ZIARUL BURSA

21 ianuarie 2014
"Statul să nu mai ofere monopol băncilor pe titlurile de stat"

"Statul să nu mai ofere monopol băncilor pe titlurile de stat"

ALEXANDRA OANCĂBănci-Asigurări / 21 ianuarie 2014

Băncile au un apetit scăzut pentru a relua creditarea sectorului neguvernamental generat şi de faptul că au posibilitatea să împrumute statul, deoarece au în continuare de unde să câştige şi nu depind de aceasta, potrivit doamnei Adriana Ahciarliu, Secretarul General al Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România.

"Primăria Capitalei nu va autoriza demolarea Cathedral Plaza"

SURSE:"Primăria Capitalei nu va autoriza demolarea Cathedral Plaza"

EMILIA OLESCUCompanii / 21 ianuarie 2014

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti nu intenţionează să semneze autorizaţia de demolare a imobilului cu 19 etaje construit în vecinătatea Catedralei Sf. Iosif din Capitală, potrivit unor surse apropiate situaţiei, care ne-au spus: "Cathedral Plaza nu va fi demolată. Primăria nu va semna o autorizaţie de demolare în urma căreia proprietarul să-i ceară daune de zeci de milioane de euro. Orice autorizaţie, fie ea de construire sau demolare, trebuie cerută de proprietar".

Nici un reprezentant al statului, la negocierile pentru Autostrada Comarnic-Braşov

VIADUCTE, PODURI ŞI TUNELURI - PREŢURI DE POVESTENici un reprezentant al statului, la negocierile pentru Autostrada Comarnic-Braşov

LUCIA CRĂCIUNCompanii / 21 ianuarie 2014

Preţul autostrăzii Comarnic-Braşov, unde kilometrul va ajunge să coste 28 milioane de euro, a fost stabilit de către experţii consorţiilor participante, un consultant extern independent şi experţii băncilor finanţatoare, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) aflată în subordinea ministrului pentru Mari Proiecte Dan Şova.

Preţul petrolului scade din cauza încetinirii economiei Chinei

Preţul petrolului scade din cauza încetinirii economiei Chinei

A.V.Materii Prime / 21 ianuarie 2014

Cotaţia futures a petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut ieri, lăsând în urmă cel mai ridicat nivel de închidere din ultimele două săptămâni (atins vineri), după ce China a anunţat încetinirea expansiunii sale economice în ultimul trimestru din 2013.

Învăţământul e îngropat în comisii, comitete şi anchete

Învăţământul e îngropat în comisii, comitete şi anchete

OCTAVIAN DANCultură / 21 ianuarie 2014

Sistemul de învăţământ a intrat într-o adevărată spirală a scandalurilor. Cum "la omul sărac nici boii nu trag", pe lângă problemele deja consacrate, şcolile s-au mai pricopsit cu una, crearea de comisii care să verifice cine, cum, când, unde, cui dă bani pentru fondul clasei.

Ediţia din 21.01.2014
Ediţia din 03.04.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

Soldatul japonez

Cătălin AvramescuEditorial / 21 ianuarie 2014

Cătălin Avramescu

Fotografia care m-a impresionat cel mai mult din toata istoria pe care am să o relatez acum este aceea făcută în ziua de 12 Martie 1974 pe aeroportul internaţional din Tokyo.

Directorul general al CFR SA a fost înlocuit cu un adjunct

Directorul general al CFR SA a fost înlocuit cu un adjunct

Companii / 21 ianuarie 2014

Directorul general al CFR SA, George Micu, a fost înlocuit cu Ionel Voicu, director general adjunct pe proiecte europene, iar Consiliul de Administraţie al companiei a fost completat cu doi membri, după ce Victor Cionga şi George Ciobănaşu,...

Europa vrea energie din oceane

Europa vrea energie din oceane

Companii / 21 ianuarie 2014

Comisarii Maria Damanaki şi Günther Oettinger au prezentat, ieri, un nou plan de acţiune menit să faciliteze dezvoltarea în continuare a sectorului energiei oceanice regenerabile în Europa.

Noi ţinte UE pentru regenerabile până în 2030

A.T.Companii / 21 ianuarie 2014 /

Parlamentul European (PE) va analiza, în februarie, stabilirea de noi ţinte pentru producţia de energie regenerabilă la nivelul anului 2030, ne-au declarat surse din piaţă, care ne-au precizat: "Problemele de competitivitate ale industriei...

MACRONEWSLETTER 21 Ianuarie 2014

MACRONEWSLETTER 21 Ianuarie 2014

Internaţional / 21 ianuarie 2014

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat declinul anual în decembrie 2013 până la 0,5%, de la 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare neaşteptate, de 0,1%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

"Shell" iese dintr-un proiect australian

Alina VasiescuInternaţional / 21 ianuarie 2014

"Royal Dutch Shell" Plc, cea mai mare companie petrolieră din Europa, iese din proiectul australian Wheatstone, din sectorul gazelor naturale lichefiate (GNL), după ce şi-a înstrăinat deţinerile la acest zăcământ către "Kuwait Foreign...

REVISTA PRESEI 21.01.2014

Willy HomnerRevista Presei / 21 ianuarie 2014

ADEVARUL 

Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Salvatorii: "Se puteau auzi lupii, iar zăpada este foarte mare în zonă"

Pilotul Adrian Iovan, aflat la bordul aparatului de zbor care a aterizat forţat luni...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 21.01.2014

V.R.Revista Presei / 21 ianuarie 2014

FINANCIAL TIMES

UniCredit predă o parte din risc către Mariner Investment Group din SUA

Un grup de fonduri de hedging din New York a convins fondurile de pensii din SUA să-şi asume o parte din riscul de creditare a proiectelor de...

DTLAWYERS
ApanovaAdvertisement
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii