ZIARUL BURSA

28 septembrie
Aversul şi reversul monedei naţionale. Ilustraţie de MAKE

Povara dobânzilor apasă tot mai greu pe ratele bancare

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 11 mai

ROBOR la 3 luni a atins 5,21%, cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani BNR a majorat dobânda-cheie la 3,75% şi spune că inflaţia nu va reveni la niveluri de o cifră până în al doilea semestru din 2023 Irina Chiţu, finzoom.ro: "Cea mai bună soluţie pentru reducerea ratei este refinanţarea cu dobândă fixă" Iancu Guda: "Cred că rata creditelor neperformante poate depăşi chiar 10% pe un orizont de un an" 

Ratele bancare cresc într-un mod alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către debitori, ca urmare a majorării dobânzilor din piaţă, iar analiştii estimează o creştere importantă a nivelului creditelor neperformante, pe acest fond.

HOMO SOVIETICUS 2.5Vremea globalizării

Cornel CodiţăEditorial / 11 mai

Cornel Codiţă

Nu ştiu ce aţi făcut dumneavoastră de 9 mai. Eu, unul, m-am uitat la "bulgari" să văd parada de la ruşi. Europa? De la Moscova, tot ceea ce se vede din Europa este doar victoria URSS asupra Germaniei celui de al Treilea Reich. Nu e doar victoria ei, desigur, dar de la Kremlin aşa s-a văzut întotdeauna.

Oprirea bruscă a livrărilor de gaze ruseşti ar afecta sever multe economii

POTRIVIT BERDOprirea bruscă a livrărilor de gaze ruseşti ar afecta sever multe economii

A.V.Internaţional / 11 mai

Spania va aproba săptămâna aceasta plafonarea temporară a preţului gazelor şi cărbunelui Surse: Germania pregăteşte măsuri pentru o întrerupere bruscă a importurilor de gaze ruseşti 

O oprire bruscă a exporturilor de gaze ruseşti ar putea provoca o recădere a economiilor din Europa emergentă, Asia Centrală şi Africa de Nord la nivelul de dinaintea pandemiei, a avertizat ieri Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), conform Reuters.

Modificarea legii offshore, pe ordinea de zi a plenului Senatului

Modificarea legii offshore, pe ordinea de zi a plenului Senatului

George MarinescuPolitică / 11 mai

Plenul Senatului ar urma să dezbată şi să voteze astăzi modificarea legii offshore după ce, ieri, comisia de energie şi comisia de buget, finanţe bănci şi piaţă de capital au avizat favorabil, în şedinţă comună, proiectul de act normativ înaintat de liderii coaliţiei de guvernare PSD-PNL-UDMR.

Simona Cocoş a spus: "Zentiva a trecut prin transformări majore în cei 60 de ani de existenţă. Cu precădere, ultimii 30 de ani reprezintă reinventarea sa într-un producător modern de generice accesibile, de înaltă calitate. Deşi a rămas pe acelaşi amplasament de la fondare, puţine mai pot fi recunoscute din fabrica noastră în urma investiţiilor de 44 milioane euro realizate doar în ultimii doisprezece ani".

SIMONA COCOŞ, DIRECTORUL GENERAL AL ZENTIVA ROMÂNIA:"Existenţa fabricilor de medicamente în România este ca un fel de asigurare de sănătate pentru ţară"

ANDREI IACOMICompanii / 11 mai

Zentiva va continua să investească în dezvoltarea de noi generice pentru cardiologie, oncologie, sistemul respirator şi diabet, conform companiei  

Existenţa fabricilor de medicamente în România este ca un fel de asigurare de sănătate pentru ţară, fapt ce a ieşit la iveală mai ales odată cu pandemia Covid-19, a spus ieri Simona Cocoş, Directorul General la Zentiva România şi Republica Moldova, cu ocazia aniversării a 60 de ani de prezenţă a companiei în piaţa noastră.

Ediţia din 28.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 11 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 11 mai 2022

Macroeconomie / 11 mai

Producţia industrială din Cehia a crescut cu o rată anuală de 0,4% în martie 2022, după o scădere de 0,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,6%, după o scădere de 2,4% în luna anterioară.

Suveranitatea pumnului în Camera Deputaţilor

Suveranitatea pumnului în Camera Deputaţilor

GEORGE MARINESCUPolitică / 11 mai

Plenul Camerei Deputaţilor a res­pins, ieri, cu 229 de voturi pentru respingere şi 30 de voturi (29 deputaţi de la AUR şi deputatul social-democrat Daniel Ghiţă) împotriva respingerii, proiectul de lege privind suveranitatea naţională iniţiat de...

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo