ZIARUL BURSA

26 septembrie
Aproape 90% din sistemul bancar a înşelat consumatorii

CONTROLUL ANPC PE PUBLICITATE:Aproape 90% din sistemul bancar a înşelat consumatorii

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 24 octombrie 2017

15 bănci au fost amendate de ANPC pentru publicitate înşelătoare, din tot atâtea controlate. Cele 15 instituţii de credit sancţionate cumulează aproape 90% din toată piaţa bancară.

BCR, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, OTP Bank, Unicredit Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Credit Europe Bank, Garanti Bank, Alpha Bank, ING Bank, Bank Leumi, Raiffeisen Bank, Libra Internet Bank au fost amendate cu 570.000 de lei în cadrul controlului tematic pe publicitate derulat, în ultima perioadă, de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Rezultatul controlului ANPC reprezintă un risc reputaţional pentru bănci?

Trebuie să pornească BNR tiparniţa pentru a "împrumuta" guvernul?

Trebuie să pornească BNR tiparniţa pentru a "împrumuta" guvernul?

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 24 octombrie 2017

CĂLIN RECHEA

Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale până la sfârşitul anului 2019 pare că vine, deşi a fost publicată în acest an, de pe altă lume, după eşecul fără precedent înregistrat la plasarea titlurilor de stat în lei din această lună.

Succesul unei emisiuni de obligaţiuni în euro pe pieţele internaţionale în prima parte a lunii curente, cu scadenţa la 10 ani şi valoarea nominală de 1 miliard de euro, a dat ocazia Ministerului de Finanţe să se laude că a reuşit să atragă banii cu un cost aflat la minime istorice.

Acţionarii Sphera Franchise Group vor cel puţin 245,7 milioane de lei pe 25% din companie şi promit dividende

PROPRIETARUL KFC ŞI PIZZA HUT ÎNCEPE ASTĂZI OFERTA, ÎN VEDEREA LISTĂRIIAcţionarii Sphera Franchise Group vor cel puţin 245,7 milioane de lei pe 25% din companie şi promit dividende

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 24 octombrie 2017

Actualizare 20:00

În cadrul ofertei de listare a "Sphera Franchise Group" s-au subscris, la finalul zilei, peste 33.000 acţiuni din cele peste 9,8 milioane.

------------

Oferta prin care doi acţionari vând un pachet de 25% din "Sphera Franchise Group", care reuneşte sub umbrela sa companiile care deţin brandurile KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery, începe astăzi, la preţuri între 25 şi 33 lei/titlu, conform prospectului publicat ieri.

Iancu acuză OMV şi Gazprom că vor să mute la Viena tranzacţiile cu gaze

SCANDALUL IANCU - OMV PETROM IA AMPLOAREIancu acuză OMV şi Gazprom că vor să mute la Viena tranzacţiile cu gaze

ANCUŢA STANCIUCompanii / 24 octombrie 2017

Bursa de la Viena a transmis autorităţilor din România două scrisori prin care îşi exprimă interesul să fie platforma de tranzacţionare a gazelor româneşti, iar această situaţie i-ar avantaja pe cei de la Gazprom şi OMV, a declarat, ieri, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, prezent la o conferinţă de profil.

Ministerul Economiei vrea să menţină redevenţele între 3,5% şi 13,5%

PROIECT DE LEGEMinisterul Economiei vrea să menţină redevenţele între 3,5% şi 13,5%

ADINA ARDELEANUCompanii / 24 octombrie 2017

Actualizare 08:35 Modificări preconizate la redevenţele pentru zăcămintele offshore

În proiectul de lege, apar modificări în cazul zăcămintelor offshore de ţiţei. Astfel, se stabileşte o cotă fixă de 8% pentru întreg volumul extras şi una variabilă între 4,5% şi 5,5% în funcţie de volumul extras. În cazul zăcămintelor offshore de gaze naturale, se stabileşte o cotă fixă de 10% pentru întreg volumul extras şi una variabilă între 2% şi 3%, în funcţie de volumul extras.

-----

Redevenţele pentru exploatări onshore (pe uscat) rămân nemodificate, în intervalul 3,5%-13,5% din valoarea producţiei zăcământului, în funcţie de mărimea exploatării, potrivit Proiectului de Lege pentru reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale, publicat, ieri, de Ministerul Economiei.

Cea mai mare companie energetică din Israel va retehnologiza CET Mintia

Cea mai mare companie energetică din Israel va retehnologiza CET Mintia

Companii / 24 octombrie 2017

Statul român este în discuţii avansate cu cea mai mare companie de energie din Israel, respectiv Israel Electrica Corporation, pentru retehnologizarea şi conversia pe gaze a unor grupuri de producere a energiei de la termocentrala Mintia, proiectul fiind estimat la un miliard de euro, a declarat, ieri, ministrul Energiei, Toma Petcu, prezent la o conferinţă de profil, potrivit Agerpres.

Derapajul Uniunii

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 24 octombrie 2017

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Pe 16 octombrie 2017, cineva a plasat o bombă în maşina unei jurnaliste din Malta. Explozia a făcut bucăţi automobilul. Caruana Galizia primise ameninţări cu moartea. Bucăţi din trupul său au fost găsite de fiul ei la zeci de metri de rămăşiţele maşinii. Era al cincilea atac cu bombă în Malta (o ţară cu populaţie cât judeţul Olt), în ultimii doi ani. În nici unul făptaşii nu au fost prinşi.

Sorin Grindeanu, avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM

UPDATESorin Grindeanu, avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM

Companii / 24 octombrie 2017

Actualizare 16:36

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat cu 15 voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP) de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), urmând ca plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului să dea votul final pentru numirea lui Grindeanu cel mai probabil săptămâna viitoare, potrivit unei surse din presă.

Actualizare 12:53 Ponta, despre propunerea ca Grindeanu să preia şefia ANCOM: "PSD se pune într-o situaţie ridicolă"

Siegfried Mureşan îi cere Ministrului Finanţelor să renunţe la Split TVA

Siegfried Mureşan îi cere Ministrului Finanţelor să renunţe la Split TVA

RAMONA RADUMacroeconomie / 24 octombrie 2017

Actualizare 13:15 Remus Borza, despre split TVA: "Pentru o minoritate de 17%, contribuabili rău platnici, nu poţi pedepsi peste 500 000 de firme oneste"

Deputatul Remus Borza a menţionat că pentru o minoritate de 17%, contribuabili rău platnici, nu poţi pedepsi peste 500.000 de firme oneste, precizând el a propus câteva măsuri de combatere a evaziunii fiscale şi de creştere a gradului de colectare a veniturilor bugetare.

-----

Introducerea măsurii split TVA va sufoca mediul de afaceri şi va alunga investitorii străini din ţara noastră, consideră deputatul european Siegfried Mureşan.

Gino Iorgulescu va ieşi la pensie de la LPF

Gino Iorgulescu va ieşi la pensie de la LPF

D.N.Sport / 24 octombrie 2017

Gino Iorgulescu (61 de ani) a câştigat, ieri, un nou mandat, de cinci ani, în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. Iorgulescu a obţinut 13 voturi, iar contracandidatul său, Sorin Drăgoi, doar un vot, al clubului pe care îl conduce, ACS Poli Timişoara.

Cu un avans de doar 0,82%, SIF1 devine liderul randamentelor din BET-FI

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13 OCTOMBRIE - 20 OCTOMBRIECu un avans de doar 0,82%, SIF1 devine liderul randamentelor din BET-FI

A. I.Investiţii Personale / 24 octombrie 2017

Cu o rentabilitate de numai 0,82%, în raport cu moneda euro, în ultima săptămână (intervalul 13 octombrie - 20 octombrie), titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) devin acţiunile cu cel mai bun comportament din cadrul indicelui BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), care s-a depreciat cu 0,53%.

Piaţa a început săptămâna cu scăderi, pe un rulaj de 7,8 milioane de euro

BVBPiaţa a început săptămâna cu scăderi, pe un rulaj de 7,8 milioane de euro

ANDREI STANPiaţa de Capital / 24 octombrie 2017

Piaţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, o lichiditate de 36 milioane de lei (7,82 milioane de euro), în creştere faţă de şedinţa de vineri (21,05 milioane de lei), dar sub media zilnică a acestui an (47,81 milioane lei), în contextul în care toţi indicii bursieri au încheiat în teritoriu negativ.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Peste 13 hectare din Pădurea Spătaru, complet despădurite

Peste 13 hectare din Pădurea Spătaru, complet despădurite

MARILENA DINUCompanii / 24 octombrie 2017 /

Circa 2,4 hectare din pădurea Spătaru, din judeţul Buzău, au fost tăiate "la ras" în această vară. Totul a ieşit la iveală după ce mai multe fotografii care arătau un gol imens în mijlocul pădurii, surprinse din satelit, au apărut în...

MACRO NEWSLETTER 24 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 24 Octombrie 2017

Internaţional / 24 octombrie 2017

Preţurile de consum din Canada şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 1,6%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo