ZIARUL BURSA

02 aprilie 2021
Ediţia din 01.06.2023
Desen de MAKE

BEN MADADI, CEL MAI MARE INVESTITOR PERSOANĂ FIZICĂ ÎN SIF MUNTENIA:"Autorităţile ar trebui să ia măsuri urgente pentru protejarea investitorilor SIF1 şi SIF4"

Ben MadadiPiaţa de Capital / 2 aprilie 2021

Ben Madadi: "Rog ASF să verifice respectarea regulilor prudenţiale privind dobândirea obligaţiunilor Opus Chartered Issuances de către SIF4" 

După ce săptămâna trecută ne-a trimis un material în care acuza conducerea SIF Muntenia că dirijează bani ai societăţii către un vehicul de investiţii cu scopul de a câştiga voturile administratorului de fond, în detrimentul acţionarilor SIF4, acum Ben Madadi, probabil cel mai mare investitor personă fizică al SIF-ului, se concentrează asupra FIA Romania Strategy Fund şi Opus Chartered Issuances, două vehicule investiţionale finanţate masiv din banii SIF4.

Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit Covid-19

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII:Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit Covid-19

G.M.Politică / 2 aprilie 2021

Specialiştii din domeniu susţin că persoanele vaccinate cu ambele doze nu pot renunţa deocamdată la masca de protecţie Conform epidemiologilor, dacă 70% din populaţia ţării va fi vaccinată, este posibil ca în toamnă să nu mai purtăm masca de protecţie 

Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit Covid-19, a transmis, ieri, Ministerul Sănătăţii pe pagina oficială de Facebook. Mesajul respectiv este legat de funcţionarii ministerului de la Bucureşti de noile studii realizate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, care arată că persoanele vaccinate cu ambele doze nu trasmit COVID-19 aproape niciodată.

Surse: China ia în calcul lansarea unei burse noi

CA SĂ ATRAGĂ FIRME LISTATE ÎN STRĂINĂTATESurse: China ia în calcul lansarea unei burse noi

A.V.Internaţional / 2 aprilie 2021

Shenzhen Stock Exchange îşi uneşte piaţa principală cu cea pentru IMM-uri, din 6 aprilie Premieră: FTSE Russell adaugă acţiunile de clasă A din China în seria de indici FTSE MPF 

China are în vedere înfiinţarea unei noi burse cu scopul să atragă firmele autohtone listate în străinătate şi să consolideze statutul global al pieţelor sale de acţiuni, conform unor surse citate de Reuters.

Cum înţelege BNR educaţia financiară

OPINIICum înţelege BNR educaţia financiară

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 2 aprilie 2021

Pe site-ul BNR, chiar pe pagina de deschidere, sunt găzduite patru filmuleţe de educaţie financiară pentru copii - Educaţie financiară cu Ana şi Radu. Se vorbeşte despre apariţia banilor, funcţiile lor, rolul BNR, inflaţie, cerere şi ofertă, venituri şi cheltuieli în bugetul familiei şi avantajele unor investiţii inteligente (despre cum trebuie să renunţi la anumite lucruri pentru a le avea pe celelalte).

OMUL SF(M)INTEŞTE LOCULM-am înţepat, din nou

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 2 aprilie 2021

Dan Nicolaie

Vreau să mă vaccinez! Îi rog pe comentatorii profesionişti să nu se repeadă cu atacurile în care să-mi explice cât de naiv/manipulat sunt, am o clauză în contract care prevede că dacă primesc comentarii injurioase capăt drept compensaţie un bonus financiar. (Îi rog pe prieteni să se abţină şi ei şi să nu mă înjure sperând că îmi fac un bine, nu am nicio clauză, am zis şi eu aşa ca să descurajez jignirile).

Piaţa AeRO - cel mai dinamic segment de la BVB

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADINGPiaţa AeRO - cel mai dinamic segment de la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 2 aprilie 2021

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Potenţialul de creştere este motivul pentru care tot mai mulţi clienţi vor să investească în companiile din AeRO" Adrian Codirlaşu, CFA România: "Apetitul investitorilor pentru companiile din AeRO arată că este o perioadă bună pentru listări" 

La peste şase ani de la lansare, Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cunoaşte cea mai intensă activitate de la debutul din februarie 2015 când, inspirat de modelul polonez New Connect, Sistemul Multilateral al bursei noastre pleca la drum cu o nouă identitate.

Anul 2020 a adus o nouă revoluţie pe piaţa de capital - este acum momentul să investim?

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADINGAnul 2020 a adus o nouă revoluţie pe piaţa de capital - este acum momentul să investim?

Piaţa de Capital / 2 aprilie 2021

Natura crizei financiare cauzate de pandemia de coronavirus a accelerat procesul de democratizare a pieţei în 2020. Rezultatul a fost unul la care nu mulţi s-ar fi gândit: piaţa modernă de capital a devenit accesibilă unei palete foarte largi de investitori, majoritatea de dimensiuni mici, iar accesul la tranzacţionarea online a devenit mult mai rapid, mai facil şi mai ieftin, datorită progreselor tehnologice şi a schimbării paradigmei globale.

Dragoş Cabat

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING / DRAGOŞ CABAT, CFA ROMÂNIA:"Cu cât persoana este mai tânără, cu atât trebuie să aibă mai multe instrumente riscante"

A.I.Piaţa de Capital / 2 aprilie 2021

"Puţină lume face comparaţii relevante în ceea ce priveşte randamentele investiţiilor"  

Cu cât o persoană este mai tânără, cu atât ar trebui să aibă mai multe instrumente riscante în portofoliu, cum sunt acţiunile, dar care au un randament potenţial mai mare, spune Dragoş Cabat, membru CFA România.

"Fără cunoştinţe şi experienţă, şansele de câştig constant din derivate sunt foarte mici"

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING / ADRIAN CODIRLAŞU, CFA ROMÂNIA:"Fără cunoştinţe şi experienţă, şansele de câştig constant din derivate sunt foarte mici"

A.I.Piaţa de Capital / 2 aprilie 2021

"Un trader trebuie să aibă o strategie care să-i arate cum acţionează dacă poziţia merge în favoarea sa şi cum acţionează dacă merge în defavoarea sa" 

Fără cunoştinţe şi experienţă semnificativă, şansele ca cineva să câştige constant din tranzacţionarea instrumentelor financiare derivate sunt foarte mici, spune Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, care a activat şi ca dealer de opţiuni în cadrul unei bănci importante.

BET - de la şocul Covid-19 la noi recorduri istorice

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADINGBET - de la şocul Covid-19 la noi recorduri istorice

A.I.Piaţa de Capital / 2 aprilie 2021

Indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia SIF-urilor, a trecut printr-o perioadă marcată de o volatilitate sălbatică în ultimele mai bine de paisprezece luni când, după ce a pierdut circa o treime din capitalizare, a dezvoltat un trend ascendent pe parcursul căruia a recuperat integral căderea suferită în urma şocului Covid-19 şi a atins, în data de 16 martie, un nou record istoric, de 10.844,45 puncte.

Uniunea Europeană, încă departe de o piaţă de capital integrată şi eficientă

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADINGUniunea Europeană, încă departe de o piaţă de capital integrată şi eficientă

M.G.Piaţa de Capital / 2 aprilie 2021

Uniunea Pieţelor de Capital (UPC) este un vis destul de vechi al Uniunii Europene care rămâne încă foarte îndepărtat, după cum a arătat la finalul anului trecut un raport al Curţii de Conturi a UE. Potrivit consilierilor de conturi europeni, în pofida eforturilor depuse de Comisia Europeană pentru atingerea acestui "obiectiv ambiţios", cum este a fost el denumit, rezultatele încă sunt departe de a se concretiza.

SUPLIMENT BURSA ALTERNATIVE TRADING / ANALIŞTI:Administrarea pasivă şi tehnologiile de mediu, tendinţele investiţionale ale anilor următori

M.G.Piaţa de Capital / 2 aprilie 2021

Andre Cappon, CBM Group: "În Statele Unite, jumătate din banii existenţi în piaţa bursieră sunt în investiţii pasive" 

Predispoziţia investitorilor către companiile de creştere, îndeosebi din domeniul tehnologic, în detrimentul celor de tip value, a fost o tendinţă globală care s-a conturat în anul pandemic 2020. Trendul s-a văzut inclusiv în piaţa locală, unde companiile noi listate pe piaţa AeRO au fost între preferinţele investitorilor de retail încă de la primul pas în arena bursieră, acţiunile acestor companii generând, de altfel, randamente ridicate comparativ cu cele din piaţa principală.

Coronavirusul mai schimă o "regulă" fotbalistică

Coronavirusul mai schimă o "regulă" fotbalistică

O.D.Sport / 2 aprilie 2021

Pandemia modifică mai multe dintre regulile fotbalului, de la câte schimbări pot fi făcute într-un meci până la numărul de jucători pe care o formaţie îi poate avea în lot la un turneu final.

Europa se vaccinează în ritm de melc

Europa se vaccinează în ritm de melc

O.D.Internaţional / 2 aprilie 2021

Privită drept soluţia salvatoarea pentru criza sanitară, apariţia unui vaccin nu a produs efectele scontate. Nu este vorba de eficacitatea serului, ci de faptul că în actualul ritm de vaccinarea, lumea va mai fi lovită şi de alte valuri ale pandemiei până se va obţine mult dorita imunizare colectivă.

PRECIZARE MApN:Poliţia militară, fără atribuţii în legătură cu populaţia civilă

I.Ghe.Politică / 2 aprilie 2021

Jurisdicţia structurilor de poliţie militară se exercită, pe timp de pace, exclusiv în raport cu personalul şi obiectivele militare, arată angajaţii Ministerului Apărării Naţionale, într-un material publicat pe inforadar.mapn.ro, referitor la ştirile false apărute în spaţiul public cu privire la un proiect legislativ destinat reorganizării structurii respective.

Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa internă 3 miliarde lei

ÎN MARTIEMinisterul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa internă 3 miliarde lei

M.G.Macroeconomie / 2 aprilie 2021

MF are în plan emiterea de euroobligaţiuni în valoare de aproximativ 11 miliarde euro în perioada aprilie 2021 - aprilie 2022 

Ministerul de Finanţe a împrumutat în luna martie 3 miliarde de lei şi 230 de milioane de euro de pe piaţa internă, sub volumul programat pentru a treia lună din an. În lei, statul s-a împrumutat cu 23% mai puţin faţă de volumul programat pe fondul turbulenţelor din pieţele financiare internaţionale care au dus în general la creşterea costurilor de finanţare.

6,813 milioane euro - necesare pentru reînnoirea infrastructurii feroviare

STRATEGIA DE DEZVOLTARE 2021-2025:6,813 milioane euro - necesare pentru reînnoirea infrastructurii feroviare

Emilia OlescuCompanii / 2 aprilie 2021

Situaţia economică a CFR SA a suferit puternic, anul trecut, ca urmare a reducerii activităţii din întreg sistemul feroviar şi, astfel, veniturile proprii obţinute din activitatea de exploatare a infrastructurii feroviare, veniturile din accesul pe infrastructura feroviară a operatorilor de transport, veniturile din închiriere bunuri mobile şi imobile şi alte tipuri de venituri care compun cifra de afaceri, au fost puternic afectate, generând un flux slab de lichidităţi şi, implicit, întârzieri în onorarea obligaţiilor către terţi, ne-au transmis reprezenţii companiei de stat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 2 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 2 Aprilie 2021

Macroeconomie / 2 aprilie 2021

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au accelerat creşterea anuală în februarie 2021, până la 1,5%, de la 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după o creştere de 1,2% în luna anterioară. Preţurile din...

BET continuă raliul către noi maxime istorice

BVBBET continuă raliul către noi maxime istorice

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 2 aprilie 2021

Maxime istorice şi în Statele Unite şi în Germania 

Indicele BET, referinţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a continuat ieri raliul către noi maxime cu un avans de 1,30%, apreciere ce a dus coşul de acţiuni ce reflectă evoluţia celor mai...

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo