ZIARUL BURSA

17 octombrie 2012
Energia României, sub asalt

Energia României, sub asalt

REDACŢIA BURSACompanii / 17 octombrie 2012

Bătălia pe resursele energetice a fost permanentă de-a lungul istoriei, a generat lovituri de stat şi răs-turnări de regimuri, a generat colonialism, cuceriri de teritorii, războaie cu arme şi războaie economice, dar, în acest moment al crizei financiare mondiale, lupta pentru sursele de energie atinge paroxismul.

Un investitor acuză o fraudă de 500.000 de euro la "Carpatica Invest"

EXCLUSIVITATE: SCANDALUL SIMA SCOATE LA IVEALĂ ALTE NEREGULI DIN PIAŢA DE CAPITALUn investitor acuză o fraudă de 500.000 de euro la "Carpatica Invest"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 17 octombrie 2012

UPDATE 16:00: Marius Veltan: "Carpatica Invest" l-a suspendat pe brokerul Ştefan Terziu încă din luna mai 

Carpatica Invest l-a suspendat pe brokerul Ştefan Terziu şi a sesizat CNVM în urma reclamaţiei primite de la Andrei Anghel, încă din luna mai, potrivit lui Marius Veltan, Director General Adjunct al casei de brokeraj.

Domnia sa ne-a declarat: "În data de 16 mai 2012 am primit o reclamaţie scrisă de la clienţii Anghel Andrei şi Anghel Ilie. (detalii în articol)

---

Andrei Anghel îl acuză pe brokerul său că a făcut tranzacţii neautorizate

Brokerul Ştefan Terziu spune că nu şi-a încălcat atribuţiunile şi că justiţia va dovedi care este adevărul

CNVM a dat cinci amenzi casei de brokeraj, a sesizat Poliţia şi a suspendat autorizaţia lui Ştefan Terziu pentru trei luni

După mega-scandalul Cristian Sima, brokerul care a pierdut banii unor VIP-uri şi oameni importanţi de afaceri, depăşindu-şi mandatul acordat de aceştia, investitorul Andrei Anghel acuză o situaţie oarecum similară, pe relaţia cu brokerul său, Ştefan Terziu, de la "Carpatica Invest".

Autorităţile se învârt în jurul cozii Oltchim

Autorităţile se învârt în jurul cozii Oltchim

ANA ZIDARU, ALINA TOMAPiaţa de Capital / 17 octombrie 2012

UPDATE: Daniel Chiţoiu: Luni va reporni producţia la una dintre secţiile Oltchim 

"Vineri, va intra în teste prima secţie de lucru la Oltchim, iar luni va reîncepe producţia acolo. De asemenea, până la sfârşitul săptămânii, acordăm lichidarea la salariile pe luna august şi sperăm ca săptămâna viitoare să achităm jumătate din luna septembrie. Am schimbat toată conducerea, 25 de directori de acolo, inclusiv până la şefii de secţie", a precizat ministrul economiei Daniel Chiţoiu.

---

UPDATE: Guvernul vrea să dea 20 de milioane de euro pentru Oltchim

Rodin Traicu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a spus că Guvernul intenţionează să acorde un ajutor de ugenţă pentru Oltchim în valoare de 20 de milioane de euro, subiect ce va fi discutat şi joi la Bruxelles de delegaţia românească, conform surselor de presă.

---

Autorităţile se învârt în jurul cozii încercând să pună pe picioare Oltchim, făcându-se că nu văd, până după alegerile parlamentare, că nu sunt şanse să rezolve problema acestei "găuri negre" a economiei.

"Intenţionăm să producem la Mizil utilaje pentru agricultură şi pentru zootehnie"

IUSTIN PARASCHIV:"Intenţionăm să producem la Mizil utilaje pentru agricultură şi pentru zootehnie"

ANCUŢA STANCIUCompanii / 17 octombrie 2012

Iustin Paraschiv este un tânăr întreprinzător, care conduce, la doar 30 de ani, un grup de firme cu o cifră de afaceri de circa 250 de milioane de euro.

Holdingul aparţine familiei Paraschiv şi are activităţi în domeniul agro-zootehnic, trading şi retail. Astfel, firmele "Avicarvil", "Ana şi Cornel", "Carmistin", "Ladrisi" Grup şi "Pajo Holding" acoperă cele trei domenii cu un număr de peste 2000 de angajaţi. În acest an, a fost lansat şi lanţul de magazine "La Provincia".

Ministrul german de Finanţe vrea modificarea Tratatului UE

V.R.Jurnal de criză / 17 octombrie 2012

Ministrul german de Finanţe,Wolfgang Schaeuble, vrea modificarea Tratatului Uniunii Europene, cel mai devreme anul viitor, pentru întărirea capacităţii zonei euro de punere în practică a disciplinei bugetare, riscând astfel să provoace tensiuni cu Marea Britanie şi Franţa.

Ediţia din 17.10.2012
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Antonescu ia în calcul pierderea alegerilor

O.D.Politică / 17 octombrie 2012

Guvernarea erodează simpatia populară, de acest lucru nu s-a putut feri nici USL. Ultimele sondaje de opinie arată că trendul descendent se menţine, chiar dacă nici fostul partid aflat la putere, PDL, nu urcă foarte puternic.

Vestea bună... vestea rea

Cornel CodiţăEditorial / 17 octombrie 2012

Cornel Codiţă

În orice poveste bine scrisă, exis­tă întotdeauna o veste bună şi una rea, pentru fiecare personaj cu oarecare greutate. Luaţi cazul Scufiţa Roşie!

Cornelius Brody, CEO iQuest

iQuest anunţă 40 de angajări la Braşov în 2013

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 17 octombrie 2012

Compania mizează în acest an pe o creştere a cifrei de afaceri la 19 milioane de euro, cu 20% peste rulajul de anul trecut  

Furnizorul de soluţii şi servicii software iQuest a anunţat, ieri, cu ocazia împlinirii a zece ani de când şi-a deschis...

FMI va veni la Bucureşti în noiembrie

C.P.Macroeconomie / 17 octombrie 2012

O echipă de experţi ai FMI, condusă de şeful misiunii Fondului în România, Erik de Vrijer, se va afla la Bucureşti în 6-14 noiembrie pentru discuţii cu autorităţile române despre evoluţiile economice recente, perspectivele economice, politica...

BCR execută silit magazinul Cocor

BCR execută silit magazinul Cocor

E.V.Companii / 17 octombrie 2012

BCR execută silit centrul comercial Cocor şi urmează să organizeze o licitaţie de vânzare la mijlocul lunii noiembrie, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane de euro), decizie contes­tată în instanţă de proprietarii...

Izvestia: IKEA va avea magazine mici în Moscova

ALINA VASIESCUInternaţional / 17 octombrie 2012

Distribuitorul suedez de mobilă IKEA va construi circa 20 de magazine mici, cu un spaţiu de până la 5.000 mp, la Moscova, ca parte a strategiei sale de a ajunge la clienţii din întreaga capitală a Rusiei, anunţă publicaţia Izvestia.

Optimism pe pieţele din Europa

BURSELE DIN LUMEOptimism pe pieţele din Europa

ALINA VASIESCUInternaţional / 17 octombrie 2012

Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce doi parlamentari germani au declarat că Berlinul este deschis la o eventuală solicitare din partea Spaniei pentru o linie de credit de la fondul de salvare.

Directorul"Citigroup" a demisionat

ALINA VASIESCUInternaţional / 17 octombrie 2012

Directorul executiv al "Citigroup" Inc., Vikram Pandit, care a condus banca americană în perioada în care aceasta a fost salvată de stat de la colaps, a demisionat din funcţie şi a fost înlocuit imediat cu Michael Corbat, ex-lider al...

"Goldman Sachs" a revenit pe profit

ALINA VASIESCUInternaţional / 17 octombrie 2012

"Goldman Sachs Group" Inc., a cincea mare bancă din SUA - după valoarea activelor, a raportat pentru trimestrul al treilea un profit mai mare decât anticipau analiştii, ca urmare a redresării veniturilor din tranzacţii şi investiţii.

Câştig în creştere pentru "Coca-Cola"

ALINA VASIESCUInternaţional / 17 octombrie 2012

"Coca-Cola" Co., cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare, a raportat, ieri, creşterea cu 3,9% a profitului său în trimestrul al treilea din 2012, pe fondul îmbunătăţirii vânzărilor în Europa.

REVISTA PRESEI 17.10.2012

Willy HomnerRevista Presei / 17 octombrie 2012

ADEVARUL 

Chirieac, Sima şi banii din Elveţia

Documente obţinute de "Adevărul" arată că prin conturile analistului Bogdan Chirieac, deschise la firma de brokeraj a lui Cristian Sima, au fost rulate sume de peste 640.000 de dolari.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 17.10.2012

V.R.Revista Presei / 17 octombrie 2012

FINANCIAL TIMES

TeliaSonera reduce 2.000 de posturi

Compania suedeză de telefonie TeliaSonera va elimina 2.000 de locuri de muncă, în condiţiile în care profitabilitatea sa din trimestrul al treilea nu a atins aşteptările.

Ziarul BURSA

12 aprilie
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo