ZIARUL BURSA

15 iunie 2022
Ediţia din 01.03.2024
Spionajul cibernetic - ameninţare majoră pentru mediul de afaceri

CONFERINŢA "CYBER ESPIONAGE AWARENESS DAY FOR BUSINESS"Spionajul cibernetic - ameninţare majoră pentru mediul de afaceri

George MarinescuCompanii / 15 iunie 2022

Companiile s-au confruntat la nivel global, în ultimii ani, atât în timpul pandemiei Covid-19, cât şi post-pandemie, dar şi în noul context geopolitic generat de războiul declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, cu numeroase atacuri cibernetice, al căror scop primordial a fost cel financiar - prin şantajul la adresa conducerilor firmelor pentru recuperarea datelor compromise, dar al căror scop secundar a fost legat de spionajul economic, mai ales la societăţile din domeniul cercetării-dezvoltării-inovării.

Spionajul cibernetic - o problemă globală cu noi valenţe în contextul războiului din Ucraina

CONFERINŢA "CYBER ESPIONAGE AWARENESS DAY FOR BUSINESS"Spionajul cibernetic - o problemă globală cu noi valenţe în contextul războiului din Ucraina

Mihai GongoroiCompanii / 15 iunie 2022

Spionajul cibernetic este un cartof fierbinte despre care trebuie să discutăm din ce în ce mai mult pentru că sunt multe zone gri în acest domeniu, a declarat Dan Cîmpean, directorul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Potrivit acestuia, serviciile de spionaj au ajuns la stadiul comercial în anumite ţări şi este nevoie de intervenţia autorităţilor şi clarificarea activităţilor legale şi ilegale în ceea ce priveşte colectarea de date.

Un pitic la curtea unui alt Ioan fără de ţară

Cornel CodiţăEditorial / 15 iunie 2022

Cornel Codiţă

Desigur, nu despre înălţimea măsurată în centrimetri a Preşedintelui Macron este vorba, ci despre statura sa politică. Micronică! Confirmată atît pe piaţa politică a Franţei, cît şi pe cea europeană, nu mai zic mondială. Recent, a obţinut în alegerile prezidenţiale o victorie de care ar trebui mai degrabă să îi fie ruşine, decît să se mîndrească cu ea, devenind nou alesul unei minorităţi a francezilor, transformaţi în majoritate prin refuzul "majorităţii tăcute" de a participa la vot.

Papa Francisc: "Trăim al treilea război mondial"

Papa Francisc: "Trăim al treilea război mondial"

V.R.Internaţional / 15 iunie 2022

"Cu două luni înainte de conflict, un şef de stat mi-a spus că Alianţa Nord-Atlantică risca să dezlănţuie ceea ce s-a întâmplat", spune Papa Francisc 

Papa Francisc declară că "trăim al treilea război mondial", iar conflictul din Ucraina în urma invaziei Rusiei "a fost poate într-un fel provocat sau nu a fost împiedicat", potrivit transcrierii unei conversaţii pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu zece reprezentanţi ai revistelor culturale europene ale Societăţii lui Isus (Ordinul iezuit al Bisericii Catolice), reuniţi în audienţă la Biblioteca privată a Palatului Apostolic, relatează EFE şi La Stampa.

Turismul cultural, propunere pentru această vară

Turismul cultural, propunere pentru această vară

O.D.Cultură / 15 iunie 2022

Turismul, muzica şi poezia pot face casă bună, iar iubitorii acestora au o nouă dată fixă în calendar. Turismul cultural poate reprezenta o şansă pentru anumite zone ale ţării, iar organizatorii de evenimente lucrează intens la alcătuirea unei agende consistente.

UBB, două sesiuni de admitere la studii doctorale

UBB, două sesiuni de admitere la studii doctorale

O.D.Miscellanea / 15 iunie 2022

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va organiza, în acest an, două sesiuni de admitere la studiile doctorale, prima fiind organizată în luna iulie 2022, iar cea de-a doua fiind programată pentru luna septembrie a acestui an.

Pensia medie a crescut, nici cheltuielile nu au rămas mai prejos

Pensia medie a crescut, nici cheltuielile nu au rămas mai prejos

O.D.Macroeconomie / 15 iunie 2022

Veştile bune legate de venituri sunt cel mai adesea urmate de unele mai puţin bune legate de cheltuieli. Teoretic, pensionarii se pot bucura de o creştere a veniturilor, practic, având în vedere majorările de preţuri (energie, carburanţi, alimente...), nu prea mai există niciun motiv de veselie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 15 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 15 iunie 2022

Macroeconomie / 15 iunie 2022

Preţurile de consum din Cehia şi-au accelerat creşterea anuală şi în luna mai 2022, până la 16%, de la 14,2% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare peste aşteptări, de 1,8%, după un avans similar în luna anterioară.

Indicii preiau scăderile pieţelor internaţionale

BVBIndicii preiau scăderile pieţelor internaţionale

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 15 iunie 2022

Valoarea tranzacţiilor rămâne redusă  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, după ce în prima zi a săptămânii, când pieţele internaţionale au avut prin cele mai mari deprecieri din...

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo