ZIARUL BURSA

16 septembrie 2014
Ediţia din 27.01.2023
ANRE: "Piaţa de energie a fost manipulată"

EXCLUSIVITATEANRE: "Piaţa de energie a fost manipulată"

ALINA TOMA VEREHACompanii / 16 septembrie 2014

Zeci de amenzi date operatorilor din piaţă şi OPCOM 

Piaţa noastră de electricitate a fost manipulată în ultimul an prin tranzacţii care s-au încheiat pe OPCOM cu preţuri şi cantităţi variabile, arată reglementatorul pieţei noastre de energie (ANRE) într-un document care a intrat în posesia ziarului BURSA.

Documentul reprezintă nota de justificare a noilor regului de tranzacţionare adoptate de ANRE, care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2015 şi care nu mai permit încheierea de contracte pentru comercializarea energiei la preţuri şi cantităţi variabile.

Proteste spontane la Tarom

Proteste spontane la Tarom

IOANA POPACompanii / 16 septembrie 2014

Actualizare 17:50 Patru curse TAROM au fost anulate, una a fost rerutată şi alte cinci vor avea întârzieri

Compania TAROM a anunţat astăzi că, dintr-un număr de 59 curse regulate şi charter operate în medie pe zi, au fost anulate patru curse, una a fost rerutată, iar la alte cinci pot apărea întârzieri, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

"Economia noastră va fi tot mai influenţată negativ de conflictul din Rusia"

DACĂ SITUAŢIA DIN ESTUL UCRAINEI NU SE VA REGLEMENTA ÎN MOD PAŞNIC"Economia noastră va fi tot mai influenţată negativ de conflictul din Rusia"

E.O.Macroeconomie / 16 septembrie 2014

Reporter: Ministrul delegat pentru energie Răzvan Nicolescu a anunţat vineri că ruşii de la Gazprom au redus cu 5% exporturile de gaze către ţara noastră, fără o informare oficială. Ieri, domnia sa a spus că, de astăzi şi până duminică, importurile noastre de gaze vor fi mai mici cu 10%. Cum va suporta ţara noastră această tăiere de gaze?

Ionel Blănculescu: Din fericire, efectele asupra economiei româneşti a tăierii gazului de către Federaţia Rusă nu vor fi foarte grave, având în vedere că dependenţa noastră de gazul rusesc este în jur de 20%, însă prezenta situaţie nu este nici de neglijat.

Evoluţia pieţei materialelor de construcţii

ADVERTORIALEvoluţia pieţei materialelor de construcţii

Companii / 16 septembrie 2014

În ultimii ani, piaţa construcţiilor din România a fost sever afectată de criza economică globală, ceea ce a reprezentat o adevărată provocare atât pentru producătorii de materiale de construcţii cât şi pentru companiile de profil. Piaţa materialelor de construcţii, care reprezintă aproximativ o treime din industria construcţiilor a avut de suferit pe parcursul anilor de criză, înregistrând un regres de 40%, potrivit datelor de pe piaţă.

"Bariera principală" în calea IPO-urilor private: Neîncrederea

"Bariera principală" în calea IPO-urilor private: Neîncrederea

NEOFITPiaţa de Capital / 16 septembrie 2014

Publicăm viziunea unui broker asupra întregii istorii a pieţei noastre de capital, expusă într-o surprinzătoare formă jurnalistică, care dovedeşte că ar fi putut să îmbrăţişeze şi această carieră.

Autorul ne-a cerut să păstrăm confidenţialitatea asupra numelui său pentru un timp, astfel încât cititorii să se concentreze asupra problematicii din textul său, iar nu asupra personalităţii sale, aşa cum îndeobşte o fac comentatorii, care se supun zicalei că "prostul, când îi arăţi luna, se uită la deget".

Campania electorală trece şi prin curtea şcolii

Campania electorală trece şi prin curtea şcolii

OCTAVIAN DANPolitică / 16 septembrie 2014

Începutul de an şcolar a reprezentat o oportunitate pentru politicieni să mai facă puţină campanie electorală. Problemele sistemului de învăţământ au fost speculate la maxim, toate declaraţiile din ultimele 48 de ore pe acest subiect având o puternică încărcătură politicianistă.

Greve la "Air France" şi "Lufthansa"

Greve la "Air France" şi "Lufthansa"

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 septembrie 2014

Actualizare 07:47 Piloţii Lufthansa renunţă la greva programată pentru astăzi

Sindicatul german al piloţilor, Vereinigung Cockpit, a renunţat ieri la greva prevăzută pentru astăzi asupra zborurilor lung-curier ale companiei Lufthansa, deoarece conducerea Lufthansa a făcut o nouă propunere, care urmează a fi discutată, scrie AFP.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

SIF Muntenia a renunţat la 2,31% din "Cemacon"

G.M.Piaţa de Capital / 16 septembrie 2014 /

SIF4 Muntenia a vândut, joi, un pachet de 2,3109% din capitalul social al producătorului de cărămizi "Cemacon" Zalău (simbol CEON), potrivit unui raport al societăţii de investiţii, transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti.

ÎN AUGUSTProfit de un miliard de lei pentru FP

GABRIELA MĂRĂCINEANUPiaţa de Capital / 16 septembrie 2014

Fondul Proprietatea (simbol FP) a marcat, în perioada ianuarie-august, un câştig de 1,010 miliarde de lei, în scădere cu 6 milioane de lei (0,6%) faţă de rezultatul de la sfârşitul lunii iulie, fiind însă cu 90% mai mare decât profitul din...

"TUI Travel" şi TUI AG fuzionează

V. RIBANAInternaţional / 16 septembrie 2014

Cel mai mare tour operator din Europa, "TUI Travel" Plc din Marea Britanie, şi acţionarul său majoritar, TUI AG din Germania, au ajuns la un acord de fuziune în baza căruia vor crea un grup cu o valoare de piaţă de circa 6,5 miliarde euro...

MACRO NEWSLETTER 16 septembrie 2014

MACRO NEWSLETTER 16 septembrie 2014

Internaţional / 16 septembrie 2014

Producţia industrială din zona euro a înregistrat o creştere peste aşteptări în iulie 2014, cu o rată lunară de 1%, după un declin de 0,3% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 2,2%, de la 0,2% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 16.09.2014

Willy HomnerRevista Presei / 16 septembrie 2014

ADEVARUL 

Referendum în Scoţia: De ce ungurii din România n-ar avea acelaşi drept la autonomie ca scoţienii?

Efectele referendumului din Scoţia vor fi mondiale, în cazul în care alegătorii decid să iasă din Regatul Unit. "Mai spre est,...

Nicolescu: "Gazprom shall cut, again, the gas supplies"

Alina Toma Vereha (Translated by: www.silktrans.com)English Section / 16 septembrie 2014

Gazprom notified again the Romanian authorities that it will cut by 10%, starting from today till tomorrow, the gas supplies to our country, informed us yesterday the minister delegated for Energy, Răzvan Nicolescu.

ANRE: "The energy market has been manipulated"

EXCLUSIVEANRE: "The energy market has been manipulated"

ALINA TOMA VEREHA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 16 septembrie 2014

The Romanian electricity market has been manipulated in the last year through transactions that were concluded on the OPCOM at variable prices and quantities, the regulator of the energy market (ANRE) states, in a document that BURSA came in...

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo