ZIARUL BURSA

03 august 2016
Programul Casa Verde "a luat foc"

Programul Casa Verde "a luat foc"

EMILIA OLESCUCompanii / 03 august 2016

Actualizare 14:53 Andrioaiei, PSC: "Toate tehnologiile cunoscute ce respectă standardele trebuie lăsate să contribuie la program"

Programele economice care vizează atingerea unor obiective macro, de interes naţional, susţinute cu fonduri publice sunt oricând binevenite pentru că acestea alimentează dinamica industriilor implicate şi ajută şi o masă mare de beneficiari, care, în lipsa unei minime susţineri, nu s-ar încumeta să se implice, este de părere domnul Tiberiu Andrioaiei, Secretar General în cadrul Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC).

Zero absorbţie fonduri europene din exerciţiul bugetar 2014-2020

CORINA CREŢU CONFIRMĂ:Zero absorbţie fonduri europene din exerciţiul bugetar 2014-2020

A.S.Fonduri Europene / 03 august 2016

Actualizare 20:40 Replica Corinei Creţu dată ministrului Ghinea: "Aţi publicat documente ale CE care arată avasurile ce se acordă la fiecare început al unui exerciţiu bugetar"

Comisarul european Corina Creţu i-a răspuns lui Cristian Ghinea, într-un comentariu la postarea acestuia de pe Facebook, susţinând că ministrul a dat publicităţii documente ale Comisiei Europene (CE) care arată avansurile către statele membre, "avansuri care se acordă la fiecare început al unui exerciţiu bugetar".

Actualizare 15:35 Ministrul Ghinea: "Rata de absorbţie e 0,18%, nu 0%"

----------

România are, până în momentul de faţă, o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene din exerciţiul bugetar 2014-2020, a declarat, ieri, Comisarul European pentru politică regională, social-democrata Corina Creţu.

"UE ne dă numai 2% pentru investiţiile în reţelele noastre de transport al energiei"

DINTR-UN BUGET CONTINENTAL DE 150 MILIARDE EURO"UE ne dă numai 2% pentru investiţiile în reţelele noastre de transport al energiei"

Au consemnat ANCUŢA STANCIU şi ANDREI MURGULEŢCompanii / 03 august 2016

Proiectele de interes comun european au două avantaje, primul ar fi că există surse de finanţare pentru cele care nu sunt economic viabile, iar al doilea avantaj îl reprezintă simplificarea cadrului de reglementare, ne-a declarat Mihai Păun, vicepreşedinte al asociaţiei profesionale Centrul Român al Energiei, cu sediul la Bruxelles, în cadrul unui interviu acordat ziarului BURSA.

COTAR cere publicarea raportului Milliman care "arată jaful asiguratorilor păstorit de ASF"

COTAR cere publicarea raportului Milliman care "arată jaful asiguratorilor păstorit de ASF"

L.B.Bănci-Asigurări / 03 august 2016

Actualizare 21:59 Guvern: "În perioada următoare vor avea loc discuţii cu Consiliul Concurenţei legate de piaţa asigurărilor RCA"

Executivul transmite că în perioada următoare vor fi centralizate şi analizate mai multe date furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi, de asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei legate de piaţa asigurărilor RCA, potrivit unui comunicat de presă.

Actualizare 19:15 Transportatorii rutieri ameninţă cu un protest la nivel naţional

Actualizare 15:20 Patronatele din transporturile rutiere discută la Guvern despre tarifele RCA

Lichiditate record, de aproape 170 milioane de euro

BVBLichiditate record, de aproape 170 milioane de euro

ANDREI STANPiaţa de Capital / 03 august 2016

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, un volum record de tranzacţionare, de 753,51 milioane de lei (169,15 milioane euro), datorat, în principal, raportării închiderii ofertei de titluri de stat Fidelis, ediţia Centenar, ofertă derulată de Ministerul Finanţelor Publice.

Regina Ana şi Regele Mihai I (Sursa foto: Facebook)

Guvernul a declarat 13 august, zi de doliu naţional

G.F.Politică / 03 august 2016

Actualizare 19:42 Consilierii PNL vor ca o piaţă din Bucureşti să poarte numele Reginei Ana

Consilierii liberali din Consiliului General al Municipiului Bucureşti au depus, astăzi, o solicitare adresată primarului general al Capitalei pentru iniţierea unui proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii "Regina Ana de România" unei pieţe din Bucureşti, se arată într-un comunicat al PNL, trimis redacţiei.

Actualizare 15:27

Guvernul a declarat 13 august 2016 zi de doliu naţional, în memoria reginei Ana de România, potrivit unui comunicat al Executivului.

ASF a aprobat dobândirea de către Patria Bank a participaţiei directe la SAI Intercapital

ASF a aprobat dobândirea de către Patria Bank a participaţiei directe la SAI Intercapital

G.E.Companii / 03 august 2016

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat astăzi dobândirea de către Patria Bank a unei participaţii calificate directe din capitalul societăţii SAI Intercapital Investment Management, precum şi a achiziţiei unei participaţii calificate indirecte din capitalul social al societăţii de administrare a investiţiilor de către Emerging Europe Accession Fund Cooperatief UA, se arată într-un comunicat de presă al ASF.

Foştii manageri de spital Bogdan Păltineanu şi Dan Straja, trimişi în judecată

Foştii manageri de spital Bogdan Păltineanu şi Dan Straja, trimişi în judecată

Andrei StanAnticorupţie / 03 august 2016

Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Bogdan Păltineanu, fost manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie "Ana Aslan", în prezent manager al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", şi a lui Dan Nicolae Straja, manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", ambii pentru luare de mită în formă continuată, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA.

Guvernul a adoptat o hotărâre care reglementează managementul tipurilor de risc

DUPĂ INCENDIUL DIN COLECTIV,Guvernul a adoptat o hotărâre care reglementează managementul tipurilor de risc

I.S.Politică / 03 august 2016

Executivul a aprobat, în şedinţa de astăzi, o hotărâre care reglementează asigurarea, la nivel naţional, a managementului tipurilor de risc. Noile reglementări au avut în vedere concluziile raportului Corpului de Control al premierului realizat după incendiul din Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, precum şi concluziile analizelor realizate de Ministerul Afacerilor Interne.

Jean-Claude Juncker: "Ţin o listă cu oamenii care m-au trădat"

Jean-Claude Juncker: "Ţin o listă cu oamenii care m-au trădat"

Internaţional / 03 august 2016

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dezvăluit că ţine "o mică listă neagră" în care îşi notează numele oamenilor care l-au trădat, scrie cotidianul britanic The Guardian, care speculează că pe această listă s-ar putea regăsi nume precum cel al premierului ungar Viktor Orban, acuzat de derive autoritare, sau ale unor "britanici perfizi", cum ar fi Boris Johnson şi Nigel Farage.

"Munich Re" cumpără divizia de asigurări a "Piraeus Bank"

"Munich Re" cumpără divizia de asigurări a "Piraeus Bank"

ALINA VASIESCUInternaţional / 03 august 2016

"Piraeus Bank" SA, cel mai mare grup bancar elen, a finalizat vânzarea diviziei sale de asigurări, "ATE Insurance", către societatea germană "Munich Re", valoarea tranzacţiei ridicându-se la 90,1 milioane de euro în numerar. Operaţiunea a primit toate aprobările necesare, inclusiv avizul Fondului Elen de Stabilitate Financiară, conform anunţului făcut ieri de "Piraeus".

Cresc depozitele în băncile din Grecia

Cresc depozitele în băncile din Grecia

V.R.Jurnal de criză / 03 august 2016

Depozitele constituite în băncile elene în cele două luni care au trecut de la evaluarea acordului dintre Grecia şi creditori săi externi, au crescut cu 4,5 miliarde de euro, anunţă publicaţia Kathimerini.

Ediţia din 03.08.2016
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Ameninţarea Kraken-ului

Cornel CodiţăEditorial / 03 august 2016

Cornel Codiţă

În ciuda temperaturilor de afară, care fac mercurul să fiarbă în termometre, politica din România bălteşte în apele călîi ale imposturii, arivismului, lipsei de idei şi de program, ale secetei de lideri, ale ambiţiilor personale, servilismului,...

Mită la Consiliul Judeţean Sibiu

Anticorupţie / 03 august 2016

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 2 august 2016, a inculpatei Ana Kraus, şef Serviciu...

REVISTA PRESEI 03.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 03 august 2016

ADEVARUL 

Gabriela Firea a impus noua conducere a RADET

Majoritatea PSD din Consiliul General al Capitalei a validat ieri conducerea interimară a RADET.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 03.08.2016

V.R.Revista Presei / 03 august 2016

FINANCIAL TIMES

Profitul HSBC a scăzut cu 45%

Câştigul înainte de taxe obţinut de banca britanică HSBC Holdings în trimestrul al doilea aproape s-a înjumătăţit faţă de anul anterior, instituţia avertizând că va îngheţa dividendele la...

Ziarul BURSA

20 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo