ZIARUL BURSA

06 decembrie
Desen de Eugen Mihăescu

Bitcoin şi fenomenul Reddit - există o explicaţie comună?

Daniel DăianuPiaţa de Capital / 09 februarie

Daniel Dăianu

Noile tehnologii, internetul, ca suport pentru Social Media, pot acţiona ca factor de "democratizare" a accesului la dialog, la viaţă socială şi politică, la decizie. Ca să folosesc un concept al lui Albert Hirschman din "Exit, voice and loyalty"'(1970), "vocea" (voice) se poate auzi de la aproape oricare cetăţean, în orice problemă. Mulţi dintre cei tăcuţi pot căpăta astfel voice.

ISTORICUL PRIVATIZARII IN ROMANIA (6)Cazul Vulcan

Mircea UrsacheMacroeconomie / 09 februarie

Mircea Ursache

Pentru a exemplifica modul în care se realiza supravegherea îndeplinirii obligaţiilor postprivatizare de către direcţia de specialitate din cadrul autorităţii statului, am ales pentru început cazul S.C. Vulcan-S.A.

Moara penală

Cătălin AvramescuEditorial / 09 februarie

Cătălin Avramescu

William Cubitt a fost un inginer remarcabil din secolul al XIX-lea. A fost inginerul-şef al şantierului care a construit Palatul de Cristal (Crystal Palace), una dintre minunile arhitecturii vremii, o lucrare pentru care a fost înnobilat de regina Victoria, în 1851. Dar pe noi ne interesează acum o invenţie a lui Cubitt care datează din 1818. Moara penală (treadmill).

O iniţiativă legislativă "marca" PSD care sabotează economia, încalcă dreptul de proprietate şi libertatea economică

Valentin M IonescuPolitică / 09 februarie

Valentin M Ionescu

Într-un moment în care firmele româneşti traversează cea mai dificilă perioadă din ultimii 12 ani, multe încetându-şi activitatea, fără posibilitatea de a mai reveni în piaţă, un senator "independent" la care s-a raliat o gaşcă din Partidul Social Democrat, toţi având acelaşi "profil intelectual" de iresponsabili iniţiază o propunere legislativă care atentează la dreptul de proprietate privată, la libertatea economică şi care subminează investiţiile private pe termen lung.

Pierderile uriaşe din industria petrolului deschid calea unor fuziuni majore

ANALIZĂ FINANCIAL TIMESPierderile uriaşe din industria petrolului deschid calea unor fuziuni majore

A.V.Internaţional / 09 februarie

Greg Aitken, Wood Mackenzie: "Am avut două prăbuşiri de preţuri în ultimii cinci ani şi am văzut mulţi bani ieşind din sectorul petrolier, deci fuziunile şi alianţele strategice sunt pe deplin fezabile" 

Giganţii petrolieri internaţionali ExxonMobil Corp., Chevron Corp., BP Plc şi Royal Dutch Shell Plc au înregistrat pierderi totale de peste 50 de miliarde de dolari anul trecut, în contextul prăbuşirii cererii de ţiţei din cauza pandemiei de Covid-19 - situaţie care a dus preţurile de pe piaţa de profil chiar în teritoriu negativ în luna aprilie -, ceea ce i-a obligat pe aceştia să-şi restrângă planurile de cheltuieli.

"Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022"

LUDOVIC ORBAN:"Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 09 februarie

Pensiile nu vor mai creşte în acest an, ci de la 1 ianuarie 2022, a anunţat ieri preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL. Totodată, Orban a anunţat că pensiile vor fi indexate la 1 ianuarie 2022 cu o formulă care va lua în calcul inflaţia plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent. Cheltuielile cu pensiile din buget cresc însă în acest an cu 8 miliarde de lei (0,8% din PIB) pe fondul majorării de 14% din septembrie 2020.

Ediţia din 06.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 9 Februarie 2021

MACRO NEWSLETTER 9 Februarie 2021

Macroeconomie / 09 februarie

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în ianuarie 2021, cu 49 de mii, după o scădere de 227 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare creştere...

Joe Biden

Preşedintele SUA militează pentru desfăşurarea JO

O.D.Miscellanea / 09 februarie

Preşedintele SUA şi-a manifestat speranţa că Olimpiada se va desfăşură în această vară, vorbind despre munca depusă de sportivi pentru o astfel de competiţie. Orice decizie cu privire la desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate cu un...

Studenţii, deranjaţi că pot pierde transportul gratuit

O.D.Miscellanea / 09 februarie

Studenţii riscă să piardă una dintre principalele facilităţi, transportul gratuit cu trenul. ANOSR critică ferm poziţia prim-ministrului Florin Cîţu de a discuta limitarea transportului gratuit al studenţilor şi solicită Guvernului încetarea...

BET - tot mai aproape de maximul istoric

BVBBET - tot mai aproape de maximul istoric

A. I. Piaţa de Capital / 09 februarie

Acţiunile Banca Transilvania, pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu evoluţiile din pieţele europene.

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo