ZIARUL BURSA

26 septembrie
Ilustraţie de MAKE

PORUMBEII DOAMNEI FIREAPrimarul Capitalei continuă războiul cu ministrul de Interne

George MarinescuPolitică / 5 septembrie 2018

"S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor"  

"Sprijinul de la guvernare nu prea a fost, deci nu prea are ce să-mi retragă"

Primarul general al Capitalei a fost audiat, ieri, în calitate de martor, de către procurorii Parchetului General, în dosarul privind evenimentele petrecute în 10 august în Piaţa Victoriei. Înainte de a intra în sediul Parchetului, Gabriela Firea a spus că îşi menţine afirmaţiile făcute imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD şi a susţinut: "Întotdeauna vorbesc numai pe bază de argumente, nu doar în acest domeniu, juridic, ci şi în alte domenii, inclusiv politic. Eu voi răspunde întrebărilor domnului procuror care m-a contactat şi care mi-a spus că trebuie să fiu audiată în dosarul care este acum în anchetă privind intervenţia jandarmilor de pe 10 august".

Ping-pong între palate cu rectificarea bugetară

Ping-pong între palate cu rectificarea bugetară

Emilia OlescuMacroeconomie / 5 septembrie 2018

Rectificarea bugetară continuă să fie motiv de scandal între cele două palate. Mult aşteptata şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care s-a reunit ieri ca să avizeze proiectul de rectificare bugetară a fost suspendată, neobţinându-se un consens.

Rata de neocupare a spaţiilor de birouri - la minimul istoric al ultimilor 9 ani

CBRE:Rata de neocupare a spaţiilor de birouri - la minimul istoric al ultimilor 9 ani

E.O.Companii / 5 septembrie 2018

Rata de neocupare în domeniul spaţiilor de birouri a atins minimul istoric al ultimilor nouă ani, situându-se la 8%, iar stocul modern de spaţii de birouri din Capitală a ajuns la 2,79 milioane de metri pătraţi, conform unui comunicat transmis de CBRE. Conform acestuia, în semestrul întâi al acestui an au fost tranzacţionaţi 149.000 mp de astfel de spaţii.

George Maior: "Solicit audierea lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta"

ÎN FAŢA COMISIEI SRI:George Maior: "Solicit audierea lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta"

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 5 septembrie 2018

Unul dintre cele mai vânate personaje, în ultima perioadă, de către membrii coaliţiei PSD-ALDE este George Maior, ambasadorul Româ-niei în SUA, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii. Maior şi-a atras antipatia foştilor săi colegi de partid, deoarece el a fost primul politician care a spus adevărul în legătură cu scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis şi pentru că a susţinut că protocoa-lele încheiate de SRI cu alte instituţii ale statului nu au afectat actul de justiţie.

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investment Management Ltd. UK, Sucursala Bucureşti, a declarat că este în tratative cu mai multe părţi interesate de vânzarea acţiunilor deţinute la Hidroelectrica.

JOHAN MEYER, CEO FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENT MANAGEMENT:"Fondul Proprietatea nu va trece la o distribuire trimestrială de dividende"

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 5 septembrie 2018

Fondul Proprietatea nu va trece la o distribuire trimestrială de dividende pentru că, în situaţia în care dividendele plătite nu ar fi pe măsura profitului, ar trebui să ceară banii înapoi de la acţionari, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investment Management Ltd. UK, Sucursala Bucureşti.

Lichiditatea se menţine sub media anului

BVBLichiditatea se menţine sub media anului

Vlad Dobrea Piaţa de Capital / 5 septembrie 2018

BET-FI, singurul indice pe minus  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, un rulaj în creştere de 21,99 milioane de lei, aproape dublu faţă de rulajul consemnat în şedinţa bursieră anterioară de 12,3 milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

Hoţii de azi

Cornel CodiţăEditorial / 5 septembrie 2018

Cornel Codiţă

Ce mai fură "omul" azi, prin Româ-nia? Da', ce nu fură? S-a furat cu totul calea ferată, de la miile de vagoane şi locomotive dispărute fără urmă, la miile de kilometri de şină şi cabluri transformate în fier vechi de reţelele "afaceriştilor" domeniului, atît de spectaculos rămaşi în anonimat, chiar şi pentru falnica noastră justiţie... ai zice aproape "total acoperiţi"

Borcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat

JUSTIŢIEBorcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat

D.N.Anticorupţie / 5 septembrie 2018

Fostul acţionar al lui Dinamo, Cris­tian Borcea, nu a scăpat definitiv de problemele legate de justiţie. Liderul Federaţiei Sindicatelor din Adminis­traţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, susţine că fostul acţionar al Dinamo Cristian Borcea, eliberat condiţionat în 2 iulie, a beneficiat ilegal de 10 permisiuni de ieşire din penitenciar într-un singur an, în perioa­da iunie 2017 - iunie 2018.

Ediţia din 26.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER-05 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-05 Septembrie 2018

Macroeconomie / 5 septembrie 2018

Preţurile de consum din Elveţia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,2% în august 2018, pe fondul unei stagnări lunare, după o scădere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,1%, de la 1,5% în...

Grupul MET a preluat RWE Energie România

Grupul MET a preluat RWE Energie România

E.O.Companii / 5 septembrie 2018

Grupul elveţian MET a finalizat preluarea RWE Energie România (RWEE), noua achiziţie consolidând poziţia MET pe piaţa non-rezidenţială de energie şi plasând compania printre primii trei furnizori de energie din ţara noastră.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo