ZIARUL BURSA

03 noiembrie 2022
Ediţia din 30.01.2023
"Criptomonedele, pesimism pe termen scurt"

PIETARI LAURILA, POPULAR INVESTOR ETORO:"Criptomonedele, pesimism pe termen scurt"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 3 noiembrie 2022

Reporter: Care au fost primii paşi până când aţi reuşit să deveniţi un investitor cunoscut?

Pietari Laurila: Am început să investesc în 2004, după ce am urmat un curs de finanţe la universitate. La curs mi s-a spus că este dificil să faci bani pe piaţa bursieră, aşa că nu prea aveam mari aşteptări când mi-am deschis primul meu cont de tranzacţionare. Spre surprinderea mea, strategia mea de investiţii a început să funcţioneze bine încă de la început, iar în 2011 am devenit investitor cu normă întreagă.

"Preţul gazelor naturale în Europa va scădea cu circa 30%, în următoarele luni"

GOLDMAN SACHS:"Preţul gazelor naturale în Europa va scădea cu circa 30%, în următoarele luni"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 3 noiembrie 2022

"Echipa noastră estimează o nouă scădere a preţului gazelor în primul trimestru, înainte de o creştere bruscă în vara viitoare, când depozitele vor fi reumplute" 

Preţul gazelor naturale în Europa va scădea cu circa 30% în următoarele luni, pe măsură ce problemele de aprovizionare se vor ameliora temporar, crede Goldman Sachs, potrivit CNBC.

Exportul gazelor lichefiate din America în Europa - un dezastru ecologic

Exportul gazelor lichefiate din America în Europa - un dezastru ecologic

Călin RecheaMacroeconomie / 3 noiembrie 2022

Călin Rechea

Fizica este ştiinţa care studiază materia, componentele sale fundamentale, mişcarea prin spaţiu şi timp, precum şi relaţiile dintre energie şi forţă. Definiţia din Wikipedia este completată de "fizica este una dintre disciplinele ştiinţifice fundamentale, al cărei scop principal este înţelegerea modului în care funcţionează Universul".

Embargoul UE pe petrolul rusesc, posibil să ducă preţul ţiţeiului "mult peste 100 de dolari"

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL ENERGIEI:Embargoul UE pe petrolul rusesc, posibil să ducă preţul ţiţeiului "mult peste 100 de dolari"

A.V.Internaţional / 3 noiembrie 2022

Piaţa petrolului va pierde între 1 şi 3 milioane de barili pe zi de luna viitoare, când sancţiunile împotriva Moscovei vor intra în vigoare 

Preţul ţiţeiului brut de tip Brent, tranzacţionat în Europa, ar putea depăşi cu uşurinţă 100 de dolari pe baril dacă pierderile din livrările de profil din Rusia se vor apropia de trei milioane de barili pe zi (bpd) atunci când embargoul UE asupra importurilor de ţiţei rusesc pe mare va intra în vigoare, luna viitoare, potrivit Forumului Internaţional al Energiei (IEF), organizaţie cu sediul la Riad.

"Mă aştept ca acţiunile americane să crească cu până la 30%, în următorii doi ani"

PROFESORUL DE FINANŢE JEREMY SIEGEL:"Mă aştept ca acţiunile americane să crească cu până la 30%, în următorii doi ani"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 3 noiembrie 2022

"Piaţa imobiliară va suferi o scădere istorică, dacă Rezerva Federală nu va începe în curând să reducă ratele dobânzilor"  

Profesorul de finanţe Jeremy Siegel se aşteaptă ca acţiunile americane să crească cu până la 30% în următorii doi ani, dar prezice că piaţa imobiliară va suferi o scădere istorică, dacă Rezerva Federală nu va începe în curând să reducă ratele dobânzilor, scrie Business Insider.

Ultima găselniţă, cumpărarea bunăvoinţei fanilor

CM QATARUltima găselniţă, cumpărarea bunăvoinţei fanilor

O.D.Sport / 3 noiembrie 2022

Cupa Mondială din Qatar este una complet atipică. Nu e vorba doar de locul de desfăşurare şi perioada anului în care se dispută meciurile, ci de tot ceea ce s-a petrecut şi se va petrece în legătură cu organizarea acestui turneu final. Dacă tot au fost acuzaţi că au cumpărat efectiv organizarea turneului - există anchete, arestări şi condamnări - organizatorii s-au gândit că pot merge pe această linie mai la vedere şi mai extins.

Sursă foto: harag.eu

Festivalul Interetnic de Teatru revine după o pauză de patru ani

O.D.Cultură / 3 noiembrie 2022

Festivalul Interetnic de Teatru la care participă o serie de trupe din ţară va fi reorganizat după o pauză de patru, urmând să aibă loc în perioada 4-13 noiembrie, la Satu Mare. O scenă, mai multe voci îcare vorbesc în mai multe limbi, aceasta este ideea principală.

De ce iubesc băncile atât de mult ROBOR?

OPINIIDe ce iubesc băncile atât de mult ROBOR?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 3 noiembrie 2022

Vestea săptămânii în mediul bancar local este că cele zece bănci care participă la procedura de calcul a ROBOR sunt investigate de Consiliul Concurenţei, fiind suspectate pentru modul în care determină valoarea indicelui, valoare care se menţine semnificativ peste dobânda de politică monetară stabilită de BNR.

Litoralul românesc, în derivă

Litoralul românesc, în derivă

GEORGE MARINESCUCompanii / 3 noiembrie 2022

Hotelierii de pe litoral au înregistrat, anul acesta, un grad de ocupare cu 20% mai mic faţă de cel din 2021, potrivit lui Alin Burcea Şeful Paralela 45: "Tendinţa nefastă a litoralului românesc va continua şi în 2023" 

Numărul scăzut al turiştilor cazaţi în hotelurile de pe litoralul românesc înregistrat în acest an se va menţine şi în sezonul estival 2023, potrivit estimării lui Alin Burcea, CEO al agenţiei de turism Paralela 45.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 3 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 3 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 3 noiembrie 2022

Volumul vânzărilor retail din Elveţia şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2022, până la 3,2%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,9%.

Indicii fac un pas în faţă

BVBIndicii fac un pas în faţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 3 noiembrie 2022

Rulajul este la cote de avarie  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în constrast cu dinamica pieţelor europene.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo