ZIARUL BURSA

01 februarie 2018
Ediţia din 08.12.2023
"Securitatea energetică - instrument pentru mascarea corupţiei"

ZERO HEDGE:"Securitatea energetică - instrument pentru mascarea corupţiei"

Companii / 1 februarie 2018

Scopul diversificării achiziţiilor de gaze în Europa este unul politic, şi nu de domeniul siguranţei energetice, scrie Zero Hedge, atrăgând atenţia că securitatea energetică invocată pe continent este pur şi simplu un instrument de transmitere a unor îngrijorări pentru a masca corupţia banală.

Publicaţia notează că luna aceasta au apărut "ştiri incendiare" în toată lumea despre noi proiecte de gazoducte care privesc Europa, iar articole precum unul apărut în Oilprice.com "sunt pur şi simplu forme ieftine de propagandă".

Oilprice.com a publicat un articol despre Coridorul Sudic de transport al gazelor din zona Mării Caspice spre Europa, intitulat "Este acesta cel mai critic gazoduct din lume?", iar conform Zero Hedge, asistăm la o publicitate pură, "menită să te facă să crezi că gazul din Azerbaidjan va schimba faţa politicii europene în domeniul gazelor".

"Europa vrea să devină mai puţin dependentă de gazul rusesc şi să folosească mai multă energie curată", menţionează articolul, ceea ce, conform Zero Hedge, "este o minciună", întrucât "cea mai mare parte a Europei doreşte ca Rusia să îi furnizeze gaze naturale, deoarece sunt ieftine şi din abundenţă".

BCE a pregătit consolidarea pe uşa din dos a datoriilor statelor europene

BCE a pregătit consolidarea pe uşa din dos a datoriilor statelor europene

Calin RecheaInternaţional / 1 februarie 2018

Calin Rechea

Când Mario Draghi a promis că BCE "va face totul" pentru susţinerea monedei unice, în vara anului 2012, s-a referit, probabil, la măsurile de politică monetară mai mult sau mai puţin convenţionale. Odată cu lansarea programului de tipărire s-a dovedit că nici măcar Tratatele fundamentale ale UE nu reprezintă o piedică.

Din nou despre proiectul de ţară al României

Din nou despre proiectul de ţară al României

Theodor StolojanMacroeconomie / 1 februarie 2018

În ultima vreme, poate pentru că ne aflăm şi în anul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, se discută din nou despre proiectul de ţară pe care nu-l avem. Se afirmă că, după aderarea României la NATO şi la Uniunea Europeană, România nu ar mai avea un proiect de ţară care să "mobilizeze energiile întregului popor" pentru realizarea acestuia.

În gura gamblingului, cu Mircea Badea

În gura gamblingului, cu Mircea Badea

Companii / 1 februarie 2018

Celebrul Mircea Badea, realizatorul emisiunii televizate "În gura presei", a intrat, de curând, în gura...gamblingului.

Vedeta TV a anunţat, zilele trecute, conform DC News, că şi-a închis contul Unibet: "Gata! Mi-am închis contul la descreieraţii ăştia securistoizi. În cont mai aveam câteva zeci de milioane. Să le ia dracu! Să le folosească la înmormântare!".

Revitalizarea presei scrise intră pe agenda comună dintre Poşta Română şi jurnalişti

Revitalizarea presei scrise intră pe agenda comună dintre Poşta Română şi jurnalişti

Compartiment Comunicare Compania Naţională POŞTA ROMÂNĂMedia-Advertising / 1 februarie 2018

Reprezentanţii publicaţiilor Evenimentul zilei, Libertatea, Click, Adevărul, Bursa, Cotidianul şi Capital au avut o primă întâlnire cu conducerea Poştei Române. Agenda discuţiilor s-a centrat pe metodele de îmbunătăţire a distribuţiei de presă scrisă în România, prin intermediul reţelei controlate de Compania Naţională Poşta Română.

"Fujifilm" taie 10.000 de posturi la "Fuji Xerox"

"Fujifilm" taie 10.000 de posturi la "Fuji Xerox"

Alina Vasiescu Internaţional / 1 februarie 2018

Producătorul nipon de aparate foto "Fujifilm Holdings" Corp. va reduce 10.000 de locuri de muncă, respectiv o cincime din personalul de care dispune la nivel mondial, posturile afectate fiind la societatea mixtă pe care o deţine alături de "Xerox" Corp. din SUA, "Fuji Xerox".

Finanţarea, marea problemă!

SPORT ŞI BANIFinanţarea, marea problemă!

D.N.Sport / 1 februarie 2018

Sportul autohton, cu excepţiile de rigoare, este în continuare în grea suferinţă. Anul nu a debutat sub cele mai bune auspicii, o echipă bună din prima ligă de handbal masculin a dispărut, iar mai multe federaţii sportive nu vor primi finanţare din partea Ministerului Tineretului şi Sportului dacă nu îşi rezolvă în cel mai scurt timp problemele.

PNL l-a votat pe Cîţu în locul lui Zamfir, la şefia Comisiei Economice

PNL l-a votat pe Cîţu în locul lui Zamfir, la şefia Comisiei Economice

Emilia OlescuPolitică / 1 februarie 2018

Actualizare 11:37 Membrii PNL au votat pentru schimbarea senatorului Daniel Cătălin Zamfir cu colegul său de partid Florin Cîţu, la preşedinţia Comisiei Economice.

Daniel Zamfir ne-a spus: "M-au executat. Toţi colegii mi-au aplaudat activitatea de la şefia comisiei de specialitate, apreciind că a fost una prodigioasă, dar că votul este politic, iar preşedintele partidului Ludovic Orban nu mai vrea să conduc această comisie".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Gheorghe Chindriş - director interimar la Cupru Min Abrud

Companii / 1 februarie 2018

Compania de stat Cupru Min Abrud, societate care exploatează peste 60% din rezervele de cupru ale României, are un nou director interimar, după ce fostul manager general Nicolae Turdean şi-a dat demisia din motive personale. La conducerea...

MACRO NEWSLETTER 1 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 1 februarie 2018

Internaţional / 1 februarie 2018

Preţurile de consum din Canada şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 1,9%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

"ArcelorMittal" reia plata dividendelor

A.V.Internaţional / 1 februarie 2018

"ArcelorMittal", cea mai mare companie siderurgică din lume, are aşteptări optimiste cu privire la evoluţia pieţei oţelului în 2018, context în care va relua plata dividendelor, chiar dacă va direcţiona mai mulţi bani spre reducerea...

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo