ZIARUL BURSA

07 noiembrie 2016
Ediţia din 06.12.2023
Hillary Clinton (Sursa foto: Facebook)

FBI nu o va pune sub acuzare pe Hillary Clinton în afacerea e-mailurilor

Mathias KleinInternaţional / 7 noiembrie 2016

Actualizare 08:04 Trump acuză FBI de lipsă de corectitudine

Donald Trump a acuzat FBI de lipsă de corectitudine, după ce Biroul a decis să nu o pună sub acuzare pe rivala sa în cursa prezidenţială, Hillary Clinton, în ancheta privind e-mailurile acesteia, transmite BBC.com.

Directorul FBI a anunţat că, în urma examinării tuturor noilor e-mailuri ale lui Hillary Clinton, Biroul îşi menţine constatările anterioare şi nu recomandă declanşarea urmăririi penale.

-----------

FBI îşi menţine recomandarea de a nu o pune sub acuzare pe Hillary Clinton în afacerea e-mailurilor sale, după ce a examinat un nou lot de mesaje electronice la care a avut acces Huma Abedin, o colaboratoare foarte apropiată a sa, a anunţat ieri un membru al Congresului SUA, potrivit AFP.

America la lucru

America la lucru

CORNEL CODIŢĂEditorial / 7 noiembrie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Spectacolul s-a terminat, America este obligată să treacă, acum, la lucru. Ce legătură este între una şi alta? Aproape niciuna!

Bîlciul electoral a scos la iveală, fără perdea, cu neruşinare, tot ceea ce este mai rău.

Explozia populistă

OPINIIExplozia populistă

TEODOR FLEŞERUInternaţional / 7 noiembrie 2016

Actualizare

Breaking News: Fostul director al Rezervelor Federale, Alan Greenspan, a declarat că nici Donald Trump, nici Hillary Clinton nu s-au pronunţat explicit în privinţa problemelor fundamentale cu care se confruntă economia.

-----

Este titlul volumului semnat de John B. Judis, care crede că populismul ia amploare de o parte şi de cealaltă a Atlanticului, declarând acest fenomen politic deopotrivă eluziv şi exploziv.

Mişa, ANAF: "Companiile străine trebuie să-şi plătească impozitul acolo unde fac profit"

CONTROVERSE PE MARGINEA INIŢIATIVEI CARE URMĂREŞTE LEGIFERAREA IMPOZITĂRII PROFITULUI MULTINAŢIONALELORMişa, ANAF: "Companiile străine trebuie să-şi plătească impozitul acolo unde fac profit"

EMILIA OLESCUCompanii / 7 noiembrie 2016

Companiile multinaţionale trebuie să-şi plăteacă impozitul în ţara unde fac profit, este de părere Ionuţ Mişa, directorul general de la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF).

Majorarea salariilor din sănătate şi educaţie, votată de Parlament

Majorarea salariilor din sănătate şi educaţie, votată de Parlament

Andreea PopescuPolitică / 7 noiembrie 2016

Actualizare 20:15 PNL contestă votul asupra majorărilor salariale

Liberalii spun că nu a existat cvorumul necesar pentru adoptarea legii.

-----

Majorările salariale pentru medici şi profesori au trecut de Parlament. Legea a fost votată aproape în unanimitate de deputaţii prezenţi în sala de plen, în condiţiile în care liberalii au boicotat votul.

Sorin Blejnar

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reţinut

S.A.Anticorupţie / 7 noiembrie 2016

Actualizare 16:40

După ce a fost audiat timp de câteva ore la DNA Ploieşti într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reţinut de procurori.

-----

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar s-a prezentat în această dimineaţă la DNA Ploieşti, transmit televiziunile de ştiri.

Defecţiuni în vechiul sistem informatic al ASF

DUPĂ CE AUTORITATEA A MODERNIZAT INFRASTRUCTURA IT, CU 3,88 MILIOANE LEIDefecţiuni în vechiul sistem informatic al ASF

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 7 noiembrie 2016

Modernizarea infrastructurii IT a Autorităţii de Supraveghere Financiară, încheiată după o investiţie de 3,88 milioane de lei şi anunţată pe 11 octombrie, pare că nu a fost de bun augur, căci, la numai trei săptămâni distanţă, serverul instituţiei a cedat, iar aceasta nu a mai avut acces la numerele de înregistrare ale unor documente.

Liviu Dragnea

LIVIU DRAGNEA:"În 26 de ani s-a furat peste tot; s-au risipit miliarde de euro, din hoţie şi dorinţa de a guverna pentru mâine"

Ionuţ StănescuPolitică / 7 noiembrie 2016

Actualizare 08:31 Dragnea avertizează Guvernul că răspândirea de informaţii false legate despre buget intră sub incidenţa Codului Penal

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avertizat ieri Cabinetul condus de Dacian Cioloş că răspândirea de informaţii false legate de bugetul ţării intră sub incidenţa Codului Penal şi reprezintă "un atentat la securitatea naţională".

Actualizare 07:46 Dragnea: "Dacian Cioloş mi-a produs foarte multă dezamăgire; un om care minte mă dezamăgeşte foarte mult"

Actualizare 07:27 Liderul PSD: "Parteneriatele strategice pe care le are România vor fi respectate"

MFP a publicat proiectul de OUG pentru modificarea Codului fiscal

MFP a publicat proiectul de OUG pentru modificarea Codului fiscal

S.A.Macroeconomie / 7 noiembrie 2016

Actualizare 12:30 Gabriel Biriş: "E clar, mai sunt încă multe de făcut..."

Fostul secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Gabriel Biriş, a apreciat, după publicarea pe site-ul instituţiei a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului Fiscal, că "mai sunt încă multe de făcut" în ceea ce priveşte simplificarea sistemului de administrare a taxelor şi impozitelor.

----------

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a publicat un nou pachet de măsuri ce vizează modificări ale Codurilor fiscal şi de procedură fiscală şi ale altor acte normative, informează un comunicat al instituţiei.

Profitul net al BCR a crescut cu 26,7%

LA NOUĂ LUNI,Profitul net al BCR a crescut cu 26,7%

I.S.Bănci-Asigurări / 7 noiembrie 2016

Banca Comercială Română (BCR) a obţinut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit net de 1.145 milioane lei (254,4 milioane euro), în creştere cu 26,7% faţă perioada similară din 2015, potrivit unui comunicat de presă al băncii, trimis Redacţiei.

Cioloş: Aşteptăm semnale concrete pentru accesul produselor alimentare româneşti pe piaţa chineză

Cioloş: Aşteptăm semnale concrete pentru accesul produselor alimentare româneşti pe piaţa chineză

Politică / 7 noiembrie 2016

Premierul Dacian Cioloş aş-teaptă "semnale concrete" din partea autorităţilor chineze pentru accesul produselor agro-alimentare româneşti pe piaţa chineză, conform Agerpres, care notează că domnia sa a participat, sâmbătă, la cea de-a cincea reuniune a şefilor de guverne din statele Europei Centrale şi de Est şi China, în format 16+1, organizată la Riga, în Letonia.

Fotbal cu procurori şi investitori

Fotbal cu procurori şi investitori

D.N.Sport / 7 noiembrie 2016

Majoritatea afaceriştilor care au investit sau împrumutat cluburi de fotbal în ultimul deceniu au ajuns să intre în contact cu justiţia din postura de inculpaţi.

Daniela Lulache: "Rectoarele 3 şi 4 vor înlocui capacităţi de producţie care vor ieşi din uz"

DUPĂ CE FP A SPUS CĂ PROIECTUL ESTE NEFEZABILDaniela Lulache: "Rectoarele 3 şi 4 vor înlocui capacităţi de producţie care vor ieşi din uz"

A.ACompanii / 7 noiembrie 2016

Proiectul Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă va înlocui la nivelul anilor 2025-2030 capacităţi actuale de producţie care vor ieşi din uz fie din considerente de natură tehnică, fie din considerente de politici energetice europene, aşa cum este menţionat în Strategia guvernamentală de continuare a proiectului lansată în anul 2014, a transmis Daniela Lulache, directorul general al "Nuclearelectrica".

Majoritatea necesară

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 7 noiembrie 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

De la alegerile prezidenţiale americane din 5 noiembrie 1940, Statele Unite nu au fost într-o asemenea situaţie limită. Nu doar două viziuni diametral opuse despre lume se înfruntă prin intermediul celor doi candidaţi, dar traiectoria viitoare a Americii este pusă în balanţă.

Profitul net al grupului Kruk a crescut cu 16%

LA 9 LUNI,Profitul net al grupului Kruk a crescut cu 16%

Mina IrinaBănci-Asigurări / 7 noiembrie 2016

În primele 3 trimestre ale acestui an, profitul net al grupului Kruk a ajuns la 194 milioane ron (186 milioane zloţi), în creştere cu 16%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, reprezentând 91% din rezultatul aferent întregului an 2015, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 Noiembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 7 Noiembrie 2016

Internaţional / 7 noiembrie 2016

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări şi în octombrie 2016, cu 161 de mii, după o creştere cu 191 de mii în luna precedentă, conform sondajului realizat la nivelul companiilor.

Scandalul "Volkswagen" se extinde

Scandalul "Volkswagen" se extinde

Internaţional / 7 noiembrie 2016

Scandalul în care este implicat grupul auto german "Volkswagen" (VW) din cauza manipulării testelor de poluare se extinde, preşedintele consiliului de supraveghere, Hans Dieter Poetsch, fiind investigat de procuratura din Germania,...

Risc de atacuri teroriste în trei state americane

Internaţional / 7 noiembrie 2016

Organizaţia teroristă al-Qaida ar putea pregăti, astăzi, atacuri teroriste în trei state americane, relatează CBS News, citând surse sub acoperirea anonimatului, care au precizat că forţele comune de combatere a terorismului sunt în alertă.

REVISTA PRESEI 07.11.2016

Willy HomnerRevista Presei / 7 noiembrie 2016

ADEVARUL 

Carambolul mortal de pe Autostrada Soarelui

Cel mai grav accident produs vreodată pe o autostradă din România, care a provocat moartea a patru oameni şi rănirea altor 60, a demostrat încă o dată comportamentul riscant al şoferilor şi...

EXCLUSIVE - THREE FACES: ONE IN PUBLIC, ANOTHER IN THE COURT OF JUSTICE OF THE EUROPEAN UNION AND ANOTHER IN THE CONSTITUTIONAL COURTThe hypocrisy of technocrat Cioloş

Recorded by EMILIA OLESCU and IOANA POPA (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 7 noiembrie 2016

One of the class action lawsuits in which lawyer Gheorghe Piperea is defending bank borrowers has been brought before the Court of Justice of the European Union (CJEU), through the preliminary questions addressed by the Court of Appeal of Oradea.

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo