ZIARUL BURSA

03 august 2020
Bursa din Milano devine ţintă de preluare

Bursa din Milano devine ţintă de preluare

Alina VasiescuPiaţa de Capital / 03 august 2020

London Stock Exchange Group Plc (LSEG), operatorul Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE), ar putea vinde, parţial sau integral, Bursa din Milano (Borsa Italiana), pe care o deţine, mişcare ce i-ar facilita obţinerea aprobării Uniunii Europene pentru planificata achiziţie a furnizorului de informaţii financiare Refinitiv Holdings (fosta divizie Financial & Risk din cadrul grupului Thomson Reuters), o tranzacţie de 27 de miliarde de dolari.

Indicii îşi continuă corecţia, pe rulaje în scădere

BVBIndicii îşi continuă corecţia, pe rulaje în scădere

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 03 august 2020

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut, în săptămâna tocmai încheiată, într-o mişcare de continuare a corecţiei trendului ascendent dezvoltat de cotaţii după căderile masive din perioada februarie-martie a acestui an, cauzate de vânzările declanşate de răspândirea pandemiei de Covid-19 pe întregul glob.

Prăbuşire istorică a activităţii economice în Europa

Prăbuşire istorică a activităţii economice în Europa

Mihai GongoroiMacroeconomie / 03 august 2020

Coronavirusul şi incertitudinea din jurul acestui nou şi neobişnuit factor economico-social a adus cu sine măsuri de restricţii ce au prăbuşit toate economiile mondiale, inclusiv cea chineză, iar politicile respective au dus în majoritatea ţărilor, în prima jumătate a acestui an, la cea mai adâncă recesiune de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Datele privind evoluţia economică publicate sunt ilustrative pentru posibile episoade pandemice vii­toare - de amploare - unde s-ar impune un lockdown economic şi social.

Măsurile - reglementate pe hârtie, aşteaptă finanţarea şi implementarea

RELANSAREA ECONOMICĂ:Măsurile - reglementate pe hârtie, aşteaptă finanţarea şi implementarea

George MarinescuPolitică / 03 august 2020

Guvernul a aprobat, vineri, majoritatea actelor normative necesare implementării măsurilor incluse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică. Membrii Executivului au adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă şi hotărâri privind normele de aplicare pentru granturile care vor fi acordate IMM-urilor, companiilor mari şi antreprenorilor din mediul rural, precum şi pentru programul de racordare a populaţiei şi firmelor la sistemul de distribuire a gazelor naturale.

Conspiraţiile medicale

Cristian PîrvulescuEditorial / 03 august 2020

Cristian Pîrvulescu

Teoriile conspiraţiei au fost, sunt şi vor fi folosite ca instrumente de control social şi hegemonie culturală. Cum pot însă pătrunde atât de adânc în mintea oamenilor astfel de bizarerii? Unii susţin că difuzarea cu succes a teoriilor conspiraţiei se datorează speculării unor mecanisme mentale, memele, care facilitează multiplicarea informaţiilor.

"Companiile de tehnologie reprezintă o forţă economică"

"Companiile de tehnologie reprezintă o forţă economică"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 03 august 2020

Companiile de tehnologie reprezintă o forţă economică datorită rolului cheie pe care îl au în ecosistemul de business, consideră Anca Maria Călin, Junior Marketing Specialist Connections România. Domnia sa ne-a spus, într-un interviu: "Comunică puţin şi sunt giganţii din spate, iar noi toţi ajungem să fim adesea end-useri ai unor tehnologii despre care nu ştim de unde vin.

Conflict extins pe tema Codului Silvic

Conflict extins pe tema Codului Silvic

O.D.Companii / 03 august 2020

Cărările birocratice sunt mai greu de străbătut decât potecile pădurilor. Din toate părţile sunt lansate acuzaţii pe tema tăierilor ilegale de arbori, dar, la umbra legilor de tot felul, răspunderea este mutată fără probleme.

Afacerea anului: căutarea unui vaccin

Afacerea anului: căutarea unui vaccin

Octavian DanCompanii / 03 august 2020

Cercetarea ştiinţifică în domeniul vaccinurilor a devenit foarte profitabilă în aceast an. Toată lumea vrea să plătească în avans pentru un viitor vaccin anti Covid-19, iar acest lucru este încurajat de organisme medicale de la cel mai înalt nivel.

Ediţia din 03.08.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 03 august 2020

MACRO NEWSLETTER 03 august 2020

Macroeconomie / 03 august 2020

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală şi în iulie 2020, până la 0,7%, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară.

OPINIIŞomerii noi au credite vechi

Cristian DogaruCompanii / 03 august 2020

Creşterea bruscă a numărului de locuri de muncă pierdute în economie şi intenţiile companiilor de a muta o parte dintre salariaţi în munca la domiciliu pe termen lung reprezintă un semnal prost pentru bănci.

Ziarul BURSA

14 iunie
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

11 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9202
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0467
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5150
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7275
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.3162

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo