ZIARUL BURSA

05 decembrie
Invazia chineză în construcţii este inevitabilă

Invazia chineză în construcţii este inevitabilă

Alina TomaCompanii / 23 iulie 2007

Criza de muncitori din construcţii a trecut, în acest an, de la faza calitativă la cea cantitativă. Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Româ­ne a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), ne-a explicat: "În ultimii ani, sectorul construcţiilor a dus lipsa muncitorilor calificaţi, plecaţi să muncească în străinătate.

SENTIMENTUL NAŢIONAL AL MONEDEIO nouă ordine monetară la orizont?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 23 iulie 2007 /

Călin Rechea

Pe pieţele financiare internaţionale recordurile au ajuns să cadă aproape zilnic. Analiştii pieţelor valutare internaţionale consideră că deprecierea dolarului faţă de euro va continua, atât din punct de vedere al duratei, cât şi al magnitudinii. Un curs de 1,50 USD/ EUR nu mai pare foarte îndepărtat în contextul actual. David Woo, de la Barclays Capital, a declarat pentru Financial Times că mulţi clienţi ai băncii doresc să afle "dacă intrăm într-un nou regim".

EDF, E.ON, "Enel", CEZ şi RWE - rivali în cursa pentru o centrală nucleară din Bulgaria

EDF, E.ON, "Enel", CEZ şi RWE - rivali în cursa pentru o centrală nucleară din Bulgaria

AVInternaţional / 23 iulie 2007

Compania energetică franceză "Electricité de France" SA (EDF), cea mai mare din Europa, şi E.ON AG, cel mai mare furnizor de utilităţi din Germania, alături de alte nume mari din domeniu, sunt rivali în cursa pentru achiziţia unei cote dintr-o societate mixtă din Bulgaria, care va administra o centrală nucleară în această ţară. Proiectul are o valoare de 5,4 miliarde de dolari.

Zona Metropolitană Iaşi se va întinde pe circa 57.000 de hectare

Zona Metropolitană Iaşi se va întinde pe circa 57.000 de hectare

Doru Mocanu,Companii / 23 iulie 2007 /

Specialiştii în urbanism apreciază că, până în anul 2009, Municipiul Iaşi va absorbi comunele Miroslava, Tomeşti şi Leţcani, în contextul extinderii cu repeziciune a zonei urbane, ca urmare a dezvoltării volumului investiţiilor de la periferia oraşului.

OPINIIEficienţă şi echitate

Dr. Constantin CojocaruEditorial / 23 iulie 2007

Dr. Constantin Cojocaru

În numărul trecut al acestei rubrici remarcam măiestria de care dă dovadă domnul Preşedinte Traian Băsescu în găsirea de modalităţi prin care să-şi ţină în priză electoratul.

Majorările de capital la Bursa din Sibiu, aprobate de acţionari

Diana Dorobanţu Piaţa de Capital / 23 iulie 2007 /

Acţionarii Bursei Monetar Financiare şi de Mărfuri de la Sibiu au aprobat vineri majorarea capitalului social până la aproximativ două milioane de euro. După cum ne-a precizat domnul Teodor Ancuţa, preşedintele BMFMS, aceasta este valoarea capitalului social prevăzută în legis­laţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Dolarul, în declin continuu

Alina VasiescuInternaţional / 23 iulie 2007

Moneda americană, dolarul, s-a depreciat vineri, pe piaţa din SUA, până la un nou minim istoric în raport cu euro, traderii fiind influenţaţi de ştirile negative privind piaţa imobiliară a celei mai mari economii a lumii.

Ediţia din 05.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Nasdaq şi-a triplat câştigurile

AVInternaţional / 23 iulie 2007

"Nasdaq Stock Market" Inc., a doua piaţă de acţiuni din SUA, a obţinut, în trimes-trul al doilea, un profit mai mult decât triplu faţă de aceeaşi perioadă din 2006, în baza tranzacţiilor record realizate pe platforma sa electronică.

Pieţele europene au motive de declin

AVInternaţional / 23 iulie 2007

Acţiunile companiilor listate la bursele din Europa au scăzut în ultima zi a săptămânii trecute, după ce "Ericsson" AB din Suedia a raportat câştiguri inferioare estimărilor analiştilor.

Profitul "Ericsson" a crescut cu 12%

AVInternaţional / 23 iulie 2007

Compania suedeză "Ericsson" AB, cel mai mare producător mondial de reţele de telefonie fără fir, şi-a majorat cu 12% profitul în trimestrul al doilea, datorită achiziţiilor pe care le-a realizat, dar şi în baza comenzilor primite din...

"Equest Investments Balkans" a preluat 75% din "Domo"

"Equest Investments Balkans" a preluat 75% din "Domo"

Carola IonescuCompanii / 23 iulie 2007

Equest Investments Balkans (EIB) a încheiat un acord pentru achiziţia unei participaţii de 75% la retailerul de electronice şi electrocasnice Domo, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, a anunţat săptămâna trecută fondul britanic de investiţii.

"Confarg" Curtea de Argeş funcţionează în pierdere

"Confarg" Curtea de Argeş funcţionează în pierdere

Aristică BrânzanPiaţa de Capital / 23 iulie 2007 /

Societatea Confarg S.A. Curtea de Argeş activează în cadrul industriei uşoare, sectorul produselor de îmbrăcăminte, domeniu în care are o vechime neîntreruptă de peste 65 de ani, fiind în prezent unul dintre marii producători ai ţării în domeniul...

Fabricile de zahăr din sfeclă sunt pe cale de dispariţie

Fabricile de zahăr din sfeclă sunt pe cale de dispariţie

F.A.Companii / 23 iulie 2007

Fabricile care folosesc sfecla de zahăr pentru producţie riscă să se închidă, până cel târziu în primavara anului viitor, pierzând în faţa celor care folosesc ca materie primă zahărul brut, de cele mai multe ori importat, mult mai ieftin, susţin...

Industria autohtonă de bere este eliminată de pe piaţă

F.A.Companii / 23 iulie 2007

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară acuză membrii Parlamentului, în special parlamentarii de Cluj, şi pe preşedintele Româ­niei de interese în distrugerea industriei autohtone de bere prin neaprobarea proiectului de lege...

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo