ZIARUL BURSA

29 ianuarie 2018
Sex and the country cu Viorica Dăncilă

Sex and the country cu Viorica Dăncilă

MAKEPolitică / 29 ianuarie 2018

Premierul-doamnă pare o victorie contra sexismului. Emanciparea femeilor noastre îşi găseşte expresia în numirea Vioricăi Vasilica Dăncilă pe funcţia de şef al Executivului.

Subiectul feminist a răsărit neaşteptat în calea PSD-ALDE, copiind până la detaliu dilemele lui Jean-Claude Juncker din iulie 2014, când, numit fiind la conducerea Comisiei Europene, a amânat constituirea ei, deoarece a găsit doar nouă femei pentru funcţii de comisar, iar el vroia zece, ca să progreseze în promovarea femeilor, faţă de Comisia precedentă, cea a lui Jose Manuel Barroso.

Câte unul din fiecare ţară membră a Uniunii Europene, Comisia numără 28 de comisari.

Câte unul din fiecare nu-ştiu-ce, Guvernul PSD-ALDE numără 28 de miniştri.

Nouă femei în Comisia Europeană 2014.

ANRE a trimis controale la OMV Petrom şi la Romgaz

ANRE a trimis controale la OMV Petrom şi la Romgaz

ANCUŢA STANCIUPiaţa de Capital / 29 ianuarie 2018

ANRE a trimis controale la OMV Petrom şi la Romgaz, ne-au declarat surse din energie, întrucât, în luna decembrie, au existat situaţii când cei doi producători de gaze au injectat puternic gaze în sistem, urcând presiunea la peste 50 de atmosfere, ceea ce putea duce la riscul unor explozii ale conductelor. Sursele susţin că, la solicitarea Dispecerului de Gaze pentru oprirea producţiei, Romgaz s-a conformat, dar OMV Petrom se pare că nu.

FONDUL SPECULATIV TCI ANTICIPEAZĂ:"O piaţă americană va lansa o ofertă de 15 miliarde de lire pentru Bursa din Londra"

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 ianuarie 2018

TCI Fund Management Ltd., unul dintre cei mai mari acţionari ai London Stock Exchange Group Plc (operatorul Bursei de Valori din Londra), anticipează că societatea-mamă a unei pieţe rivale din SUA va lansa o ofertă de preluare în valoare de 15 miliarde de lire sterline pentru London Stock Exchange (LSE), anunţă news.sky.com.

"Conştientă de riscul creşterii CHF, Volksbank nu şi-a informat clienţii"

FOST ANGAJAT AL BĂNCII:"Conştientă de riscul creşterii CHF, Volksbank nu şi-a informat clienţii"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 29 ianuarie 2018

Deşi Volksbank a considerat încă din a doua jumătate a anului 2007 că exista riscul deprecierii monedei naţionale în raport cu francul elveţian (CHF), totuşi banca nu a informat clienţii în legătură cu creşterea marjei de risc la împrumuturile în această monedă, ci a păstrat aceleaşi criterii de acordare a creditelor, menţinând gradul de îndatorare avut în vedere, ne-a spus un fost angajat al instituţiei de credit. Sursa citată adaugă faptul că Volksbank nu oferea posibilitatea reeşalonării/rescadenţării creditelor persoanelor fizice pentru incapacitate de plată ori deteriorarea situaţiei financiare, incapacitate care a fost dată inclusiv de creşterea cursului lei/CHF.

Companiile energetice în situaţii precare nu vor fi închise, ci reorganizate

PE MODELUL HIDROELECTRICACompaniile energetice în situaţii precare nu vor fi închise, ci reorganizate

E.O.Companii / 29 ianuarie 2018

Companiile din domeniul energetic aflate în situaţii financiare precare (insolvenţă, datorii etc.), precum CN Hunedoara, nu vor fi închise, ci vor intra într-un proces de reorganizare pe modelul Hidroelectrica, având drept scop readucerea acestora în parametrii de profitabilitate, inclusiv prin cooptarea unor investitori privaţi, acolo unde este posibil, prevede noul Program de Guvernare.

"Investiţiile masive în hub-urile de birouri prefigurează o evoluţie spectaculoasă în următorii zece ani"

PE PIAŢA GLOBALĂ"Investiţiile masive în hub-urile de birouri prefigurează o evoluţie spectaculoasă în următorii zece ani"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 29 ianuarie 2018

Zenta - un proiect nou de închirieri de birouri individuale - a fost finalizat în luna decembrie 2017 şi dispune de 100 de locuri libere.

Imobilul facilitează accesul clienţilor la birouri utilate complet, în stadiul de "ready to use", după cum ne-a spus Florin Sîngeap, fondatorul Zenta, în cadrul unui interviu. Potrivit domniei sale, pe plan global, investiţiile masive în hub-urile de birouri prefigurează o evoluţie spectaculoasă în următorii zece ani.

Vacanţă mai multă, şcoală mai puţină

EDUCAŢIEVacanţă mai multă, şcoală mai puţină

O.D.Cultură / 29 ianuarie 2018

Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat o consultare publică privind structura anului şcolar 2018-2019, în­cercând să afle, graţie unui chestionar online, cam ce îşi doresc elevii, părinţii şi profesorii. Toţi cei interesaţi au intrat pe chestionar şi au ales, răspunzând la cele cinci întrebări, majoritatea alegând variantele de răspuns care indicau mai multă vacanţă şi mai puţină şcoală.

Alro Slatina - printre performerii Bursei de Valori Bucureşti

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 IANUARIE - 25 IANUARIEAlro Slatina - printre performerii Bursei de Valori Bucureşti

ANDREI IACOMIInvestiţii Personale / 29 ianuarie 2018

Beneficiind de o apreciere a cotaţiei de 10,19%, în raport cu moneda euro, în intervalul 18 ianuarie - 25 ianuarie, cotaţia producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) ocupă prima poziţie a randamentelor din indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care a urcat cu 0,49%, în perioada menţionată.

Înapoi spre evul mediu

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 29 ianuarie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Dacă va trece de votul de învestitură - şi nimic nu indică faptul că ar fi vreo problemă din acest punct de vedere - cum va arăta noul guvern Dăncilă în arhitectura instituţională a României?

Riscurile utilizării Bitcoin - în atenţia reuniunii G20 din martie

Riscurile utilizării Bitcoin - în atenţia reuniunii G20 din martie

F.A.Jurnal de criză / 29 ianuarie 2018

Autorităţile de reglementare din cadrul sectorului financiar analizează riscurile provocate de utilizarea Bitcoin şi a altor monede virtuale şi vor dezbate acest aspect la viitoarea reuniune a G20 din luna martie, după cum a declarat un oficial al Băncii Centrale Europene, potrivit Reuters, citată de Hotnews.

Ediţia din 29.01.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Aprecieri pe linie pentru toţi indicii bursei

BVBAprecieri pe linie pentru toţi indicii bursei

A.I.Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă, în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, printr-o apreciere a majorităţii cotaţiilor, toţi indicii bursei toţi încheind ziua în teritoriu pozitiv.

MACRO NEWSLETTER 29 Ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 29 Ianuarie 2018

Internaţional / 29 ianuarie 2018

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut creşterea anuală la 3,8% în decembrie 2017, pe fondul unei creşteri anuale de 6,6% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,8% a creditului neguvernamental.

Ziarul BURSA

19 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo