ZIARUL BURSA

03 iunie 2009
Ediţia din 21.03.2023

Dolarul, tot mai slab

A.V.Internaţional / 3 iunie 2009

Moneda americană, dolarul, continuă să se deprecieze, pe pieţele externe, consemnând nivelul minim al anului faţă de euro.

Programul Operaţional pentru Pescuit s-a înecat

Programul Operaţional pentru Pescuit s-a înecat

Cătălin DeacuMacroeconomie / 3 iunie 2009

Dacă nici anul acesta nu vor începe plăţile, ţara noastră riscă să piardă trei sferturi din cele 307 milioane de euro de care dispune prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) a declarat, pentru BURSA, preşedintele Asociaţiei Acvacultorilor Banat Sturio, Dorel Lazu.

B"estfest la a treia ediţie

C.P.Companii / 3 iunie 2009

Cea de-a treia ediţie a B"estfest, cel mai mare festival de gen al verii, ce va avea loc între 1-5 iulie în Bucureşti, la Romexpo, este prezentat de Romtelecom şi organizat de Emagic.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Elveţia - în recesiune

Alina VasiescuInternaţional / 3 iunie 2009

Produsul Intern Brut (PIB) al Elveţiei a scăzut cu 0,8% în primul trimestru al anului curent, faţă de trimestrul precedent, marcând intrarea în recesiune, conform datelor publicate, ieri, de Ministerul Economiei.

Scad acţiunile băncilor din Europa

Scad acţiunile băncilor din Europa

Alina VasiescuInternaţional / 3 iunie 2009

Acţiunile societăţilor listate pe pieţele europene au scăzut ieri, investitorii speculând că ascensiunea din ultimele trei luni nu este justificată de aşteptările privind câştigurile companiilor.

"Ryanair" are primele pierderi anuale

"Ryanair" are primele pierderi anuale

Alina VasiescuInternaţional / 3 iunie 2009

"Ryanair Holdings" Plc, cel mai mare operator de transport aerian low-cost din Europa, a raportat primele pierderi nete anuale, din cauza costurilor ridicate cu combustibilul şi a deprecierii acţiunilor deţinute la "Aer Lingus" Plc.

Scade producţia "Gazprom"

Alina VasiescuInternaţional / 3 iunie 2009

Producţia de gaze naturale a grupului energetic rus "Gazprom" a scăzut la 0,98 miliarde metri cubi pe zi în luna mai, cu 14% sub nivelul de 1,15 miliarde metri cubi, înregistrat în luna aprilie, conform datelor publicate, ieri, de...

"Ford" anunţă majorări de producţie

Alina VasiescuInternaţional / 3 iunie 2009

"Ford Motor" Co, al doilea constructor auto din SUA şi singura companie americană majoră de profil care nu a intrat în faliment, a anunţat că îşi majorează producţia în acest trimestru şi în cel viitor, urmărind să-şi redreseze vânzările.

Angajaţii IAR Braşov au dat foc elicopterelor

Angajaţii IAR Braşov au dat foc elicopterelor

Ovidiu Vrânceanu, BraşovCompanii / 3 iunie 2009 /

Sindicaliştii de la companiile IAR şi Construcţii Aeronautice Ghimbav au protestat, ieri, din nou, în faţa sediului Prefecturii Braşov faţă de situaţia în care se află industria aeronautică din România.

Preşedintele Traian Băsescu consideră că sistemul bancar este solid.

Băsescu: Nicio bancă nu se află în dificultate

A.G.R.Macroeconomie / 3 iunie 2009

Preşedintele Traian Băsescu, aflat într-o vizită oficială în Israel, i-a îndemnat pe oamenii de afaceri israelieni să investească în agricultura şi în turismul din ţara noastră, în condiţiile în care, în ultimii ani, au apărut în România...

APIA: Plăţi la hectar de 347 milioane de euro

F.A.Macroeconomie / 3 iunie 2009

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat, până în prezent, plăţi în valoare de 347 milioane de euro, aferente cererilor depuse de 487.000 de beneficiari pentru schemele de sprijin pe suprafaţă, în cadrul campaniei SAPS...

Dosarul lui Mitrea, înapoi la DNA?

F.A.Politică / 3 iunie 2009

Dosarul în care senatorul social-democrat Miron Mitrea este judecat pentru fapte de corupţie ar putea fi retrimis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi refăcut, după ce avocaţii acestuia au invocat, ieri, mai multe excepţii,...

HP ajută IMM-urile să economisească timp şi bani

C.P.Companii / 3 iunie 2009

HP anunţă extinderea iniţiativei Total Care dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii printr-o serie de produse, soluţii şi servicii noi menite să le reducă costurile, să le îmbunătăţească productivitatea şi să crească eficienţa activităţii...

ANAT solicită combaterea turismului "la negru"

C.C.Companii / 3 iunie 2009 /

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) susţin că, în prezent, în ţara noastră există entităţi comerciale care efectuează activităţi specifice agenţiilor de turism fără a avea licenţă şi solicită organelor...

PricewaterhouseCoopers România numeşte doi noi parteneri

C.I.Companii / 3 iunie 2009 /

PricewaterhouseCoopers România a numit doi noi parteneri: Mihai Aniţa - Partener în Departamentul de Audit Financiar - Retail şi Ruxandra Stoian - Partner în Departamentul de Consultanţă Fiscală şi Juridică - Servicii de Consultanţă în Resurse Umane.

OPINIA DE LA ANTIPOZI: România, the Land of Choice ?

Eugen IonescuEditorial / 3 iunie 2009

Eugen Ionescu

Promovarea unor asemenea sloganuri nu este ceva neobişnuit. De exemplu, America este numită "The Land of Oppor­tunity" (pământul oportunităţii), Australia este numită "The Land of Plenty" (pă­mântul bel­şugului).

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

21 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9434
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6037
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.3735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo