzul in jurul circarului! Cand o sa-si dea seama ucrainienii ca au fost folositi de circar ca si carne de tun, fara sa aiba nici o sansa de victorie si cu tara transformata in ruine fumegande si fara nici un viitor, cand de fapt, clovnul lor putea negocia cu rusii inca dinaintea inceperii razboiului, il vor lichida fara nici o remuscare!

  Mi e greață și de tine și de Putin.Mizerabililor.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro