ZIARUL BURSA

09 iunie 2020
Ediţia din 02.02.2023
Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că starea de urgenţă nu va fi prelungită, respectiv că din 15 mai vom intra în stare de alertă, iar restricţiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19 vor fi ridicate gradual.

LUNA MAI FIANCIARĂMai în cifre

Macroeconomie / 9 iunie 2020

4 mai  

- Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că starea de urgenţă nu va fi prelungită, respectiv că din 15 mai vom intra în stare de alertă, iar restricţiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19 vor fi ridicate gradual.

Creşteri puternice la BVB, într-un climat plin de optimism în pieţele internaţionale

LUNA MAI FIANCIARĂCreşteri puternice la BVB, într-un climat plin de optimism în pieţele internaţionale

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 iunie 2020

Apreciere de 9,06% pentru BET şi de 10,84% în cazul BET-NG  

Rulaj mediu zilnic de 38,93 milioane de lei, cu 16,6% sub cel din aprilie

Tendinţa de recuperare a căderii pieţei din perioada februarie - martie, cauzată de valul de vânzări în panică dat de perspectivele economiei ca urmare a pandemiei de Covid- 19, a continuat şi în mai, indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) marcând creş­teri puternice în luna recent încheiată.

Mai, relaxat

LUNA MAI FIANCIARĂMai, relaxat

Emilia Olescu, George MarinescuMacroeconomie / 9 iunie 2020

Deşi libertatea nu a fost deplină, totuşi luna trecută a stat sub semnul relaxării măsurilor de protecţie împotriva noului Coronavirus. Fră­mântările politice s-au intensificat, în mai, odată cu pregătirile pentru trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă. În acelaşi timp, au continuat măsurile economice adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid 19.

Monica Anisie

Infrastructura şcolară, incompatibilă cu distanţarea socială

O.D.Miscellanea / 9 iunie 2020

Reluarea cursurilor cu respectarea distanţării sociale reprezintă o problemă greu de rezolvat până în luna septembrie. De la cel mai înalt nivel al educaţiei autohtone se recunoaşte că situaţia este una dificilă, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmând că infrastructura şcolară nu permite, în acest moment, organizarea de cursuri respectând distanţa fizică:

ÎN LUNA MAIBNR a cumpărat titluri de stat de pe piaţa secundară în valoare de 1,6 miliarde de lei

MIHAI GONGOROIBănci-Asigurări / 9 iunie 2020

Isărescu: "Măsura a fost întreprinsă în scopul asigurării lichidităţii sistemului financiar la nivelul adecvat şi nu reprezintă o măsură de relaxare cantitativă"  

Analiştii estimează că BNR va fi nevoită să cumpere titluri de stat în echivalent a cel puţin 1,5% din PIB în acest an, adică 16,2 miliarde de lei

Volumul achiziţiilor Băncii Naţionale a României (BNR) de instrumente de datorie publică pe piaţa secundară s-a situat la 1,61 miliarde de lei în luna mai, conform statisticilor publicate de BNR. La achiziţiile din mai se adaugă cele din aprilie, care ridică stocul de titluri de stat în lei cumpărate de BNR din piaţa secundară la 3,5 miliarde de lei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 9 Iunie 2020

MACRO NEWSLETTER 9 Iunie 2020

Macroeconomie / 9 iunie 2020

Volumul vânzărilor retail din zona euro a înregistrat o cădere masivă şi în aprilie 2020, cu o rată anuală de 19,6%, după o scădere de 8,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 11,7%, după un declin de 11,1% în luna anterioară....

Speculaţii politice pe marginea stării de alertă

Politică / 9 iunie 2020

Măsurile de combatere a pandemiei sunt subiect de controversă politică. Starea de alertă reprezintă un prilej pentru conducerea ALDE pentru a lansa un atac la adresa gvernului. Cabinetul Orban pregăteşte prelungirea stării de alertă ca să evite...

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo