ZIARUL BURSA

06 decembrie

OPINIIBlestemul jafului

Constantin CojocaruEditorial / 5 februarie 2007

Constantin Cojocaru

Imediat după decembrie 1989, Oracolul din Dămăroaia, autoprezentat ca fiind politologul Silviu Brucan, ne aducea la cunoştinţă marea sa revelaţie, conform căreia românilor le vor trebui 20 de ani ca să înveţe ce-i aceea democraţie.

Ministrul Ungureanu crede că nu a greşit, dar îşi va prezenta demisia

Ministrul Ungureanu crede că nu a greşit, dar îşi va prezenta demisia

F.A.Politică / 5 februarie 2007

Ministrul afacerilor externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că îşi va depune astăzi demisia, dar aceasta reprezintă un gest de onoare, la solicitarea premierului Călin Popescu-Tăriceanu. Mihai-Răzvan Ungureanu nu a recunoscut că a greşit pentru că MAE nu l-a informat pe premier despre situaţia celor doi români reţinuţi în Irak.

Săraci şi bogaţi

Cristian PirvulescuEditorial / 5 februarie 2007

Cristian Pirvulescu

Europa cunoaşte odată cu ultimele valuri de extindere o adâncire a diferenţelor economice şi culturale.

"NYSE Group" revine la profit

A.V.Internaţional / 5 februarie 2007

"NYSE Group" Inc., operatorul NYSE - cea mai mare piaţă de acţiuni din lume, a înregistrat un proft de 45,5 milioane de dolari în ultimele trei luni din 2006, datorită comisioanelor din tranzacţii.

Mihai Ionescu: "Importurile vor omorî producătorii români"

Mihai Ionescu: "Importurile vor omorî producătorii români"

Emilia OlescuCompanii / 5 februarie 2007 /

În urma aderării ţării noastre la structurile europene, producătorii interni se vor confrunta cu o concurenţă accentuată, ca urmare a prezenţei mărfurilor europene pe piaţa autohtonă, ne-a spus Mihai Ionescu, secretar general al Agenţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) şi co-preşedinte al Consiliului de Export al României.

BNP PARIBAS, DEUTSCHE BANK ŞI STANDARD CHARTERED AVERTIZEAZĂ:Aprecierea dolarului nu va fi de durată

Alina VasiescuInternaţional / 5 februarie 2007

Aprecierea pe care a cunos­cut-o moneda americană (dolarul) în acest an va fi de scurtă durată, întrucât economia SUA, cea mai mare din lume, îşi va pierde elanul în lunile următoare, spun analiştii de la "BNP Paribas", Aprecierea pe care a cunos­cut-o moneda americană (dolarul) în acest an va fi de scurtă durată, întrucât economia SUA, cea mai mare din lume, îşi va pierde elanul în lunile următoare, spun analiştii de la "BNP Paribas", "Deutsche Bank" AG şi "Standard Chartered" Plc.

Pregătirile pentru tranzacţionarea titlurilor de stat, la final

Pregătirile pentru tranzacţionarea titlurilor de stat, la final

Ancuţa StanciuPiaţa de Capital / 5 februarie 2007 /

Titlurile de stat mai au o secundă pînă să fie tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti; ministrul finanţelor, domnul Sebastian Vlădescu, ne-a declarat că va demara acest proces de listare şi tranzacţionare a titlurilor de stat în momentul cînd va intra în funcţiune Depozitarul Central.

Rodica Culcer, pusă la zid chiar de către Comisia de Etică din TVR

D.B.Companii / 5 februarie 2007 /

Şeful departamentului de ştiri al televiziunii publice, jurnalistul Rodica Culcer, a fost pusă la zid chiar de către Comisia de etică din cadrul TVR, în calitatea sa de moderator al ediţiei speciale cu Traian Băsescu şi din cauza modului cum a gestionat problema dreptului la replică solicitat de senatorul PSD Ion Iliescu, în urma acuzaţiilor din acea emisiune.

Ediţia din 06.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Orange - rezultate preliminare 2006

comunicat OrangeCompanii / 5 februarie 2007

Orange, liderul pieţei de telecomunicaţii din România, a încheiat anul 2006 cu 8,043 milioane clienţi, în creştere cu 18% faţă de anul precedent.

Samsung şi hat creează universul ULTRA

comunicat SamsungCompanii / 5 februarie 2007

Samsung şi HAT au dezvăluit vineri seara, într-unul dintre cele mai la modă cluburi din Bucureşti, câteva dintre surprizele pe care le pregătesc în 2007 utilizatorilor de telefoane mobile din România.

Un nou oficiu poştal în Pipera

comunicat Compania Naţională Poşta RomânăCompanii / 5 februarie 2007

Compania Naţională Poşta Română anunţă că s-a deschis Oficiul Poştal Pipera din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

"Tempo" comunică pentru "Franke" România

C.P.Companii / 5 februarie 2007

Franke România, unic importator şi distribuitor de sisteme complete de echipamente pentru bucătării mărcile Franke şi Faber, a ales ca partener de comunicare agenţia Tempo Advertising.

Presa audiovizuală cere dezincriminarea calomniei

C.P.Companii / 5 februarie 2007

Asociaţia televiziunilor şi radiourilor din România (ARCA) consideră că, odată cu publicarea motivaţiei deciziei Curţii Constituţionale privind reintroducerea în codul penal a infracţiunilor de calomnie şi insultă, sunt întrunite elementele...

Francois Fourmont

"Dacia" susţine taxa de primă înmatriculare

Monica MăgureanuCompanii / 5 februarie 2007 /

Producătorul auto "Dacia - Renault" susţine taxa de primă înmatriculare, aprobată de Guvern anul trecut, întrucât, în calitate de constructor de profil, se teme de consecinţele dramatice ce s-ar putea produce în ţara noastră atât în plan...

BVBO închidere de săptămână în forţă

Diana DorobanţuPiaţa de Capital / 5 februarie 2007 /

Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a adus noi maxime istorice pentru indicii bursieri. BET, indicele care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate la BVB, a urcat cu +2,17% până la 8.975 puncte. BET-C s-a majorat cu...

Fermierii vor înainta un memoriu ministrului Agriculturii

F.A.Companii / 5 februarie 2007

Reprezentanţii fermierilor din şapte judeţe s-au întâlnit, recent, la Brăila, unde au întocmit un memoriu cu principalele măsuri care trebuie luate în vederea salvării agriculturii româneşti, pe care intenţionează să îl înainteze ministrului...

Compania Ericsson tatonează potenţialul Iaşiului

Compania Ericsson tatonează potenţialul Iaşiului

Doru MocanuCompanii / 5 februarie 2007 /

Compania suedeză Ericsson şi-ar putea deschide un punct de lucru la Iaşi, după cum a reieşit din discuţiile pe care prefectul Iaşiului, domnul Nicuşor Păduraru, le-a purtat cu reprezentanţi ai Ericsson România.

MONITORUL OFICIAL

F.A.Companii / 5 februarie 2007 /

Nr. 42 din 19 ianuarie 2007

Decizia nr. 929 din 14 decembrie 2006 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 15 alin. (1) din Normele metodologice de evaluare a pensiilor din sistemul public, stabilite în fostul sistem...

Rezultatele "Volvo" - în creştere

Alina VasiescuInternaţional / 5 februarie 2007

Producătorul suedez de camioane "Volvo" AB, al doilea din Europa, a obţinut, în ultimele trei luni din 2006, un profit cu 24% mai mare decât în perioada similară din 2005, beneficiind de o cerere mare din partea clienţilor.

"Ericsson", beneficii cu mult peste aşteptări

Alina VasiescuInternaţional / 5 februarie 2007

Compania suedeză "Ericsson" AB, cel mai mare producător mondial de reţele de telefonie mobilă, anunţă o majorare de 14% a profiturilor sale, în baza rezultatelor societăţii mixte la care este parte alături de "Sony" Corp.

CONSTANŢA: Serviciul de salubrizare din Tuzla va fi concesionat

E.O.Companii / 5 februarie 2007 /

Primăria din localitatea Tuzla, judeţul Constanţa, va concesiona serviciul public de salubrizare din comună. Obiectivele municipalităţii sunt îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor, promovarea calităţii şi eficienţa activităţilor de...

TMK Artrom Buys Products Worth 26.9 Mln EUR

F.A.English Section / 5 februarie 2007

Slatina-based company TMK Artrom concluded four contracts to purchase products worth 26.9 million EUR from Sinara Handel GMBH and two contracts with TMK Resita to sell products worth 15.2 million EUR, according to a report to the Bucharest Stock...

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo