LA NOUĂ LUNI,Profitul Transilvania Broker de Asigurare a scăzut cu peste 22%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2017

Profitul Transilvania Broker de Asigurare a scăzut cu peste 22%

Transilvania Broker de Asigurare a realizat un profit net de peste 2,36 milioane lei, în primele nouă luni din acest an, în scădere cu 22,43% comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Rezultatul brut la finele perioadei curente s-a concretizat într-un profit de peste 2,75 milioane lei, în scădere cu 18,18% comparativ cu valoarea înregistrată în perioada de referinţă (3,36 milioane lei). După deducerea cheltuielii cu impozitul pe profit (395.304 lei), în perioada curentă, entitatea a obţinut un profit net de 2,36 milioane lei, în scădere cu 22,43% comparativ cu perioada de referinţă", se arată în document.

Potrivit acestuia, veniturile din activitatea de brokeraj, care reprezintă cifra de afaceri netă, au scăzut cu peste 8,81 milioane lei, respectiv 17,98%, fapt datorat atât reducerii veniturilor din negocierea contractelor de asigurare, cât şi scăderii veniturilor generate din alte activităţi în legătură cu obiectul de activitate.

"În cazul cheltuielilor din exploatare, a fost înregistrat un trend în scădere, acestea diminuându-se cu 17,96%. Această evoluţie a fost cauzată în principal de reducerea cheltuielilor cu alte impozite, taxe şi vărsăminte asimilate, a cheltuielilor cu comisioanele datorate asistenţilor în brokeraj, a cheltuielilor cu amortizarea, cu materialele consumabile şi a altor cheltuieli privind serviciile prestate către terţi", menţionează sursa citată.

Transilvania Broker deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 clienţi, persoane fizice şi juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut.

Acţiunile Transilvania Broker au intrat la tranzacţionare la începutul lunii, după o ofertă publică iniţială secundă de vânzare a acţiunilor existente care a fost suprasubscrisă în proporţie de peste 270% în primele două zile.

Preţul final al ofertei publice iniţiale secundare pentru cele 625.000 de acţiuni ale companiei scoase la vânzare, reprezentând 25% din societate, a fost de 15,5 lei/acţiune.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. deci oamenii au cumparat o panarama de companie doar pentru ca se da ieftin. bun asa. clasic romanesc, au stat la coada la tigai la reducere. se duc cu ele acasa si nu pot praji un ou ca se ard.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7387
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1570
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7500
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.7786

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb