ZIARUL BURSA

20 octombrie
Canarul minerului va supravieþui mineritului .

Mineritul din România îşi ascultă prohodul european

Emilia Olescu, George MarinescuMiscellanea / 08 martie

CE a dispus înlocuirea cărbunelui cu surse regenerabile de energie, până în 2050  

Minerii reclamă că autorităţile nu ţin cont de propunerile referitoare la situaţia lor după închiderea minelor CE Hunedoara - în insolvenţă, CE Oltenia - fără plan de restructurare aprobat

Mineritul din România se îndreaptă către ultimul drum. Recentele proteste ale minerilor de la exploatările de cărbune din Lupeni şi Livezeni au readus în atenţia opiniei publice o problemă spinoasă a cărei rezolvare a tot fost amânată de politicienii care s-au perindat la guvernarea ţării în ultimii 31 de ani. Problema s-a acutizat odată cu aprobarea de către Comisia Europeană a planului Green Deal, ce prevede decarbonificarea economică a Uniunii până în anul 2050.

Controlul curbei randamentelor, ultima redută a marilor bănci centrale

Călin RecheaMacroeconomie / 08 martie

Călin Rechea

O avalanşă de declaraţii contradictorii din partea marilor bănci centrale ocupă de ceva timp prima pagină a presei financiare internaţionale. Contradicţiile au apărut şi între declaraţiile oficialilor din cadrul aceloraşi instituţii monetare. Parcă toată lumea este un "cuib de cuci" lăsat fără supraveghere de asistenta şefă Ratched.

Edilii din teritoriu avertizează asupra fraudării fondurilor europene

Edilii din teritoriu avertizează asupra fraudării fondurilor europene

George MarinescuFonduri Europene / 08 martie

Eliminarea standardelor de cost de către guvernul Dăncilă a aruncat în aer preţurile studiilor de fezabilitate De la 3%, preţul unui studiu de fezabilitate a ajuns chiar la 47% din valoarea proiectului Estimări de costuri exorbitante pentru proiectele adresate localităţilor mici: 696 milioane euro, un proiect "smart" 

Fondurile alocate pentru proiectele care se vor derula pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă riscă să fie fraudate, afirmă mai mulţi reprezentanţi ai unor structuri asociative legate de administraţia publică locală, care au contactat ziarul BURSA.

Bursa din Londra creşte dividendul

PROFIT ÎN URCARE PE 2020Bursa din Londra creşte dividendul

A.V.Internaţional / 08 martie

David Schwimmer, LSE: "Bula SPAC-urilor s-ar putea termina prost" 

London Stock Exchange Group PLC (LSEG), operatorul Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) şi-a majorat cu 5,2% profitul impozabil în 2020, în baza veniturilor în creştere, ceea ce a determinat piaţa britanică să majoreze dividendul.

BNR nu a cumpărat titluri de stat din piaţa secundară, în februarie

PENTRU A ŞASEA LUNĂ CONSECUTIVBNR nu a cumpărat titluri de stat din piaţa secundară, în februarie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 08 martie

Banca Naţională a României (BNR) nu a cumpărat nici în luna februarie titluri de stat în lei din piaţa secundară, potrivit raportul statistic publicat de către banca centrală, în condiţiile în care sectorul bancar a rămas pe o poziţie de surplus de lichiditate luna trecută după ce a trecut pe excedent în ianuarie pentru prima dată dată de la debutul crizei sanitare şi economice Covid-19.

Din nou despre statul de drept

Cristian PîrvulescuEditorial / 08 martie

Cristian Pîrvulescu

Săptămâna care a trecut a adus din nou "problema" statului de drept în atenţia opiniei publice. Fie că este vorba de condamnarea, în primă instanţă, a Elenei Udrea şi Ioanei Băsescu la închisoare cu executare, fie de clasarea dosarului 10 august, funcţionarea statului de drept este din nou chestionată. Dar şi condamnarea, tot în primă instanţă, la trei ani de închisoare, din care unul cu executare, a fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy tot despre rolul statului de drept în democraţie vorbeşte.

Pandemia a sărăcit zeci de milioane de oameni în America Latină

O.D.Miscellanea / 08 martie

Pandemia a adus după sine grave probleme economice pentru zeci de milioane de oameni şi a diminuat veniturile la sute de milioane. Circa 22 de milioane de oameni au sărăcit în America Latină şi Caraibe anul trecut, ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit datelor Naţiunilor Unite.

PLASAMENTE ALTERNATIVEFemei pictore

Marius TiţaInvestiţii Personale / 08 martie

Marius Tiţa

Nu numai de 8 martie sau, în general, la începutul primăverii, trebuie să ne amintim de pictoriţe, sau sculptoriţe, sau de plasticiene, în general. Desigur, momentul este propice artei fără o condiţionalitate de sex, de mult "femeile pictore" nu mai sunt o ciudăţenie sau o raritate.

Ediţia din 20.10.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 8 martie 2021

MACRO NEWSLETTER 8 martie 2021

Macroeconomie / 08 martie

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări în ianuarie 2020, cu o rată lunară de 1,4%, după o scădere de 2,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 2,5%, de la 6,1% în luna anterioară. Comenzile...

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2444
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8603
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo