ZIARUL BURSA

04 ianuarie 2017
Tâlcul dobânzii

VIŢELUL DE AUR - (Episodul I)Tâlcul dobânzii

MAKEBănci-Asigurări / 04 ianuarie 2017

Isărescu este Shylock 

Progresul de la venerarea Băncii Naţionale, la neînţelegerea cu ea

Un contract este un contract

Ostilitatea din execuţia datoriei şi din dobândă

Vreţi să încep cu Isărescu sau vreţi să încep cu Shylock?

Întrebarea este retorică, pentru că nu aveţi de ales - am scris textul înainte să-l citiţi.

Dar vă propun să imaginaţi cum ar fi ca mai întâi să citiţi şi abia apoi să scriu.

Vi se pare că ideea asta ar fi o aiureală?

Vă recomand oleacă de prudenţă!

Uneori, am impresia că asta se şi întâmplă cu ziarul BURSA: este adevărat că noi publicăm, pe site, articolele din ziarul tipărit, deja, dar nu de puţine ori, ele atrag zeci, sute de comentarii, iar, la sfârşitul zilei, pagina electronică poate să ajungă în situaţia ca articolul din ziar să ocupe doar o cincime din totalul textului afişat, iar comentariile să fie majoritare.

Până când va fi urmărită prosperitatea prin consum pe datorie?

Până când va fi urmărită prosperitatea prin consum pe datorie?

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 04 ianuarie 2017

CĂLIN RECHEA

În mesajul său de Anul Nou, premierul desemnat Sorin Grindeanu a promis că vor fi luate măsuri urgente pentru a creşte calitatea vieţii românilor. Nu-i aşa că ironia istoriei recente este crudă, în condiţiile în care promisiuni asemănătoare au fost lansate şi în 2008, fără a se ţine cont de evoluţia economiei globale?

"Romcab" vrea să emită obligaţiuni de 200 milioane de euro

"Romcab" vrea să emită obligaţiuni de 200 milioane de euro

A.A.Piaţa de Capital / 04 ianuarie 2017

Acţionarii "Romcab" (MCAB) au fost covocaţi, pe 30/31 ianuarie 2017, să decidă, aprobarea de principiu a unui program de emisiuni de titluri de valoare denominate în euro, organizat de Banca Investec Bank plc, în calitate de aranjor principal şi exclusiv al programului de emisiune obligaţiuni, în valoare de maxim 200.000.000 euro (algoritm: 5EBITDA ultimelor situaţii financiare), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.  

Cotaţia aurului a urcat cu 9% în 2016

Cotaţia aurului a urcat cu 9% în 2016

V.R.Companii / 04 ianuarie 2017

Preţul futures al aurului a fluctuat anul trecut, pe pieţele internaţionale, încheind 2016 cu un avans de 9%.

În condiţiile în care investitorii se orientează către acest metal preţios în perioade de instabilitate, au fost consemnate două momente majore de creştere: la începutul anului, pe fondul unor temeri legate de viitorul econonmiei Chinei, respectiv către finele lunii iunie, după decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană (Brexit)

"Numeroase fonduri de investiţii au oferit randamente de 2-4 ori mai mari decât depozitele"

RADU HANGA, ASOCIAŢIA ADMINISTRATORILOR DE FONDURI:"Numeroase fonduri de investiţii au oferit randamente de 2-4 ori mai mari decât depozitele"

Piaţa de Capital / 04 ianuarie 2017

Reporter: Cum a fost anul 2016 pentru piaţa locală a fondurilor de investiţii?

Radu Hanga: Piaţa locală a fondurilor de investiţii continuă evoluţia ascendentă a ultimilor ani, activele administrate de către membrii AAF crescând în 2016 cu 4,6% pe segmentul fondurilor deschise de investiţii, până la nivelul de 24,7 miliarde lei, şi cu 7% pe cel al fondurilor închise de investiţii, până la 0,49 miliarde lei. Cumulate, activele nete ale celor două segmente au sporit cu 5,6% în 2016, până la 25,2 miliarde lei.

Cei buni şi cei răi

Cornel CodiţăEditorial / 04 ianuarie 2017

Cornel Codiţă

Şablonul cel mai uzat privind politica din România, ba chiar şi cea de prin alte părţi, mai cu pretenţii decît ale noastre, împarte lumea în două: cei răi şi cei buni.

Autorităţile de reglementare bancară amână noile norme de capital

V.R.Jurnal de criză / 04 ianuarie 2017

Autorităţile globale de reglementare bancară au decis, ieri, să amâne aprobarea mult-aşteptatelor reguli menite să evite repetarea unei noi crize financiare, întrucât nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la nivelul minim de capital pe care trebuie să îl deţină instituţiile de credit, conform Reuters.

Ediţia din 04.01.2017
Ediţia din 26.05.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER 4 Ianuarie 2017

MACRO NEWSLETTER 4 Ianuarie 2017

Internaţional / 04 ianuarie 2017

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 4,4% în noiembrie 2016, după un avans de 4,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 10,7% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,4% a creditului...

Nivel record pentru moneda virtuală Bitcoin

ADI IACOBInternaţional / 04 ianuarie 2017

Moneda virtuală "Bitcoin" a atins luni un nivel record de peste 1.000 de dolari pe unitate, pentru prima dată în ultimii trei ani, depăşind toate monedele centrale emise de bănci, cu o urcare de 125% în anul 2016, informează Reuters.