ZIARUL BURSA

24 iunie
MiG-urile cad, militarii noştri mor degeaba

MILIARDE DE DOLARI - INVESTIŢIILE ARMATEIMiG-urile cad, militarii noştri mor degeaba

George MarinescuPolitică / 4 martie

86,7 miliarde dolari - suma cheltuielilor militare ale României din ultimii 32 de ani, potrivit datelor SIPRI 53,2 miliarde dolari au fost cheltuite de când am devenit membri NATO Cheltuielile respective nu au împiedicat producerea tragediei aviatice de la Constanţa, în care şi-au pierdut viaţa opt militari 

Tragedia aviatică din urmă cu două zile, când un MiG 21 LanceR şi un elicopter IAR-330 Puma aparţinând Forţelor Aeriene Române s-au prăbuşit în judeţul Constanţa, accidente în urma cărora şi-au pierdut viaţa opt militari, a iscat noi dezbateri privind înzestrarea Armatei Române.

Desen de MAKE

Suspiciuni puternice că ASF a oferit informaţii privilegiate Cooperativei

M.G.Piaţa de Capital / 4 martie

Conducerea SIF Oltenia a convocat AGA pentru răscumpărarea de acţiuni proprii la doar două zile după ce Madadi a depus oferta publică la ASF 

Suspiciunile de corupţie asupra Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) primesc întăriri din ultimele evenimente apărute în jurul ofertei investitorului Ben Madadi pentru 7% din SIF Oltenia, evenimente nenaturale care sugerează că ASF a scurs informaţii confidenţiale din ofertă către gruparea Lakis-Drăgoi.

Pragul nuclear şi finalul "jocului"

TREPTELE ESCALADĂRIIPragul nuclear şi finalul "jocului"

Cornel CodiţăEditorial / 4 martie

Cornel Codiţă

Cu fiecare zi, amploarea şi intensitatea acţiunilor militare din Ucraina creşte. La fel şi tensiunea politică internaţională. Este clar pentru toată lumea, conflictul escaladează în toate dimensiunile sale: militară, politică, economică, psihologică, umanitară.

Fitch şi Moody's aruncă Rusia în "junk"

Fitch şi Moody's aruncă Rusia în "junk"

A.V.Bănci-Asigurări / 4 martie

Exporturile ruseşti de petrol, perturbate Société Générale se teme că va fi "deposedată" de subsidiara din Rusia Ruşii trebuie să plătească un comision de 30% la achiziţia de valută Rubla se prăbuşeşte 

Agenţiile de evaluare financiară Fitch şi Moody's au retrogradat cu şase trepte ratingul Rusiei, la categoria "junk" (nerecomandată investiţiilor), considerând că sancţiunile occidentale alimentează incertitudinile privind capacitatea ţării de a-şi rambursa datoriile şi, totodată, îi slăbesc economia, anunţă Reuters.

Vlad Popescu, CEO Norofert

VLAD POPESCU, CEO NOROFERT:"Piaţa de capital rămâne o opţiune viabilă pentru finanţarea companiilor de creştere"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 4 martie

Norofert estimează pentru acest an afaceri de 67,5 milioane de lei, cu 31% mai mari decât cele din 2020 şi un profit de 10 milioane de lei, în creştere cu 22%  

Piaţa de capital rămâne o opţiune viabilă de finanţare pentru companiile care au un model de business de creştere, a spus ieri Vlad Popescu, CEO Norofert, cu ocazia aniversării a doi ani de la listarea conglomeratului agroalimentar în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Lansare de Ziua Femeii

TEHNOLOGIELansare de Ziua Femeii

O.D.Miscellanea / 4 martie

Concurenţa pe "câmpul de luptă" al telefoanelor inteligente rămâne la fel de acerbă în ciuda multiplelor probleme cu care se confruntă planeta. Lansările de noi produse au loc într-un ritm alert.

Comisia Europeană sprijină hub-ul umanitar din ţara noastră

Comisia Europeană sprijină hub-ul umanitar din ţara noastră

G.M.Politică / 4 martie

Comisia Europeană a propus activarea mecanismului temporar de protecţie prin care va aloca 500 milioane euro pentru a face faţă consecinţelor devastatoare ale războiului din Ucraina, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele CE, la finalul întrevederii pe care a avut-o ieri la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ediţia din 24.06.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 4 martie 2022

MACRO NEWSLETTER 4 martie 2022

Macroeconomie / 4 martie

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări şi în ianuarie 2022, până la 30,6%, de la 26,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 5,2%, după un avans de 3% în luna anterioară.

Sesiune mixtă pentru indici

BVBSesiune mixtă pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 4 martie

Tranzacţii de 83 milioane lei, sub media zilnică a anului  

După un debut de şedinţă bursieră în teritoriul pozitiv, indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au instalat pe o traiectorie descendentă, astfel încât la finele sesiunii de...

Apanova
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

24 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8974
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7699
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo