ZIARUL BURSA

10 decembrie 2013
Am întâlnit evrei fericiţi

TAXELE / Scutiri la zaruri, creşteri la benzinăAm întâlnit evrei fericiţi

EMILIA OLESCUCompanii / 10 decembrie 2013

I-am făcut fericiţi pe israelieni.

În fiecare săptămână, sute de turişti din Israel îşi petrec weekend-urile în Bucureşti, practicând turismul de gambling. Pachetele turistice cuprind vizite la cazinourile hotelurilor de lux din Capitală.

Cu atât mai mult o vor face după ce va fi aprobat noul proiect legislativ iniţiat de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, prin care persoanele fizice vor fi scutite de taxele pe câştigurile din jocurile de tip slot machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, cazinou, club de poker şi cele de noroc on-line.

Exportatorii: "Imaginea ţării este compromisă, ne-am pierdut credibilitatea"

ÎN URMA DESFIINŢĂRII CENTRULUI DE PROMOVARE A COMERŢULUIExportatorii: "Imaginea ţării este compromisă, ne-am pierdut credibilitatea"

EMILIA OLESCUCompanii / 10 decembrie 2013

Prezenţa ofertei româneşti pe piaţa mondială a fost paralizată, se plâng, la unison, toţi producătorii noştri, subliniind că acesta este efectul desfiinţării Centrului pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS) fără ca Executivul să ia, în prealabil, măsuri de înlocuire a respectivei structuri, care să preîntâmpine implicaţiile generate pe plan intern şi internaţional.

"IMM-urile şi microîntreprinderile reprezintă coloana vertebrală a economiilor din regiunea Mării Negre"

PATRIA CREDIT ÎMPRUMUTĂ 7 MILIOANE EURO DE LA BLACK SEA TRADE AND DEVELOPMENT BANK"IMM-urile şi microîntreprinderile reprezintă coloana vertebrală a economiilor din regiunea Mării Negre"

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 10 decembrie 2013

Reporter: Puteţi să ne oferiţi mai multe detalii despre activitatea Black Sea Trade and Development Bank?

Mustafa Boran: Suntem o bancă de dezvoltare care operează în regiunea Mării Negre, înfiinţată în urmă cu 14 ani şi având drept acţionari 11 ţări din regiune, respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina.

"Instituţiile financiare de nişă pot satisface mai bine nevoile clienţilor"

PATRIA CREDIT ÎMPRUMUTĂ 7 MILIOANE EURO DE LA BLACK SEA TRADE AND DEVELOPMENT BANK"Instituţiile financiare de nişă pot satisface mai bine nevoile clienţilor"

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 10 decembrie 2013

Reporter: Cum aţi decis să iniţiaţi parteneriatul cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB)?

Diana Kallos: Baza noastră de finanţare este susţinută de instituţii financiare internaţionale şi de fonduri de investiţii specializate în domeniul microfinanţării care au încredere în capacitatea noastră de a distribui aceste fonduri către beneficiarii finali ai microcreditelor.

Economia Greciei a scăzut cu 3% în T3

V.R.Jurnal de criză / 10 decembrie 2013

Economia Greciei a scăzut cu 3% în trimestrul al treilea din 2013 (T3), comparativ cu perioada similară din 2012, acesta fiind cel mai redus declin din ultimii trei ani, datorită redresării sectorului turismului, anunţă Oficiul de Statistică de la Atena.

Ediţia din 10.12.2013
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Agenţia RIA Novosti va fi lichidată

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 decembrie 2013

Autorităţile de la Kremlin au anunţat, ieri, că agenţia majoră de ştiri RIA Novosti va fi dizolvată ca parte a unei reorganizări semnificative a activelor media controlate de statul rus.

MACRO NEWSLETTER 10 decembrie 2013

MACRO NEWSLETTER 10 decembrie 2013

Internaţional / 10 decembrie 2013

Preţurile de consum din Elveţia au înregistrat o stagnare neaşteptată în noiembrie 2013, după un declin de 0,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 0,1%, după o scădere de 0,3% în luna anterioară.

Ropharma mai "înghite" trei farmacii în ianuarie

Ropharma mai "înghite" trei farmacii în ianuarie

OVIDIU VRÂNCEANUPiaţa de Capital / 10 decembrie 2013 /

Acţionarii companiei Ropharma, specializată în producţia, distribuţia şi retailul medicamentelor, vor discuta pe 14 ianuarie fuziunea prin absorbţie de către Ropharma, ca societate absorbantă, şi trei companii de distribuţie farmaceutică, două...

ÎN CAZUL DE LA PUNGEŞTIPoliticienii se fac că plouă

A.C.Politică / 10 decembrie 2013

Mai mulţi activişti împotriva explorării gazelor de şist, atât din comuna vasluiană Pungeşti, cât şi din Bucureşti, s-au ales cu dosare penale şi amenzi, după ce, la sfârşit de săptămână, au participat la o acţiune de protest, pe fondul...

Impozitarea excesivă, prilej de teamă şi ironii

DAN NICOLAIEMacroeconomie / 10 decembrie 2013

Plata unor dări către stat a reprezentat întodeauna o grijă majoră pentru oameni, care au înţeles destul de repede că dacă de o boală grea e posibil să scapi, de achitarea impozitelor nu ai cum să te fereşti.

Stalin, lider de partid

Cătălin AvramescuEditorial / 10 decembrie 2013

Cătălin Avramescu

Anul acesta s-au împlinit 60 de ani de la moartea lui Stalin. Profesorul Vladimir Tismăneanu a avut inspirata idee de a solicita, pe platforma Contributors.ro, un set de contribuţii dedicate acestui eveniment.

Le Figaro: EADS plănuieşte să elimine 6.000 de posturi

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 decembrie 2013

Compania aerospaţială europeană EADS plănuieşte să elimine între 5.000 şi 6.000 de locuri de muncă şi să-şi înstrăineze sediul din Paris, ca parte a programului de restructurare, anunţă publicaţia franceză Le Figaro, citând surse anonime.

Euro, la nivelul maxim al ultimelor şase săptămâni

Euro, la nivelul maxim al ultimelor şase săptămâni

A.V.Internaţional / 10 decembrie 2013

Euro a continuat să urce ieri, pe pieţele externe, atingând nivelul maxim al ultimelor şase săptămâni faţă de dolar, în condiţiile în care moneda americană a fost influenţată de aşteptările legate de posibila reducere a măsurilor de stimulare ale...

REVISTA PRESEI 10.12.2013

Willy HomnerRevista Presei / 10 decembrie 2013

Cel puţin 35.000 de transportatori din toată ţara au oprit ieri activitatea, ca protest faţă de acciza suplimentară la carburanţi.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 10.12.2013

V.R.Revista Presei / 10 decembrie 2013

FINANCIAL TIMES

Statele Unite au vândut restul pe care îl deţineau la General Motors

Guvernul Statelor Unite a tras, ieri, o linie sub una dintre cele mai complexe salvări din perioada crizei financiare globale, anunţând că a vândut...

There are Jews that are happy, too

There are Jews that are happy, too

EMILIA OLESCU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 10 decembrie 2013

We've made the Israelis happy.

Every week, hundreds of tourists from Israel spend their weekends in Bucharest, practicing gambling tourism. The travel packages comprise visits to the casinos of luxury hotels in Bucharest.

They will do so...

Ziarul BURSA

21 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo