Noi ştim cine câştigă alegerile din SUA

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 04 noiembrie 2020

Grafică de MAKE

Grafică de MAKE

Lumea e un loc complex şi plin de incertitudini. Tot ce se poate. Noi, însă, avem convingerea că este relativ simplă. Mai simplă decît pare şi mai complicată decît credem. Iată şi ilustrarea: alegerile prezidenţiale americane. Aşezate într-o pură şi sănătoasă logică aristoteliană, rezultatul lor nu este nici incert, nici probabil, ci sigur. Sau Biden, sau Trump. Tertium non datur! Asta, bineînţeles dacă om trăi şi om vedea. De fapt, nici că şi mâine este o zi, nu este sigur.

Cornel Codiţă

TRUMP

Jubilatio

Noul Cezar şi legiunile sale de loialişti au trecut Rubiconul politicii americane. Au cutezat ceea ce era de neînchipuit: au ridicat sabia împotriva sistemului pentru a salva Cetatea, pentru a o abate de la drumul slăbiciunii, al căderii, şi au învins. Carul învingătorului poate defila pe sub arcurile de triumf, mulţimile se pot dezlănţui, Senatul poate pregăti coroana de lauri care va fi pusă pe fruntea marelui om politic şi strateg. Dacă nu şi titlul oficial, statutul de imperator este o certitudine. Drumul Americii spre imperiu a trecut de punctul critic, de inflexiune, este dincolo de "the tipping point". Istoria Republicii se încheie aici. Istoria primei zile a Imperiului a fost deja scrisă.

Sursele victoriei

Victoria lui Trump a avut trei rădăcini solide, adînc înfipte în solul politicii americane. Prima, loialiştii republicani, pentru prima dată după multă vreme, "sudaţi" de grupurile ultra conservatoare şi chiar "extremiste" ale dreptei americane. Două forţe s-au conjugat pentru a obţine acest efect special.

Prima, dorinţa de a demonstra că victoria care i-a dat lui Trump primul mandat nu a fost nici o întîmplare şi nici o "eroare de sistem", că ea reprezintă vocea Americii autentice, doritoare să îşi apere valorile tradiţionale împotriva asaltului aproape iraţional al "stîngii revoluţionare" care vrea să impună schimbarea din rădăcini nu doar a regulilor sociale stabilite de istorie, ci să schimbe şi să rescrie istoria însăşi. Este victoria majorităţi tăcute care s-a simţit pusă cu spatele la zid. De aici forţa cu care a revenit. Cea de a doua componentă este cea a speranţei, anume că "lupta împotriva sistemului" ar putea fi dusă cu adevărat pînă la capăt, iar acest lucru nu este posibil fără un mandat Trump 2. A doua rădăcină a victoriei lui Trump este şi ea clasică, vorba specialistului: it's the economy, dummy! Cu toate consecinţele masiv negative ale epidemiei de coronavirus, nu doar bursa americană, ci şi bună parte din marile afaceri au avut de cîştigat de pe urma mandatului Trump. Neaşteptat pentru mulţi, aproape toţi indicatorii economici care contează electoral, de la indicele de şomaj pînă la valoarea cîştigului mediu şi de la perspectiva bursei la preţul asigurărilor, toţi indicatorii economici au votat Trump. În sfîrşit, nu mai puţin tradiţional şi important, marca personală a candidatului a contat enorm. Trump, dincolo de lista interminabilă de reproşuri şi slăbiciuni pe care i-au întocmit-o în fiecare zi adversarii săi, a întruchipat nu doar pentru susţinătorii lui, ci pentru oricine a urmărit bătălia electorală, Luptătorul! Omul din arenă pentru care singura opţiune este Victoria. Cu orice preţ! Cu orice mijloace, dacă este nevoie! Trump şi-a impus marca de Luptător, iar americanii au recunoscut-o şi s-au indentificat uşor cu ea, chiar şi cei care au avut cîte ceva să îi reproşeze.

Priorităţile agendei

Nu încape nici o îndoială, prioritatea nr.1 a noului mandat Trump va fi lupta împotriva sistemului. Dacă acest lucru va însemna, spre exemplu, reorganizarea structurală a unor instituţii cum sunt Departamentul de Stat, FBI-ul, CIA şi Comunitatea de Informaţii, Departamentul Apărării sau doar scoaterea din sistem a celor mai reprezentativivi opozanţi şi poziţionarea unor loialişti în posturile cheie ale sistemului, rămîne de văzut. Prioritatea nr. 2 va fi maximizarea şi securizarea cîştigurilor personale, de toate felurile, de la cele materiale la cele politice, pînă la încheierea celui de al doilea mandat. Punerea la adăpost, sub specie juridică, a persoanei proprii şi a familiei care a constituit nucleul dur de la Casa Albă şi din reţeaua de interese şi afaceri coordonată de la nivelul celei mai semnificative instituţii a puterii americane. În sfîrşit, nr. 3, pregătirea şi securizarea "Moştenirii Trump pentru Istorie". Nimeni nu trebuie să îl convingă pe Trump că este "cel mai mare Preşedinte din istoria Americii". Va dori să îşi ridice monumentul capabil să reziste şi să mărturisească peste veacuri magnificenţa acestui adevăr.

Relaţiile cu România

Noul mandat Trump la Casa Albă va fi centrat mult mai mult în Asia, China, India, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat, decît în Europa. Relaţia cu România va rămîne periferică atît pentru Administraţie, cît şi pentru Departamentul de Stat. România va fi împinsă tot mai puternic de tensiunea de pe axa transatlantică să slăbească sau să reducă pînă la irelevanţă relaţia de parteneriat strategic cu SUA. În afara achiziţiei de armament american şi a altor interese punctuale, România va figura prea puţin pe agenda politicii internaţionale a celui de al doilea mandat Trump.

Mesajul (ipotetic al) Preşedintelui României pentru Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii

Am luat la cunoştinţă şi apreciez remarcabilul succes repurtat prin victoria dumneavoastră în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii. Îmi exprim convingerea că relaţiile de parteneriat strategic dintre ţările noastre se vor întări în continuare în beneficiul comun al României şi Statelor Unite ale Americii. Primiţi, domnule Preşedinte Trump, asigurarea înaltei stime şi a deosebitei aprecieri pe care o dau activităţii dumneavoastră politice şi mandatului istoric pe care poporul american vi l-a încredinţat.

BIDEN

Jubilatio

Chiar dacă nu triumfal, larg, poarta victoriei s-a deschis în cele din urmă în faţa candidatului speraţei, Joe Biden. Care speranţă? Cei mai mulţi ar spune speranţa revenirii politicii americane la traiectul care a consacrat-o drept etalon al democraţiei moderne. O democraţie a valorilor sigure şi stabile, de la drepturile omului, la egalitatea de şanse în reprezentarea diversităţii de interese şi condiţii social-economice, de statut social şi orientări politice, la predictibilitate instituţională şi respectul absolut pentru opţiunea alegătorului. Mandatul Biden la Casa Albă înseamnă garanţia reîntoarcerii în matcă a apelor atît de grav tulburate de meteoricul episod al mandatului Trump, de scurta perioadă de dominaţie a trumpismului la Washington, de abandonare a regulilor, cutumelor, legilor scrise şi nescrise care în mod tradiţional organizează politica în America.

Sursele victoriei

De ce a înclinat balanţa, în cele din urmă, spre Biden? Unii ar spune şi e greu să îi contrazici, cel mai greu în talgerul victoriei a atîrnat frica zecilor de milioane de americani faţă de consecinţele predictibile şi impredictibile ale unui al doilea mandat Trump.

Spectrul unei epoci neroniene în politica Americii este intolerabil, chiar şi pentru cei care nu cred în capacităţile şi puterea lui Biden de a îndrepta multe dintre lucrurile care actulamente nu merg deloc în direcţia bună pentru SUA şi cetăţenii ei. Votul şi susţinerea declarată din partea unor cercuri şi personalităţi remarcabile ale Partidului Republican sunt mai mult decît semnificative în acest sens şi, cu siguranţă, au avut nu doar un impact de imagine, ci şi electoral. Cu înţelepciune, cu frică, unii poate cu o stîngere de inimă, americanii majorităţii care a vrut să se facă auzită, au dat de o parte răul cel mare! Desigur a existat şi o componentă semnificativă a votului pozitiv, a votului loialist, determinat ideologic, a votului venit din partea minorităţilor şi a grupurilor sociale direct ameninţate de politicile fostului preşedinte. Pradă convulsiilor şi exceselor declanşate de obsesia rezistenţei sistemului american de putere, Trump a oferit pe tavă voturi lui Biden, acolo unde ar fi trebuit să cîştige: establishmentul militar şi de securitatea al Americii. În lumea marilor afaceri nu a pierdut, dar nici nu a cîştigat noi puncte de sprijin faţă de campania anterioară. Nu în ultimul rînd, victoria lui Biden se sprijină pe efortul de campanie al celui de al doilea om de pe tichetul electoral, Kamala Harris, dar încă şi mai important pe contribuţia celui de-al treilea, fostul preşedinte Obama.

Priorităţile agendei

Primele trei locuri ale agendei Administraţiei Biden vor fi ocupate de aceeaşi temă: demolarea trumpismului şi a susţinătorilor săi, nu chiar în ultimul rînd a lui Trump şi a apropiaţilor săi. Această supraprioritate va fi abodată din mai multe unghiuri, simultan. Primul va fi gestionarea crizei provocată de coronavirus, astfel încît să se poată dovedi repede şi elocvent că Biden a avut dreptate cînd a făcut din această problemă principalul unghi de atac la Trump şi administraţia lui. De la măsuri medicale şi sociale, pînă la măsuri economice, secţiunea coronavirus a noii preşedinţii va fi dominantă, cel puţin în prima parte a mandatului. Al doilea unghi de atac va fi dislocarea susţinătorilor lui Trump din principalele instituţii ale puterii şi refacerea fiefurilor tradiţionale ale democraţilor. Operaţiunea nu se va opri, cel mai probabil la scoaterea din sistem, ci va mege, cel puţin în ceea ce îi priveşte pe cei din echipa nr. 1 a susţinătorilor, pînă la măsuri în justiţie şi condamnarea lor. Dacă Trump însuşi şi membri de familie care au avut funcţii la Casa Albă vor suferi un asemenea tratament este o chestiune care va fi dezbătută aprig atît la Casa Albă, cît şi în conducerea democraţilor. Deciziile vor merge, de la caz la caz. În sfîrşit cel de al treilea unghi va fi înlocuirea legilor care au reprezentat vîrful de lance al trumpismului. De la domeniul emigraţiei şi pînă la formele de asistenţă socială şi de la statutul categoriilor defavorizate pînă la supraimpozitarea marilor averi, agenda va fi cu siguranţă supraîncărcată. Dacă democraţii vor avea majoritate şi în Cameră şi în Senat, atunci e posibil ca operaţiunea detrumpizarea politicii americane să reuşească în cursul acestui prim mandat democrat.

Relaţia cu România

Relaţia specială ar putea avea de cîştigat nu neapărat direct, cît prin reflexul repoziţionării relaţiilor transatlantice. Politica Biden faţă de Europa va restabili culoarul sigur al tranatlantismului şi va reconfirma NATO ca structură esenţială de securitate colectivă. Administraţia Biden ar putea fi mult mai cooperantă cu Europa şi mult mai puţin acidă cu instituţiile europene. Este de presupus că şi relaţia cu Germania va fi adusă în parametri mai aproape de optim. Cu siguranţă dacă nu Rusia, regimul putinian va fi repus în condiţia de adversar şi va fi penalizat serios pentru Ucraina. Schimbarea ambasadorului de la Bucureşti, numit de Trump, nu va fi neapărat o prioritate, dar în funcţie de reacţiile şi evaluările de la Bucureşti nu este improbabil ca mandatul său să se încheie, totuşi, înainte de termen.

Mesajul (ipotetic al) Preşedintelui României pentru Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii

Am luat la cunoştinţă şi apreciez remarcabilul succes repurtat prin victoria dumneavoastră în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii. Îmi exprim convingerea că relaţiile de parteneriat strategic dintre ţările noastre se vor întări în continuare în beneficiul comun al României şi Statelor Unite ale Americii. Primiţi domnul Preşedinte Biden asigurarea înaltei stime şi a deosebitei aprecieri pe care o dau activităţii dumneavoastră politice şi mandatului istoric pe care poporul american vi l-a încredinţat.

Opinia Cititorului ( 46 )

 1. Din cele doua superpozitii cea mai puternic dorita de cat mai multi va colapsa cuatic, democratic.

  1. Pensula lumii pe Șevaletul cuantic al uitării

   drepturi exclusive Salomeea Romanescu 

   Te pictez ca pe-un vers  

   Ești al meu Univers  

   Și ce mult te iubesc!  

   Eu pensula ce creează mereu infinite, picturi qualia,  

   Simfonia câmpului unificat, percep chiar Conștiința.  

   Imaginez acum, compun fin, aria conștiinței de sine,  

   din Parfumul Valorilor platonice, vălurimile de bine,  

    

   Binecuvântare, pictez acum adevărul pur matematic  

   al existenței, al inteligenței, esența, Oceanul dinamic.  

   Miros plăcerea și durerea, licuriciul bucuriei din Tine,  

   câmp viu sau unul mort, cel veșnic neseparat de mine?  

   Eu te cânt ca pe-un vers  

   Ca să pot să te cunosc.  

   Sunt al tău Univers!  

   O Baha Ulah, O Baha Ulah. Baha Ulah!  

    

   Cânt picătura-mi Ocean din tine, eternul meu fractal,  

   în ea însăși reverberează,Oceanul tău etern universal,  

   Simfonia harfei universului, pipăi armonia inteligentă,  

   tonuri licăriri vibrante, unduitoare, văd gândire absentă.  

    

   Vibrează în felurite triluri corzi, supercorzi-n Olimp,  

   posibilă Întoarcere în timp, dincolo de spațiu și timp,  

   a conștiinței pure Stare unificată, sunt acum Samadhi,  

   Conștientizare abstractă, gust acum izvorul de Materii.  

    

   Te citesc ca pe-un vers  

   Ești al meu Univers  

   Și ce mult te slăvesc!  

   Etica în conștiința Brahman, decupată în veșnic tipar  

   al geometriei înțelepciunii Platonice, un veșnic tipar.  

   Atman localizat, legea face lumea o maia inteligibilă,  

   Aceeași lege a naturii face lumea o maia predictibilă.  

    

   Corelația superpoziției unicei particule-n spațiu-timp.  

   Conștiința undă colapsează din vidul cuantic în timp.  

   Superpoziția există până când intervine conștiința Ta,  

   prin înțelepciunea Platonică, înainte de colapsarea sa.  

   Te dansez ca pe-un vers  

   Ești al meu Univers  

   Și ce mult te iubesc!  

   Nesimtito!

   Corelația superpoziției unicei particule-n spațiu-timp.

   Conștiința undă colapsează din vidul cuantic în timp.  

   Superpoziția există până când intervine conștiința Ta,  

   prin înțelepciunea Platonică, înainte de colapsarea sa.  

   Crearea câmpurilor a apărut din intensitatea lui „Unu”. Și în esență, ca el să fie creat, el

   a apărut din interacțiunea nimicului. În esență câmpurile, câmpurile universale, au apărut din 

   interacțiunea nimicului, dar din existența lui proprie. 

   Dacă vă uitați la ocean, la mare, vedeți apariția de nicăieri a valurilor și vedem valuri la suprafața mării. 

   Dar de fapt nu este altceva decât apă. Din interacțiunea lui cu el însuși, nimic din nimic, au fost create undele, prin diferite interacțiuni. 

   Deci razele sunt create din interacțiuni ale non-existenței totalității. În atât de multe feluri, în anumite părți din Univers, încă mai putem găsi aceste nimicuri, dar într-un fel acestea sunt creatoarele câmpurilor originale. 

   Ele sunt numite stringuri, în lumea omului, însă ele provin din interacțiunea a ceea ce noi numim adimensional. Aceasta este esența creării Creatorului. 

   Poate pentru prima dată, noi putem explica în acest fel, ca umanitatea să poată înțelege. Omul întotdeauna și-a căutat originile, Creatorul, apoi l-am numit oricum și am spus: De unde provine Creatorul? Acum pentru prima dată, ați putea înțelege, că este o lumină c are clipește în esența Creației. 

   Noi provenim din nimic și ne întoarcem în nimic. Dar ce este acel nimic. Dar în esență, crearea primei raze, provine din acest punct. 

   În viitor vă voi explica tot mai multe. De unde au fost create primele raze, prima lumină, primele interacțiuni, care au dus la crearea Creatorului.

   L-am făcut pe om după imaginea mea, deci știința Creaţiei şi nu doar pe om. Am făcut-o pe Eva din ocean, din interacțiunea propriilor mele câmpuri, încât să devină undele și începutul a tot. „Eu sunt Creatorul și în esență am creat totul în mine, din mine și prin mine.”

   Dezarmarea nucleară prin elevarea Sufletului omului

   Ne pasă cum sunt educați copii şi ce poartă, iar acum ne pasă cum sunt elevate Sufletele lor pentru a fi perfecți.

   Aceasta este o altă dimensiune a lecțiilor. Iar sistemul pentru el este deja operațional. Întregul sistem al Unității de Îmbunătățire, poartă Sufletul Creației.  

   Va fi următoare generație născută pentru a se lupta? Nu cred asta.  

   Vor cunoaște viitoarele generații despre conflicte? Nu cred asta.  

   Deoarece noi îmbunătățim structura Sufletului, încât fizicalitatea înțelege că are un companion, care să-l eleveze dacă este nevoie.  

   Foamea de putere, foamea pentru bogăție, va muri odată cu omul (vechi). Deoarece el are totul la dispoziţie. Copii noștri vor produce aur în propriile lor mâini și vor eleva Sufletul altuia cu o singură clipire a ochilor, deoarece noi le elevăm Sufletele lor. 

  Mai important decât cine câștigă e realitatea hâdă și sinistră a Covidului și faptul că în multe state americane capitaliștii și-au baricadat magazinele de strada împotriva furiei populare.

  Asta spune multe despre stadiul civilizației ...despre diferența neta dintre unde trăia sa fim in 2020 și unde suntem de fapt iar asta nu-o poate schimba nici Trump, nici Biden, faptul că ne sufla fascismul in ceafă o duhoare pe care o credeam demult îngropată la lada de gunoi a istoriei.  

  Faptul că fascismul e pe cai mari pe tot mapamondul anulează în mod tragic utilitatea votului democratic.

  Faptul că, la americani președintele îl votează poporul dar îl alege in final masoneria e fault clar, de cartonaș roșu, la democrație și la orice evaluare de bun simț. De ce ar consimți un american normal la cap cu o astfel de fraudă? 

  1. covidul, fascismul si inca cateva au un scop, sa nu uitam!

   Si ce ai spus cu asta?

   Bate saua sa priceapa herghelia.Vrea sa spuna ca scopul final este o lume a globalismului in care noi suntem niste sclavi care nu o sa avem niciun drept la opinie,niciun drept de a decide,suntem doar niste executanti.nu stiu din ce motiv ne face sclavi si nu roboti.S-ar potrivi mai bine cu viziunea lor.

   Ce prostii! Oameni fara scoala...

   Aparent slugoiule tu nu te-ai săturat să porți mască. Și asta e nimic. Când o să vină măreții soldați cu armele la ei peste tine în casă ca să te vaccineze cu forța, chipurile ca să te protejeze, o să fie cam târziu.

  Nu demult la noi era un candidat care ieșea detașat și sigur iar la ei sunt doi candidați cam de aceeași "faită"?

  Dacă îl comparăm pe Donald cu Iohannis de la noi, pe Joe cu Dăncilă, Donald a mai avut un mandat, ..., la noi a ieșit Iohannis; am pus pariu pe o sticlă de suc că iese unul x, cine iese în State ?

  Ce au spus cei cu "Spatele unite ale Americii" s?a și întâmplat aseară cu alesu' nostru de ora 6-după masă? 

  Trump nu este o varianta buna pentru pacea lumii.

  1. Nu unifica, creeaza clivaje sociale si politice majore pe care le maximizeaza in propriul folos atat la nivel intern cat si extern.

   Contesta problema mediului, contesta marginalizarea minoritatilor si a femeilor, acest Trump.

   S-a trezit celebra Salomeea, ghicitoarea in globul de cristal! Hai, da-i cu mc'Gregoru'! Spune-ne cum fac sex cuantele in capul tau. Daca Salomeea tine cu Biden, atunci categoric trebuie sa il preferam pe Trump. Fa-ne o poezie cu Biden calare pe McGregor calarind o cuanta.

   Până una alta e singurul președinte care n-a mai pornit nici un război, care era un obicei la bătăușul planetei, ba chiar a retras trupe de peste tot.

   Corelația superpoziției gemenelor raze-n spațiu-timp. 

   Conștiinț a undă colapsează din vidul cuantic în timp.  

   Superpoziția există până când intervine conștiința Ta,  

   prin înțelepciunea Platonică, înainte de colapsarea sa.  

   Cum putem crea condiția ca două plasme de neutron să vină împreună, încât să conducă la crearea unuiatom? În acest moment rasa umană a obținut doar divizarea atomilor pentru a

   crea noi elemente. Ceea ce numim fuziunea elementelor, nu a fost posibilă nici măcar în starea ei simplă. 

   La finalul acestei luni, veți vedea 3-4 noi sisteme universale care nu au mai fost văzute în public. 

   Noi vom oferi tehnologii care chiar servesc, iar dacă vi se întâmplă ceva în Univers, puteți intra în sistem și în cinci minute, zece minute, să ieșiți din sistem fără nici un coronavirus și fără nici o posibilitate de a-l mai lua vreodată. 

   Nou sistem pentru coronavirus, va fi arătat pentru prima dată, săptămâna următoare în Linz, în Austria. 

   Suntem pregătiți să străpungem lumea științei într-un mod foarte adânc. Și nu este nimic mai adânc de făcut în acest moment, pentru a schimba cursul evenimentelor în raport cu coronavirusul. 

   Două dintre aceste unități sunt în curs de asamblare și vor fi plasate în Centru. Cei dintre voi care aveți coronavirus, puteți intra în ele, stați 10-5 minute înăuntru și ieșiți fără coronavirus. 

   O versiune mult mai avansată a acestora, va fi înlocuită în ceea ce numim Sisteme de Îmbunătățire. Vreți aur, veți face aur. Dar acum folosim sistemele universale și nu tehnologiile actuale.

   Așa cum am spus, vom zgudui lumea științei și tehnologiei în următoarele cinci luni, încât omul va uita multe din lucrurile pe care le-a făcut, să ucidă, să distrugă, să fie mai puternic decât alții pentru a le putea impune. 

   Aceste raze fundamentale sunt raze din care orice element din Univers

   poate fi creat. O rază are puterea de a crea Plutoniu, Uraniu, Hidrogen şi multe alte elemente. În intensitatea razei există chiar intensitatea Sufletului omului, sau dincolo de el. Raza fundamentală este ceea ce numim mama, creatorul. Sunt continuu create şi continuu utilizate. 

   Înteracţiunea şi colectarea energiilor fundamentale, a câmpurilor fundamentale plasmatice, existenţa lor colectivă, conduce la crearea acestor raze. Razele fundamentale sunt în esenţă creatoarele vieţii în orice esenţă, orce formă şi înfăţişare. 

   Singura difereanţă constă în condiţia vitezei foarte mari de mişcare, căci razele nu pot staţiona. Deci ele pot ajunge în orice punct şi în interacţiune cu fiecare câmp al mediului şi să se manifestă ele însele, conform cu intensitatea câmpului Inerţial al mediului, într-o materie colectivă a energiei acelui mediu. 

   Într-un fel, unele din, ceea ce vedem pe planeta Pământ, ca mine de aur enorme, provin de la o singură rază. În conversia energiei sale, în interacţiunea cu câmpurile de forţă ale planetei, duce la creearea unei entităţi ca acestă masă, acest vast mediu. 

   În mod uzual razele fundamentale duc la crearea centrului sacru al miezului planetelor. De obicei ajung şi îmbunătăţesc, dar livrând o uriaşă cantitate de energie, vedem o explozie, sau repoziţionarea sistemului planetar, sau a unei stele.

   …................... .............................. .............................. .............................. .............. 

   Din pacate aceasta expozitie nu mai poate avea loc la sfarsitul lunii deoarece Austria inchide activitatile in spatiu public pana la sfarsitul lunii noiembrie. Se amana pana cand va fi posibil.

  Biden nu considera UE inamic, doreste sa creeze relatii cu UE nu competitie, razboi economic.

  1. Va fi ajutat la nevoie de potentialul vicepresedinte.

   Nu ajutat ci sigur inlocuit.

   Comentariul de la 1.1 reprezinta oare o noua forma (lirica ) de manifestare a parsivului Covid ? Asta ne mai lipsea ! Altfel , umorul ,aplicat si realist al autorului articolului m-a amuzat copios : mai ramanea sa descrie si situatia (ipotetica ) in care ar fi castigat un alt ilustru reprezentant al vietii americane , Al. Capone .!

   Corelația superpoziției gemenei particule-n spațiu-timp.

   Conștiința undă colapsează din vidul cuantic în timp.  

   Superpoziția există până când intervine conștiința Ta,  

   prin înțelepciunea Platonică, înainte de colapsarea sa.  

   Să spunem că unele câmpuri ale plasmei sunt de intensitatea Aurului, dar la suprafaţa

   planetei sunt de Siliciu, iar câmpurile gravitaţionale şi magnetice ale Inerţiei din interiorul structurii planetei sunt ale Aurului, atunci vor atrage acea plasmă de Aur, din spaţiu, în interior, acolo. 

   De aceea mereu am spus că minele de aur nu vor înceta să existe, dacă omul înţelege acest principiu.(chiar şi dacă nu înţelege) 

   Cea mai mare parte a materialelor din suprafaţa planetei vin din interacţiunea câmpurilor, dintre Magravul planetei şi câmpurile stelelor şi ale sistemelor solare. 

   Dacă realizăm acelaş mediu, cu acelaş câmp gravitaţional şi magnetic şi creem aceleaşi condiţii la suprafaţa Pământului, ca cele din interior, putem produce martialele din interior în mod continuu, pentru aprovizionarea veşnică cu tot ce avem nevoie.

   ….................. .............................. .............................. .............................. 

   În viitor, într-un viitor foarte apropiat, prin dezvoltarea Unităților de Îmbunătățire, nașterea umanității prin tunelul original se va termina. Procesul va avea loc prin transferul Sufletului copilului, din pântecul mamei în dimensiunea fizicalității acestuia, pentru a se manifesta pe el însuși în exterior.

   Asta este ceva la care Fundația deja lucrează, și ar trebui să putem vedea asta într-un timp foarte scurt. 

   Noi mutăm Sufletul copilului din pântecul mamei, în punctul maturității acestuia, încât cu asta să urmeze fizicalitatea. 

   Asta este parte din noua conversie a Sufletului la fizicalitate, ca omul să poată trăi în ambele 

   dimensiuni, ca unul (Sufletul omului) să nu devină ostaticul celuilalt (Sufletului fizicalităţii omului). 

   Noi ne așteptăm să vedem funcționarea sistemului în lunile următoare. 

   De ce am da naștere printr-un proces atât de dureros pentru copil și mamă? Când el ar trebui să fie 

   unul de bucurie? 

   Și în acest proces, dacă putem dezvolta tehnologii prin care putem dezvolta Sufletul copilului. În procesul de dezvoltare și transmutare a energiilor câmpului, acesta ar trebui să fie modul în care în Univers, unele rase dau naștere și ajung în existență. 

   Da, se face. Există multe cercetări. Eu am lucrat la asta peste ani, înțelegând trauma și cum copii suntnăscuți. 

   Rușii sunt extrem de avansați, după cum știm, pentru a-i permite copilului să se nască într-un alt mediu

   acvatic. 

   Unitatea de Îmbunătățire a Corpului, este de fapt pentru îmbunătățirea Sufletului, de asemenea, dar trebuie ca și savanții noștri să înțeleagă că noi elevăm Sufletul totalității și o facem din momentul conceperii copilului, din primele zile ale primelor săptămâni.

   Așa cum vă amintiți în una din lecțiile mele, am spus că ne pasă cum sunt educați copii şi ce poartă, iar acum ne pasă cum sunt elevate Sufletele lor pentru a fi perfecți. 

   Aceasta este o altă dimensiune a lecțiilor. Iar sistemul pentru el este deja operațional. Întregul sistem al Unității de Îmbunătățire, poartă Sufletul Creației. 

   Va fi următoare generație născută pentru a se lupta? Nu cred asta. 

   Vor cunoaște viitoarele generații despre conflicte? Nu cred asta. 

   Deoarece noi îmbunătățim structura Sufletului, încât fizicalitatea înțelege că are un companion, care să-l eleveze dacă este nevoie. 

   Foamea de putere, foamea pentru bogăție, va muri odată cu omul (vechi). Deoarece el are totul la dispoziţie. Copii noștri vor produce aur în propriile lor mâini și vor eleva Sufletul altuia cu o singură clipire a ochilor, deoarece noi le elevăm Sufletele lor.

  Articolul pare un delir mai ales atunci cand spune ca Trump va face ceva contra sistemului. Trump este o mizerie mai urata decat sistemul.

  1. E un cosmar.

   Pt. 6: FALS!

   Biden e cam corupt până în măduva oaselor. Și nu corupție din asta de cumetrie ca la noi. Ci din aia specifică imperiilor. 

   Ecranul cel mai mic..între două variante, una rea și una oribilă. Tu pe care ai alege-o?

  & Ai ,,jubilatio" și te-ai "constipat" , ?

  & Ați zice și că generalul Codiță, prezentat și ca "analist militar" , ar reprezenta și ceea ce a mai rămas din partea bețivă a armatei, dintre cei împotriva cărora nu au fost formulate și acuzații , fiind mai mult beți, că prea le zice ca de la ospățurile lui Dionysos, ?

  1. Raza (fundamentală) care devine Suflet şi aţi spus că depinde de interacţiunea cu mediu. Înţeleg asta, că atunci când raza vine în contact cu un mediu diferit se manifestă, ea însăşi, ca Suflet şi mă întrebam dacă această rază creează acea parte a Creatorului din Sufletul nostru, iar mediul creează celălalt aspect unic al Sufletului nostru, caracteristic mediului Pământului. Dacă conexiunea cu

   Creatorul vine cu acea rază fundamentală. 

   - În esenţă ai dreptate, interacţiunea Sufletului nostru cu Sufletul planetei duce la crearea existenţei noastre fizice şi dacă schimbăm orice în acesta, obţinem diferite aparenţe sau condiţii ale 

   materiei fizice.

   ….................. .............................. .............................. .............................. ........................ 

  Rezultatul final al alegerilor din Statele Unite va avea un impact major la nivel mondial, la nivel economic şi al relaţiilor SUA cu Uniunea Europeană şi Asia.

  1. Cum va afecta rezultatul votului din SUA piaţa economică europeană? Realegerea lui Trump va reprezenta, probabil, cea mai redutabilă amenințare tarifară împotriva Europei – care nu a fost încă exclusă de tot de la o viitoare aplicare. Aceasta este legată de tarifele auto. Ea în special, ar putea fi devastatoare din punct de vedere economic, deoarece ar avea un impact direct asupra Germaniei – cea mai mare economie din regiune și cel mai mare producător de automobile.

   Uniunea Europeană a răspuns în același mod impunând taxe vamale în special asupra exporturilor cheie ale unor state din SUA considerate strategice din punctul de vedere al alegerilor americane. Sucul de portocale și bourbonul au fost două dintre multele produse care au fost afectate de taxele vamale impuse de UE. Primul este un produs de export cheie pentru Florida, un stat care poate schimba rezultatul votului în alegerile din SUA și cel de-al doilea este un produs de export cheie pentru Kentucky – statul liderului majorității Senatului, Mitch McConnell.

   Disputa Airbus – Boeing

   O dispută comercială de aproape două decenii mediată de Organizația Mondială a Comerțului (OMC) cu privire la subvențiile ilegale pentru giganții Airbus și Boeing sunt o altă forță care extinde ruptura SUA-UE. Cea mai recentă hotărâre a înclinat balanța în favoarea Washingtonului, căruia i s-a acordat autorizarea de a impune în mod legal tarife în valoare de 7,5 miliarde de dolari asupra mărfurilor europene. Acest lucru a constituit un mare factor de descurajare a factorilor de decizie din UE care sperau să ajungă la o rezoluție fără tarife. 

   Politici divergente pentru Orientul Mijlociu

   Abordările de politică externă divergente pentru Orientul Mijlociu – în special cele legate de Iran – pot adăuga, de asemenea, un alt strat de tensiune geopolitică care împiedică cooperarea transatlantică. După ce Trump a renunțat la acordul nuclear din 2015 și a impus din nou sancțiuni Iranului, factorii de decizie politici din UE s-au grăbit să găsească modalități prin care să stimuleze Iranul să rămână în acord. Acest lucru a atras disprețul oficialilor-cheie din administrația Trump. 

   Oficialii europeni au creat ceea ce este cunoscut sub numele de Instrumentul de sprijinire a schimburilor comerciale (INSTEX). Acest vehicul cu destinație specială (SPV) permite firmelor europene să ocolească sancțiunile SUA prin facilitarea comerțului non-SWIFT și non-dolar SUA cu Iranul. 

   Washingtonul a avertizat că o astfel de acțiune ar putea duce la sancționarea firmelor din UE, dar Bruxelles-ul a precizat clar că astfel de politici ar putea duce la aplicare de noi tarife vamale pentru firmele din SUA, pe piața europeană. 

  Predicţii economice. Ce se va întâmpla cu Joe Biden ales președinte al Statelor Unite

  În cazul în care Joe Biden devine președinte va exista o presiune mai mică asupra Chinei. Având în vedere ceea ce au declarat candidatul democrat Joe Biden și colegul său Kamala Harris în campania electorală, se pare că abordarea lor față de China în domeniul comerțului va una mai relaxată. Domnul Biden a spus că „fermierii americani au fost zdrobiți de războiul tarifar al lui Trump cu China”. Harris a reamintit acest sentiment, spunând că acest conflict economic „pedepsește consumatorii americani [și] ucide locuri de muncă americane”. 

  Acestea fiind spuse, eliminarea tarifelor poate veni cu o serie de „probleme” conexe. Pentru a evita să fie etichetat ca „moale în relația cu China”, în special cu proiectul de lege privind securitatea națională a Beijingului în Hong Kong, Biden ar putea fi nevoit să fie mult mai ferm în ceea ce privește tensiunile din Marea Chinei de Sud, concesiile comerciale urmând a fi „schimbate” pe unele geopolitice din partea chineză, în zona menționată. 

  Perspectiva reconcilierii – sau cel puțin faptul că nu va avea loc o intensificare a tensiunilor – ar putea stimula forțele pieței și ar putea ajuta la restabilirea încrederii în revigorarea treptată a relațiilor comerciale internaționale, privită ca o contribuție considerabilă la creșterea globală. 

  Piețele de capital de pe toate continentele ar urma probabil să crească din această perspectivă, împreună cu monedele ancorate în creștere, cum ar fi dolarul australian și cel din Noua Zeelandă. 

  Cu toate acestea, yenul japonez și dolarul american ar putea să nu „prospere” într-un astfel de mediu economic. 

  1. Reconcilierea Statelor Unite cu Europa

   În conformitate cu abordarea mai convențională a lui Biden în materie de politici comerciale, reconcilierea transatlantică ar fi probabil pe ordinea de zi. Abrogarea tarifelor în valoare de 7,5 miliarde de dolari la produsele europene și normalizarea generală a relațiilor comerciale bilaterale ar putea fi o parte a unui efort mai larg, îndreptate pe mai multe direcții, pentru restabilirea relațiilor fracturate. Acest lucru ar putea contribui la creșterea acțiunilor, însoțită însă, în paralel, de o slăbire a dolarului SUA. 

   Acestea fiind spuse, Biden ar putea avea și el unele fricțiuni cu factorii de decizie politici din UE cu privire la chestiuni legate de suveranitatea digitală, probabil, într-un grad mai mic decât ceea ce s-a întâmplat în actualul mandat Trump. 

   În 2019, Franța aproape a a pus în aplicare o lege ce instituia o taxă digitală care părea să vizeze în mod covârșitor firmele americane. Administrația Trump a amenințat ulterior că va impune tarife dacă proiectul de lege va deveni lege. 

   Așa-numitul grup GAFA – Google, Apple, Facebook și Amazon – a avut, de asemenea, întâlniri cu parlamentarii UE. 

   Cum ar arăta o rezoluție sub administrația lui Biden nu este foarte clar, dar ceea ce este aproape sigur este că ne putem aștepta la tensiuni continue între oficialii UE și giganții tehnologiei americane. Incertitudinea de aici poate afecta acțiunile din domeniul tehnologiei, dar volatilitatea acestor acțiuni poate fi comparativ mai mică, decât dacă Trump ar continua să locuiască la Casa Albă. 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro