ZIARUL BURSA

15 iulie 2015
Ediţia din 07.02.2023
Bogdan Drăgoi lucrează la creşterea performanţei SIF1 şi la dezvoltarea Bursei

DEVENIT, ÎN SFÂRŞIT, PREŞEDINTEBogdan Drăgoi lucrează la creşterea performanţei SIF1 şi la dezvoltarea Bursei

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 15 iulie 2015

Bogdan Drăgoi, devenit, ieri, preşedinte-director general al SIF1 Banat Crişana, ne-a declarat că mandatul său se va axa pe două paliere, domnia sa intenţionând să lucreze pentru creşterea performanţei SIF1, transformând-o în lider al pieţei, şi să creeze o piaţă de capital în care să poată investi, astfel să îndeplinească primul obiectiv.

Afaceri legitime cu Iranul

ACORD ISTORICAfaceri legitime cu Iranul

IULIAN MAREŞInternaţional / 15 iulie 2015

Republica Islamică Iran, pe de o parte şi SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China, pe de altă parte, au găsit ieri prin consens o soluţionare la problema "dosarului nuclear iranian", încheind astfel aproape doi ani de negocieri şi 12 ani de divergenţe la nivel internaţional. Părţile au semnat un Plan Comun şi Cuprinzător de Acţiune, alături de care a fost convenită o foaie de parcurs privind colaborarea subsecventă între Iran şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Premierul şi preşedintele se înţeleg bine instituţional

CERTAŢI PE FACEBOOKPremierul şi preşedintele se înţeleg bine instituţional

O.D.Politică / 15 iulie 2015

Conflictul dintre preşedinte şi premier nu mai reprezintă o noutate pentru scena publică autohtonă. Dacă micile contre Ion Iliescu - Adrian Năstase au stârnit rumoare cu peste un deceniu în urmă, conflictele serioase dintre Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu şi Victor Ponta au imunizat opinia publică, devenită tot mai puţin sensibilă la contrele pe axa Palatul Victoria - Palatul Cotroceni.

Het Steen - cetate medievală din centrul vechi al oraşului Anvers

China investeşte 1,3 miliarde euro în parcuri comerciale din Europa

ALINA VASIESCUInternaţional / 15 iulie 2015

Fondul suveran de investiţii China Investment Corp (CIC) a achiziţionat parcuri comerciale în Franţa şi Belgia, evaluate la aproximativ 1,3 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), de la un fond gestionat de compania de consultanţă imobiliară "CBRE Global Investors", transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Lucian Anghel: "Piaţa noastră de capital a performat foarte bine, în ciuda turbulenţelor din Grecia"

P.B.Piaţa de Capital / 15 iulie 2015

Piaţa noastră de capital a performat foarte bine, în ciudat turbulenţelor din Grecia şi a inflamării percepţiei faţă de situaţia din zonă, consideră Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care a precizat că un element pozitiv a fost şi nivelul foarte ridicat al dividendelor pe care l-au oferit companiile locale listate, în comparaţie cu societăţile din regiune.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Profitul "JPMorgan" a crescut cu 5,2%

ALINA VASIESCUInternaţional / 15 iulie 2015

Profitul "JP Morgan Chase&Co.", cea mai mare bancă americană după active, a crescut cu 5,2% în trimestrul al doilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 6,29 miliarde de dolari, susţinut de operaţiunile de creditare şi cele...

Inflaţia din Marea Britanie a revenit la zero

ALINA VASIESCUInternaţional / 15 iulie 2015

Rata inflaţiei din Marea Britanie a revenit la zero în luna iunie, pe fondul declinului preţurilor alimentelor şi îmbrăcămintei, analiştii anticipând că indicatorul se va menţine aproape de acest nivel şi în lunile următoare.

Investiţii Petrom de 365 milioane de euro în Gorj

Investiţii Petrom de 365 milioane de euro în Gorj

C.P.Companii / 15 iulie 2015 /

Petrom a anunţat, ieri, că are trei proiecte majore de investiţii în Gorj, cu o valoare cumulată de aproximativ 365 milioane de euro. Aproape 310 milioane de euro din această sumă au fost deja investite, conform unui comunicat de presă remis...

Semne şi semnale

CORNEL CODIŢĂEditorial / 15 iulie 2015

CORNEL CODIŢĂ

Îngrijorat de ieşirea necontrolată a lui V. Ponta din scena politică şi de consecinţele prăbuşirii guvernării PSD, tocmai acum, în prag de alegeri, un fruntaş al partidului se întreba retoric: "Ce semnal dăm noi alegătorilor?"

AFI Europe va construi un mall la Braşov

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 15 iulie 2015 /

AFI Europe a cumpărat de la Cora România terenul de 40.000 de metri pătraţi situat în Centrul Civic al Braşovului, pe care până acum cinci ani se afla fabrica Hidromecanica. Israelienii au anunţat că vor construi aici un centru comercial cu o...

Contrabanda cu tutun, sub media ultimilor patru ani

Contrabanda cu tutun, sub media ultimilor patru ani

Companii / 15 iulie 2015

Piaţa neagră a ţigaretelor a atins un nivel mai mic decât media ultimilor patru ani, în mai 2015, ajungând la 14,1%, comparativ cu 15,2% - valoarea din martie, arată studiul realizat de compania de cercetare Novel Research.

Trei noi produse de tranzacţionare a gazelor pe OPCOM

C.P.Companii / 15 iulie 2015

OPCOM a anunţat, ieri, că ANRE (reglementatorul pieţei de energie) i-a avizat, pe 1 iulie, noul set de proceduri şi Convenţia unică de participare la Piaţa Centralizată de Gaze Naturale pentru trei modalităţi noi de tranzacţionare.

REVISTA PRESEI 15.07.2015

Willy HomnerRevista Presei / 15 iulie 2015

ADEVARUL 

Ajutorul pentru Grecia, la mâna ţărilor din zona euro

Parcursul până la obţinerea celui de-al treilea plan de salvare al Greciei de la faliment trece prin parlamentele mai multor state membre ale zonei euro.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 15.07.2015

V.R.Revista Presei / 15 iulie 2015

FINANCIAL TIMES

BHP va avea deprecieri de 2 miliarde dolari în SUA

BHP Billiton aşteaptă să înregistreze deprecieri de 2 miliarde de dolari după revizuirea activelor sale din SUA. Cea mai mare companie minieră din lume - după...

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo