ZIARUL BURSA

22 iulie 2013
Omar Hayssam - infamie şi justiţie

RĂPIREAOmar Hayssam - infamie şi justiţie

MAKEPolitică / 22 iulie 2013

Când preşedintele Traian Băsescu spune că "România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat", ca să-l aducă pe Omar Hayssam în faţa Justiţiei noastre, în mod normal se referă la o operaţiune "de extragere", de tipul celor practicate la capturarea criminalilor de război nazişti, din ţări ale Americii Latine.

Chifteaua fierbinte

RĂPIREAChifteaua fierbinte

Politică / 22 iulie 2013

(Reacţii ale oficialităţilor)

Crin Antonescu, preşedintele PNL:

"Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu în cazul lui Omar Hayssam sunt < un pic provinciale şi nepotrivite >. Mi se pare < riscantă > afirmaţia şefului statului potrivit căreia operaţiunea privind aducerea acestuia în ţară a fost neautorizată".

Cale liberă pentru exportul de energie electrică

TAXELE DE TRANSPORT, ELIMINATECale liberă pentru exportul de energie electrică

ALINA TOMA VEREHACompanii / 22 iulie 2013

Consumul de energie electrică a scăzut cu 7,7% pe primele cinci luni, potrivit datelor INS, ceea ce arată un recul puternic al industriei, dar şi situaţia extrem de dificilă a producţiei noastre de energie. Eliminarea taxelor de transport pentru export înseamnă o gură de oxigen pentru termocentrale în principal, care nu mai au piaţă de desfacere în ţară.

Bursa de la Corabia începe tranzacţionarea forward din toamnă

Bursa de la Corabia începe tranzacţionarea forward din toamnă

ALEXANDRA OANCĂCompanii / 22 iulie 2013

Tranzacţionarea pe o bursă a cerealelor este deosebit de importantă nu numai prin prisma transparenţei şi a oferirii unui semnal corect de preţ, ci şi prin prisma reducerii evaziunii fiscale din domeniu.

Bursa de cereale de la Corabia va începe tranzacţionarea din această toamnă. Tranzacţiile vor, fi cel mai probabil, de tip forward. Bursa va lucra cu silozurile agreate de autorităţi, iar expertiza bursieră va fi oferită de Bursa Română de Mărfuri.

"Doar 15 bănci sunt cu adevărat prezente în piaţă"

"Doar 15 bănci sunt cu adevărat prezente în piaţă"

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 22 iulie 2013

Doar 15 dintre cele 41 de bănci prezente în ţara noastră sunt active în piaţă, a declarat directorul general al OTP Bank România, Laszlo Diosi, într-un interviu acordat ziarului BURSA. Concentrarea pieţei în mâinile unui număr redus de instituţii de credit ar fi în detrimentul clienţilor, concurenţii mici şi inovatori jucând un rol important în creşterea calităţii produselor şi serviciilor oferite, consideră domnia sa.

Ediţia din 22.07.2013
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Plătim cu o treime mai puţin pe certificatele verzi

ALINA TOMA VEREHACompanii / 22 iulie 2013 /

Reglementatorul pieţei de energie (ANRE) a anunţat, vineri, că efectul amânării acordării unei părţi importante a certificatelor verzi este reducerea cu o treime a costurilor consumatorilor pe această componentă, care se regăseşte facturată...

PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au crescut

Veronica PlăcintescuBănci-Asigurări / 22 iulie 2013

Dobânzile pe termen foarte scurt au crescut, vineri, faţă de şedinţa de tranzacţionare anterioară. Banca Naţională a României (BNR) a afişat, în prima parte a zilei, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) de 4,87% pe...

Autorităţile din Elveţia anchetează "Swisscom"

ALINA VASIESCUInternaţional / 22 iulie 2013

Autoritatea pentru Concurenţă din Elveţia (WEKO) a lansat o investigaţie împotriva "Swisscom", compania fiind suspectată că a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa Internetului de mare viteză destinat clienţilor corporatişti.

Fost şef al CIA: "Huawei" spionează pentru China

Fost şef al CIA: "Huawei" spionează pentru China

ALINA VASIESCUInternaţional / 22 iulie 2013

Serviciile de informaţii occidentale cred că "Huawei" - gigantul telecomunicaţiilor din China - a spionat în numele Beijingului, conform afirmaţiilor lui Michael Hayden, fost şef al CIA timp de nouă ani, până în 2008.

Non-evenimente

Cristian PîrvulescuEditorial / 22 iulie 2013

Cristian Pîrvulescu

E vară deja, şi chiar dacă temperaturile nu au atins (încă) cotele de anii trecuţi pentru a se transforma în Marele Eveniment al sezonului, aparenta linişte estivală s-a aşternut peste spaţiul politic românesc.

Privatizarea Cupru Min intră în prelungiri

Privatizarea Cupru Min intră în prelungiri

A.C.Companii / 22 iulie 2013 /

Din cele 8 companii anunţate de ministrul Economiei ca potenţiali investitori la Cupru Min, doar Trafigura a reuşit, parţial, să îndeplinească cerinţele prevăzute în anunţul de asociere, lansat în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Consumers will pay one third less for green energy certificates

ALINA TOMA VEREHA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 22 iulie 2013

The regulator of the energy market (ANRE) announced on Friday that the effect of the postponement of a significant volume of the green certificates is the reduction by one third of the costs borne by consumer on that specific segment, which is...

CEO of OTP Bank has sold 0.6% of the bank's shares

CEO of OTP Bank has sold 0.6% of the bank's shares

. (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 22 iulie 2013

The amount of the deal - 26.4 million Euros 

The chairman and chief executive officer of OTP Bank, Sandor Csanyi, sold 1.7 million shares of the Hungarian bank, worth approximately 7.8 billion forint (26.42 million Euros), representing 0.6% of...

Ziarul BURSA

18 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Video

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo