ZIARUL BURSA

27 noiembrie 2017
Bot la bot, Ciorcilă şi Treichl

DUPĂ TRANZACŢIA DINTRE BANCA TRANSILVANIA ŞI BANCPOSTBot la bot, Ciorcilă şi Treichl

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 27 noiembrie 2017

Clienţii cu credite în franci elveţieni de la Bancpost aşteaptă un program de conversie cu discount  

După ce a trecut pe locul al doilea în sistemul bancar autohton, prin achiziţia Volksbank, Banca Transilvania (BT) ajunge la nivelul BCR, preluând Bancpost, de la Grupul elen Eurobank.

Piaţa bancară de la noi se află într-o situaţie inedită, întrucât, potrivit calculelor noastre, Banca Transilvania ajunge la aceeaşi cotă de piaţă ca BCR, respectiv 16,35%, calculată ca pondere din activele totale ale sistemului bancar.

"Nu este loc de 40 de bănci universale la o economie de talia României"

ADRIAN MITROI:"Nu este loc de 40 de bănci universale la o economie de talia României"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 27 noiembrie 2017

În general, băncile cumpărate de alte entităţi bancare sunt cele cu "performanţă nespecifică şi care nu mai au nici condiţia, nici capitalul, nici tehnologia şi nici cunoaşterea pentru profitabilitatea oferită acum în sistem - băncile care nu sunt pregătite pentru noua realitate şi care se târăsc de o vreme îndelungată", este de părere Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale.

"Securitatea energetică nu poate fi asigurată cu regenerabile, avem nevoie de cărbune încă mulţi ani"

KRISTIAN RUBY, SECRETARUL GENERAL AL EURELECTRIC:"Securitatea energetică nu poate fi asigurată cu regenerabile, avem nevoie de cărbune încă mulţi ani"

ALINA VASIESCUCompanii / 27 noiembrie 2017

Economia europeană are nevoie de cărbune încă mulţi ani de acum încolo, pentru asigurarea securităţii aprovizionării cu energie electrică, este de părere Kristian Ruby, secretarul general al Eurelectric (Uniunea Industriei Electricităţii), asociaţia care reprezintă interesele comune ale acestui sector la nivel pan-european.

Coincidenţe stranii

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 27 noiembrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

La sfârşitul săptămânii în care aşa numita "lege ONG" - care urmăreşte să modifice într-un sens iliberal condiţiile în care funcţionează organizaţiile neguvernamentale - a trecut tacit de Senat, în Rusia, ţara model a iliberalismului dezlănţuit, Vladimir Putin a promulgat legea care permite guvernului de la Moscova să declare anumite media occidentale ca "agenţi străini".

O conductă de gaze între România şi Serbia, posibil să fie construită până în 2026

CU 43 MILIOANE EUROO conductă de gaze între România şi Serbia, posibil să fie construită până în 2026

F.A.Companii / 27 noiembrie 2017

Ţara noastră are în vedere încheierea unui Memorandum de înţelegere cu Serbia pentru construirea unei conducte de interconectare, între Arad şi Mokrin, lungă de circa 80 km, pentru creşterea gradului de asigurare a securităţii energetice în regiune, arată Planul de Acţiuni Preventive privind măsurile de garantare a securităţii aprovizionării cu gaze naturale, publicat de Ministerul Energiei şi citat de News.ro.

Băncile britanice vor sprijini Libor până la sfârşitul lui 2021

Băncile britanice vor sprijini Libor până la sfârşitul lui 2021

Internaţional / 27 noiembrie 2017

Autoritatea de reglementare a pieţei financiare din Marea Britanie (FCA) a confirmat că toate cele 20 de bănci au fost de acord să sprijine până în 2021 Libor (London Interbank Offered Rate) - rata dobânzii practicată pe piaţa londoneză - şi să dezvolte un indicator cu un grad mai mare de încredere, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Banca Angliei, aşteptată să publice rezultatele testelor de stres

Banca Angliei, aşteptată să publice rezultatele testelor de stres

A.V.Jurnal de criză / 27 noiembrie 2017

Banca Angliei este aşteptată să publice marţi testele de stres pe care le-a efectuat în rândul a şapte bănci majore din ţară, iar atenţia va fi îndreptată, în principal, pe Royal Bank of Scotland (RBS), în condiţiile în care guvernul de la Londra vrea să vândă pachetul majoritar pe care îl deţine la această instituţie de credit.

Ediţia din 27.11.2017
Ediţia din 06.12.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

Încrederea în economia Germaniei, la nivel record

Internaţional / 27 noiembrie 2017

Încrederea companiilor germane în economie a înregistrat o creştere record în noiembrie, ceea ce sugerează că directorii companiilor din Germania sunt mai optimişti ca niciodată în privinţa solidităţii economiei globale, transmite Reuters,...

Guvernul ceh îşi va depune demisia pe 29 noiembrie

Internaţional / 27 noiembrie 2017

Guvernul Cehiei în exerciţiu îşi va depune demisia la următoarea sa reuniune pe 29 noiembrie, a anunţat vineri pe Twitter premierul ceh Bohuslav Sobotka, deschizând calea unei noi administraţii în urma alegerilor legislative din luna octombrie,...

Un nou Consiliu de Administraţie la Oil Terminal

Un nou Consiliu de Administraţie la Oil Terminal

F.A.Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2017

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor OIL TERMINAL i-a ales, la finalul săptămânii trecute, pe membrii Consiliului de Administraţie al societăţii, prin metoda votului cumulativ, pe următorii: Costreie Toma Bogdan, Onofrei Andrei Ionuţ,...

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo