ZIARUL BURSA

26 noiembrie 2020
Ilustraţie de MAKE

Noua Lege a dării în plată întoarce instanţele cu faţa la consumatori

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 26 noiembrie 2020

Alexandra Ianul (fostă Burada): "Mă aştept la o inversare de procente în favoarea consumatorilor, deoarece forma nouă a Legii DIP înlătură orice dubiu de interpretare"  

Gheorghe Piperea: "Hotărârile sunt evident împotriva «curentului» instaurat între 2016 şi 2019"

CREDERE: "Legea şi Curtea Constituţională sunt de partea debitorilor, în acest moment"

În sistemul bancar circulă informaţia că există un proiect de abrogare a Legii DIP, susţine Piperea

Noua formă a Legii dării în plată (DIP), promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la jumătatea lunii mai, pare să fi convins instanţele, care au început să dea câştig de cauză debitorilor.

Prima supriză a venit, în urmă cu o săptămână, chiar dinspre Curtea de Apel Bucureşti (CAB), cunoscută, până acum, pentru deciziile pro-bănci.

Redresarea comerţului global dă semne de oboseală

Redresarea comerţului global dă semne de oboseală

Călin RecheaMacroeconomie / 26 noiembrie 2020

Călin Rechea

Volumul schimburilor comerciale la nivel global şi-a temperat declinul anual şi în septembrie 2020, dar pe fondul unei noi temperări a creşterii lunare, conform datelor din raportul World Trade Monitor, publicat de institutul olandez CPB (www.cpb. nl) (vezi graficul).

Sergiu Oprescu

SERGIU OPRESCU, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ A BĂNCILOR:"Dacă ne uităm la o situaţie anuală, suntem într-un scenariu de revenire economică de tip V"

A.I.Macroeconomie / 26 noiembrie 2020

"Sistemul bancar românesc nu este doar un punct de sprijin al populaţiei, ci în acelaşi timp şi soluţie pentru problemele crizei generate de pandemie" 

Evoluţiei economiei în contextul pandemiei de Covid-19 relevă, dintr-o perspectivă anuală, o revenire în formă de V, în care sistemul bancar din ţara noastră funcţionează ca un amortizor al şocului pe panta descendentă şi de accelerator pe cea ascendentă, a spus ieri Sergiu Oprescu, Preşedintele Consiliul Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi Preşedinte Executiv, Alpha Bank România, în cadrul unei videoconferinţe.

Radu Gheţea

RADU GHEŢEA, LIBRA BANK:"Vom avea o creştere importantă a creditelor neperformante, anul viitor"

A.I.Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2020

"Cuvântul cheie în banking în anul 2021 va fi restructurare" 

Creditele neperformante vor avea o creştere importantă anul viitor, fapt ce se va vedea nu numai la sistemul bancar din ţara noastră, ci la nivel mondial, a punctat ieri Radu Graţian Gheţea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank şi Preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), în cadrul unei conferinţe desfăşurată online.

Adrian Volintiru

ADRIAN VOLINTIRU, DIRECTOR GENERAL ROMGAZ:"Suntem cu producţia de gaze aproape de maximum"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 26 noiembrie 2020

Romgaz este cu producţia de gaze naturale aproape de maximum în această perioadă, a declarat, ieri, Adrian Volintiru, directorul general al companiei de stat, în cadrul unei video-conferinţe organizate de publicaţia Focus Energetic. Volintiru a făcut de altfel o trecere în revistă a planurilor SNG pe următorii ani, printre care este inclusă şi exploatarea gazelor din proiectul zăcământul Neptun Deep din Marea Neagră începând cu 2025.

Ediţia din 26.11.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Scad pieţele din Europa şi SUA

BURSELE LUMIIScad pieţele din Europa şi SUA

A.V.Internaţional / 26 noiembrie 2020

Bursele europene au scăzut ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a arătat, într-un raport, că perspectivele slabe de profitabilitate în rândul băncilor din zona euro vor continua să pună presiuni pe evaluările băncilor.

BVBDeclin pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2020

Acţiunile Erste Group Bank au condus topul lichidităţii 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-o zi în care lichiditatea s-a diminuat puternic faţă de cea din şesiunea...

MACRO NEWSLETTER 26 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 26 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 26 noiembrie 2020

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2020, până la 6,6%, de la 5,3% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 1,2%. Cele mai mari creşteri anuale...

Program de 96.000.000 lei pentru infrastructura de încărcare a maşinilor 100% electriceTransportul prietenos cu natura reprezintă o prioritate la nivel european. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă lansarea în dezbatere publică a programului prin care ţara noastră poate dezvolta infrastructura de încărcare a maşinilo

O.D.Companii / 26 noiembrie 2020

Transportul prietenos cu natura reprezintă o prioritate la nivel european. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă lansarea în dezbatere publică a programului prin care ţara noastră poate dezvolta infrastructura de încărcare a...

MEDICINĂCongres online cu 6.000 de participanţi

O.D.Miscellanea / 26 noiembrie 2020

Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti îşi deschide astăzi porţile virtuale la cea de-a VIII-a ediţii care, anul acesta, se va desfăşura în premieră, exclusiv online şi va reuni peste 6.000 de...

Ziarul BURSA

16 iunie
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

16 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9241
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0620
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5194
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7324
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8805

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo