Crypto

COSMIN STAICU, SPECIALIST ÎN CONTROLUL LUMINILOR:"Acesta este primul stadion din ţară unde lumina este controlată prin DMX"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 28 iulie 2020

"Acesta este primul stadion din ţară unde lumina este controlată prin DMX"

Stadionul de atletism din Craiova este primul din ţară care are un sistem de iluminat controlat prin DMX, ne-a declarat Tiberius Cosmin Staicu, din partea firmei care s-a ocupat cu partea de control al luminilor, parteneră cu Electromagnetica.

Domnia sa ne-a explicat: "Ce în­seamnă acest lucru? Că noi putem să controlăm fiecare lampă în parte şi putem să creăm de la jocuri de lumini până la diverse pete de lumină prin care putem evidenţia o anumită parte a stadionului. Este foarte important acest lucru, mai ales dacă aici vor fi organizate concerte sau astfel de întru­niri. Practic, noi dezvoltăm softul, iar acesta poate fi manipulat de oricine. Este o complexitate adăugată proiectului, pentru că stâlpii sunt le­gaţi între ei printr-o reţea de fibră optică, ce ne permite să realizăm o comunicare foarte rapidă şi eficientă între ei, astfel încât să îi sincronizăm".

Potrivit lui Cosmin Staicu, un controler DMX care controlează câteva lămpi poate costa între 300 şi 500 de euro, însă complexitatea acestui stadion este mare, aici existând în jur de 250 de lămpi controlate în mod centralizat: "Firma pe care eu o conduc este specializată în soluţii custom pentru clienţi şi acesta a fost primul nostru proiect de acest gen. L-am obţinut în urma unei colaborări cu Electro­magnetica într-un alt proiect, tot pe iluminat".

Specialistul a ţinut să sublinieze că, în acord cu experienţa dobândită, lucrează deja împreună cu Electro­magnetica, la elaborarea unei solutii optimizate în protocol DMX, astfel încât montajul şi accesarea elementelor de hardware să fie cât mai facile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stadionul din Arad beneficiaza de sistem DMX inca de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro