ZIARUL BURSA

25 martie 2022
Ediţia din 01.03.2024
Ilustraţie de MAKE

Cum ar arăta un război nuclear ?

Petru RomoşanEditorial / 25 martie 2022

Petru Romoşan

Propaganda de război, simplistă şi asurzitoare, ca un mecanic marş german, s-a instalat solid în toată Europa şi în România. Prea puţini mai sunt cei care se mărginesc să informeze. Toţi propagandiştii politici sau mai recenţii "covidici" s-au reciclat un-doi în analişti militari autorizaţi.

NATO a aprobat noile grupuri de luptă din România, Bulgaria, Slovacia şi Ungaria

NATO a aprobat noile grupuri de luptă din România, Bulgaria, Slovacia şi Ungaria

V.R.Internaţional / 25 martie 2022

Alianţa extinde apărarea chimică şi nucleară a Ucrainei Zelenski: "Următoarea ţintă a Rusiei sunt membrii NATO din Europa de Est" 

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) a aprobat, la un summit extraordinar desfăşurat ieri, la Bruxelles, trimiterea celor patru noi grupuri de luptă în Flancul Estic, potrivit anunţului făcut de secretarul general Jens Stoltenberg, care a menţionat că alianţa îşi va consolida apărarea pe mare şi în spaţiul aerian, în contextul razboiului dintre Rusia şi Ucraina.

De la petrodolar la agrorublă?

OPINIIDe la petrodolar la agrorublă?

Cristian DogaruInternaţional / 25 martie 2022

Vestea că Rusia va cere ţărilor "neprietenoase" să plătească gazul importat în ruble în loc de dolari a stârnit un şoc în pieţele financiare. Primul efect vizibil a fost creşterea cotaţiilor gazului natural cu 25% şi a petrolului cu 5%, iar rubla s-a întărit în faţa euro şi a dolarului până la o cotaţie de 95 ruble/dolar şi 110 ruble/euro.

Creşteri importante la Bursa din Moscova

Creşteri importante la Bursa din Moscova

A.V.Piaţa de Capital / 25 martie 2022

Principala piaţă de acţiuni din Rusia şi-a reluat ieri tranzacţiile, după o lună în care a fost închisă Titlurile Lukoil au urcat cu 12,4%, cele ale Gazprom - cu 13,4% 

Bursa din Moscova a reluat tranacţiile cu acţiuni ieri, după o lună în care a fost închisă din cauza volatilităţii generate de războiul Rusia-Ucraina, izbucnit în 24 februarie.

"Ne coordonăm cu G7, anunţăm sancţiuni pentru 400 de entităţi şi indivizi: 300 membri ai Dumei, oligarhi şi companii care alimentează maşinăria de război", a declarat Joe Biden.

Liderii G7 cer OPEC să majoreze producţia de ţiţei şi avertizează cu privire la utilizarea armelor chimice, biologice sau nucleare

M.G.Internaţional / 25 martie 2022

Biden vrea excluderea Rusiei din G20 Olaf Scholz respinge cererea lui Putin ca ţările "neprietenoase" să înceapă să plătească pentru gazul rusesc în ruble 

Liderii ţărilor G7 şi ai Uniunii Europene au cerut, ieri, grupului OPEC să majoreze producţia de ţiţei şi au condamnat din nou agresiunea rusă "neprovocată şi ilegală" şi "războiul preşedintelui Putin împotriva Ucrainei independente şi suverane".

Cînd Putin se joacă pe întuneric cu degetele în priză

Cornel CodiţăEditorial / 25 martie 2022

Cornel Codiţă

Dacă mai era nevoie de un argument convingător, el le rînjeşte în faţă acum, hidos, tuturor celor care au pus semnul egalităţii între încheierea războiului rece şi aşternerea de la sine, în spaţiul euro-atlantic, a unei cvasi-permanente, luminoase şi mai ales paşnice noi ordini de securitate.

"Ne punem la dispoziţie expertiza astfel încât să avem o lege a cloud-ului guvernamental bună"

INDUSTRIA IT, MESAJ CĂTRE ADR ŞI STS:"Ne punem la dispoziţie expertiza astfel încât să avem o lege a cloud-ului guvernamental bună"

M.G.Companii / 25 martie 2022

Crearea cloud-ului guvernamental este unul dintre proiectele asumate de România prin PNRR şi are alocată un buget de 500 milioane euro 

Asociaţia Patronală a Industriei de Software (ANIS), precum şi alte asociaţii şi entităţi din domeniul IT, îşi pun expertiza la dispoziţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR) astfel încât să rezulte lege a cloud-ului guvernamental bună, au afirmat, ieri, reprezentanţii ANIS în cadrul unei conferinţe de presă.

Cemacon vrea să-şi majoreze capitalul cu 43 milioane lei

Cemacon vrea să-şi majoreze capitalul cu 43 milioane lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 25 martie 2022

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon (CEON), controlat de fraţii Pavăl, vrea să realizeze o majorare de capital cu aport în numerar cu suma de 42,98 milioane de lei, pentru susţinerea dezvoltării societăţii şi asigurarea surselor în vederea accesării programelor de finanţare europeană, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Meditaţii gratuite pentru admiterea la facultate

EDUCAŢIEMeditaţii gratuite pentru admiterea la facultate

O.D.Miscellanea / 25 martie 2022

Pregătirile pentru admiterea la facultate intră în line dreaptă, examenul de Bacalaureat bate la uşă. Tot mai multe universităţi îşi deschid porţile, fie şi virtual, pentru a-i ajuta pe elevii de liceu din anii terminali să se pregătească pentru aceste examene foarte importante.

Arctic Stream vrea să acorde dividende în valoare de 3,3 milioane de lei

DIN PROFITUL DE 4,4 MILIOANE LEI AL ANULUI TRECUTArctic Stream vrea să acorde dividende în valoare de 3,3 milioane de lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 25 martie 2022

Compania doreşte să demareze un program de răscumpărare a 2,38% din capitalul social  

Arctic Stream (AST), integrator de infrastructură şi securitate IT ce activează în piaţa din ţara noastră, a convocat acţionarii la data de 27 aprilie, cu propunerea ca din profitul anului trecut, de 4,37 milioane de lei, suma de 3,35 milioane de lei să meargă către dividende, conform raportului publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Dezvoltarea flotelor de vehicule electrice depinde de subvenţiile acordate sub formă de tichete şi de investiţiile în staţii de încărcare"

BOGDAN APAHIDEAN, DIRECTORUL GENERAL AL LEASEPLAN ROMÂNIA:"Dezvoltarea flotelor de vehicule electrice depinde de subvenţiile acordate sub formă de tichete şi de investiţiile în staţii de încărcare"

M.G.Companii / 25 martie 2022

Daniel Ciochină, director remarketing LeasePlan România: "Interesul pentru autovehicule rulate este în creştere, având în vedere termenele de livrare pentru autovehiculele noi" 

Anul acesta se conturează a fi unul dificil, în condiţiile conflictului de la graniţa României, şi este greu de realizat o estimare cu privire la evoluţia pieţei de leasing operaţional, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Bogdan Apahidean, directorul general al LeasePlan România, liderul pieţei locale de leasing operaţional.

Scade numărul exploataţiilor agricole de subzistenţă

RECENSĂMÂNTUL AGRICOLScade numărul exploataţiilor agricole de subzistenţă

I.GHE.Miscellanea / 25 martie 2022

Numărul exploataţiilor agricole de dimensiuni mici, care au utilizat o suprafaţă agricolă de până la un hectar, s-a diminuat în anul 2020 faţă de anul 2010 cu 488.000 de exploataţii agricole, respectiv cu 24,2%, arată rezultele provizorii ale Recensământului General Agricol runda 2020, publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Sebastian Vlădescu - condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare

PRIMA SENTINŢĂ ÎN DOSARUL "ŞPAGĂ PE CALEA FERATĂ"Sebastian Vlădescu - condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare

G.M.Anticorupţie / 25 martie 2022

Ionuţ Costea - 7 ani închisoare, Cristian Boureanu - 4 ani şi 3 luni închisoare Sentinţia nu este definitivă 

Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanţelor publice, Ionuţ Costea - fost şef al Eximbank şi cumnat al lui Mircea Geoană şi fostul deputat Cristian Boureanu au fost condamnaţi la închisoare pentru fapte de corupţie în dosarul reabilitării căii ferate Bucureşti-Constanţa.

"Actuala criză poate fi depăşită printr-o accesare eficientă a fondurilor europene"

MARCEL CIOLACU:"Actuala criză poate fi depăşită printr-o accesare eficientă a fondurilor europene"

G.M.Politică / 25 martie 2022

Guvernul, mediul de afaceri şi ceilalţi parteneri sociali trebuie să intre rapid într-o zonă practică, eficientă, care să permită absorbţia tuturor fondurilor europene alocate ţării noastre atât prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi prin Fondul de Modernizare şi exerciţiul bugetar multianual european 2021-2027, a afirmat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD, în cadrul unui eveniment organizat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Închideri mixte pentru indici

BVBÎnchideri mixte pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 25 martie 2022

Prime Transaction: "Fondul Proprietatea a fost principalul furnizor de lichiditate, asigurând aproximativ 40% din valoarea tranzacţioantă" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de ieri fără...

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo