ZIARUL BURSA

11 noiembrie 2016
Ediţia din 31.01.2023
Înfrîngerea zdrobitoare a ştiutorilor de nimic

Înfrîngerea zdrobitoare a ştiutorilor de nimic

CORNEL CODIŢĂEditorial / 11 noiembrie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Woooaw! Donald Trump a cîştigat alegerile!! Ce mai veste, ce mai vuiet! O mirare mai mare decît planeta străbate majoritatea comentariilor "de specialitate", ca şi cînd respectivul personaj nu s-ar fi manifestat pînă acum pe Pămînt, ca şi cum nu ar fi fost în campanie electorală, în văzul lumii întregi, de mai bine de un an şi jumătate, ca şi cum ar fi căzut deodată din Marte pe capul americanilor şi, desigur, al ştiutorilor de nimic de pe întreg mapamondul, a toate cunoscători într-ale politichiei, cu şi fără "delicateţe". E apocalipsăăăă...din aia mare, maică! strigă ei acum, "toţi într-o egalitate".

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU LIDERII REPUBLICANI AI CONGRESULUI,Trump a anunţat că sănătatea şi imigraţia sunt priorităţile sale

Andrei StanInternaţional / 11 noiembrie 2016

Actualizare 08:48 Mii de oameni au protestat împotriva lui Trump, pentru a doua zi consecutiv

Mii de persoane au ieşit în stradă în mai multe oraşe americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegeri, informează Reuters.

----------

Viitorul preşedinte american, Donald Trump, s-a întâlnit, ieri, la Washington cu liderii republicani ai Congresului pentru a planifica începutul mandatului său, anunţând priorităţi precum sănătatea, imigraţia şi locurile de muncă, informează agenţia AFP.

"Globalizarea a avut un impact devastator în unele state americane"

MARK GITENSTEIN, FOST AMBASADOR SUA, DESPRE ALEGERILE PREZIDENŢIALE:"Globalizarea a avut un impact devastator în unele state americane"

A consemnat ADINA ARDELEANUPolitică / 11 noiembrie 2016

Relaţia strategică dintre România şi Statele Unite ale Americii nu va fi afectată semnificativ de alegerile prezidenţiale din SUA, consideră Mark Gitenstein, fost ambasador SUA la Bucureşti, domnia sa apreciind că românii sunt mai îngrijoraţi decât este cazul, după votul în favoarea lui Donald Trump.

PSV Company, fosta Petromservice, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

PSV Company, fosta Petromservice, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

I.S.Anticorupţie / 11 noiembrie 2016

Societatea PSV Company SA (fosta Petromservice SA) a fost trimisă astăzi în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, împreună cu Sorin Mihai, fostul director general executiv şi membru în Consiliului de Administraţie al companiei, care este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Riscurile s-au diminuat, după trimiterea legilor la Curtea Constituţională"

MUGUR ISĂRESCU, DESPRE LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ ŞI CEA A CONVERSIEI: "Riscurile s-au diminuat, după trimiterea legilor la Curtea Constituţională"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 11 noiembrie 2016

După ce Legea conversiei a fost trimisă la Curtea Constituţională (CCR), iar judecătorii CCR au decis că instanţa va hotărî pe marginea notificărilor de dare în plată, riscurile aferente acestor două reglementări din sectorul bancar s-au diminuat, a anunţat, ieri, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), răspunzând unei întrebări.

Laurentiu Ciurel

Io pot să dau bani oricui..

Laurentiu CiurelMiscellanea / 11 noiembrie 2016

Se spune că în toată lumea statul este cel mai prost administrator. România sau Australia, SUA sau Ungaria, companiile administrate de stat sunt mai puţin performante decât cele private, e un lucru ştiut. Şi asta datorită managerilor, a căror calitate e mult sub cea a celor din privat, a scris Laurenţiu Ciurel, fostul manager al CE Oltenia pe blogul său.

Venituri în uşoară creştere pentru Telekom România, în al treilea trimestru

Venituri în uşoară creştere pentru Telekom România, în al treilea trimestru

C.I.Companii / 11 noiembrie 2016

Veniturile Telekom Romania Communications, fostă Romtelecom, au fost, în trimestrul trei 2016, de 149,1 milioane euro, cu 3,9% mai mari decât în perioada similară a anului 2015, iar pentru primele nouă luni ale anului, acestea au ajuns la 435,7 milioane euro, mai mici cu 1,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Klaus Iohannis

KLAUS IOHANNIS: "Interesul onest pentru dezvoltarea sănătoasă a României trebuie să fie reperul oricărei majorităţi electorale"

Andrei StanPolitică / 11 noiembrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, că "interesul onest pentru dezvoltarea sănătoasă" a ţării trebuie să constituie reperul acţiunii politice şi al "oricărei majorităţi electorale", precizând că rolul tuturor cetăţenilor este de a reclădi legătura bazată pe încredere şi transparenţă între politică şi afaceri.

"Siemens" pregăteşte listarea diviziei de aparatură medicală

"Siemens" pregăteşte listarea diviziei de aparatură medicală

ALINA VASIESCUInternaţional / 11 noiembrie 2016

Grupul german de inginerie "Siemens" AG intenţionează să listeze la bursă divizia sa producătoare de aparatură medicală, evaluată la 15 miliarde de dolari, în cadrul strategiei de concentrare pe operaţiunile de bază din domeniul enegiei electrice, transportului şi echipamentelor industriale.

Grecia va relaxa în curând controlul pe circulaţia capitalului

BANCA CENTRALĂ DE LA ATENA:Grecia va relaxa în curând controlul pe circulaţia capitalului

V.R.Jurnal de criză / 11 noiembrie 2016

Grecia va relaxa în curând controlul impus circulaţiei capitalului, dar liberalizarea totală a acestuia va depinde de progresele realizate în procesul de reducere a datoriei publice, care este, de asemenea, precondiţie pentru intrarea în programul Băncii Centrale Europene (BCE) de achiziţii de obligaţiuni, a declarat ieri preşedintele băncii centrale elene, Yannis Stournaras, conform Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
AIE: Producţia de petrol a OPEC a atins un nivel record

AIE: Producţia de petrol a OPEC a atins un nivel record

Companii / 11 noiembrie 2016

Producţia OPEC a atins un nivel record în octombrie şi se va menţine la un nivel ridicat şi în noiembrie, potrivit unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie care scoate în evidenţă dificultăţile cartelului de a adopta un plan de...

MACRO NEWSLETTER 11 Noiembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 11 Noiembrie 2016

Internaţional / 11 noiembrie 2016

Producţia industrială din Franţa a scăzut peste aşteptări în septembrie 2016, cu o rată lunară de 1,1%, după un avans de 2,3% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 1,1%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară.

Isărescu: "Forţa de muncă devineo problemă"

Isărescu: "Forţa de muncă devineo problemă"

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 11 noiembrie 2016

Forţa de muncă din ţara noastră devine o problemă, avertizează Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu, menţionând: "Forţa de muncă devine o problemă în sensul că avem ofertă, dar nu avem ofertă care să se suprapună...

Cresc acţiunile băncilor din Europa

BURSELE DIN LUMECresc acţiunile băncilor din Europa

A.V.Internaţional / 11 noiembrie 2016

Pieţele europene au urmat un curs pozitiv ieri, un avans semnificativ fiind înregistrat de sectorul bancar, investitorii speculând că noul preşedinte ales al SUA, Donald Trump, va genera, în mandatul său, creşterea inflaţiei şi relaxarea normelor...

REVISTA PRESEI 11.11.2016

Willy HomnerRevista Presei / 11 noiembrie 2016

ADEVARUL 

BNR: Alegerile din SUA marchează finalul unei forme de globalizare

Câştigarea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite de către candidatul republican Donald Trump marchează încheierea unei forme de globalizare stabilite în ultimii...

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo