MARKETS AND MARKETS ANTICIPEAZĂ O CREŞTERE AGREGATĂ DE 6,94%Piaţa globală a aditivilor pentru construcţii - estimată la 28,95 miliarde de dolari, în 2022

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 09 iunie 2020

Piaţa mondială a aditivilor pentru construcţii este estimată să crească de la 20,70 miliarde de dolari în 2017, la 28,95 miliarde de dolari în 2022, în baza unui avans agregat (CAGR) de 6,94%, potrivit celui mai recent raport publicat de Markets and Markets.

Analiza anticipează că piaţa de profil va înregistra o creştere semnificativă în următorii ani, pe fondul unei cereri din ce în ce mai mari de construcţii noi, datorită urbanizării rapide şi industrializării, cu investiţii pe scară largă în sectoarele comerciale şi de infrastructură.

Numărul în creştere al activităţilor de construcţie din economiile emergente şi înclinaţia tot mai mare către metodele de construcţie durabile creşte dependenţa de tehnicile moderne de construcţie, creând astfel oportunităţi de creştere pentru piaţa aditivilor, conform sursei.

Analiza arată că sectorul comercial a dominat piaţa construcţiilor în 2016 şi preconizează că acesta va fi domeniul cu cel mai rapid avans în următorii cinci ani. Ca urmare a urbanizării rapide şi a industrializării, această piaţă este alimentată în mare parte de creşterea cererii de construcţii noi în întreaga lume.

Investiţiile publice şi private în creştere în sectorul infrastructurii din economiile emergente din Asia Pacific, Orientul Mijlociu şi America de Sud sunt factori ai acestei creşteri, potrivit analizei.

Markets and Markets anticipează că utilizarea aditivilor chimici pentru beton, cum sunt plastifianţii, agenţii de accelerare, de întârziere, agenţii de antrenare a aerului şi aditivii de impermeabilizare, oferă flexibilitate proiectanţilor pentru a modifica şi îmbunătăţi proprietăţile fizice, precum şi chimice ale betonului.

Piaţa aditivilor chimici atinge cel mai mare ritm de creştere datorită unor factori care includ rezistenţa la compresiune, durabilitatea, finisarea suprafeţei şi rezistenţa la condiţiile climatice şi de lucru severe, conform specificaţiilor/cerinţelor de proiectare, fără a compromite calitatea structurii de beton.

Analiza menţionată arată că Asia Pacific contribuie cu o cotă majoră pe piaţa globală a aditivilor pentru construcţii. Datorită creşterii industrializării, precum şi a populaţiei din China, Japonia şi India, aceste ţări beneficiază de o cerere mare de construcţii rezidenţiale şi comerciale. Urbanizarea rapidă în aceste ţări necesită o construcţie mai rapidă şi mai ieftină a clădirilor şi fabricilor, fără compromisuri asupra calităţii, scrie sursa. În plus, aceasta aminteşte că investiţiile guvernamentale în creştere în construcţii de infrastructură oferă potenţial pentru extinderea pieţei aditivilor pentru construcţii din ţările enumerate.

Cei mai mari producători de aditivi pentru construcţii sunt BASF (Germania), Sika (Elveţia), Dow (SUA), W.R. Grace (SUA), RPM International (SUA), CHRYSO (Franţa), Evonik Industries (Germania), Mapei (Italia), Fosroc International (Marea Britanie) şi CICO Group (India).

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro