ZIARUL BURSA

22 martie
Ediţia din 08.06.2023
Transparenţa BVB şi cooperarea regională, doi factori necesari pentru dezvoltarea pieţei de capital din România

FORUMUL INVESTITORILOR 2023Transparenţa BVB şi cooperarea regională, doi factori necesari pentru dezvoltarea pieţei de capital din România

George MarinescuPiaţa de Capital / 22 martie

Volatilitatea crescută a anumitor segmente din piaţa de capital, riscul privind expunerile mari pe titlurile de stat şi pe finanţarea start-up-urilor, necesitatea colaborării burselor din regiunea Europei Centrale şi de Est, listările preconizate în acest an pentru două companii de stat - Hidroelectrica şi Salrom - listări ce ar trebui să aducă la Bursa de Valori Bucureşti un număr semnificativ de noi investitori, problemele din piaţa asigurărilor, facilitarea constituirii parteneriatelor de tip public-privat, transparenţa deciziilor autorităţilor publice centrale şi încrederea pe care trebuie să se bazeze relaţia dintre decidenţii politici şi investitori au constituit temele de dezbatere ale celei de-a doua ediţii a Forumului Investitorilor, eveniment organizat, ieri, de Grupul de presă BURSA.

Istorica întîlnire dintre Pu Xi şi Tin Ping

Cornel CodiţăEditorial / 22 martie

Cornel Codiţă

Iar s-a cutremurat pămîntul! N-aţi simţit? Nu, lăsaţi zgîlţîiala din Oltenia. Aia a fost aşa...ca un fel de buletin medical oficial zilnic din care aflăm că operaţia a reuşit, tîrîş-grăpiş dar pe deplin, în schimb bolnavul nu se simte nici el prea bine.

Dan Popovici, OTP Asset Management: "Investitorii ar trebui să aibă un plan de economisire regulat"

FORUMUL INVESTITORILOR 2023Dan Popovici, OTP Asset Management: "Investitorii ar trebui să aibă un plan de economisire regulat"

A.V.Piaţa de Capital / 22 martie

"Listarea Hidroelectrica va avea efecte benefice pentru toată piaţa" 

Este necesar să le transmitem investitorilor că ar trebui să aibă un plan de a economisi, de a investi regulat, iar în momentul în care există volatilitate pe piaţă, când preţurile se duc în jos, ar trebui să cumpere, pentru că preţurile sunt cu discount, este de părere Dan Popovici, CEO OTP Asset Management România SAI SA.

Bogdan Ceuca, Transilvania Investments: "Dezvoltând piaţa de capital prin noi IPO-uri, vom creşte vizibilitatea României"

FORUMUL INVESTITORILOR 2023Bogdan Ceuca, Transilvania Investments: "Dezvoltând piaţa de capital prin noi IPO-uri, vom creşte vizibilitatea României"

SABIN S. BRANDIBURUPiaţa de Capital / 22 martie

Dezvoltarea pieţei de capital prin noi IPO-uri bazate pe proiecte clare şi gândirea pe termen lung în investiţii pot creşte vizibilitatea României pe plan internaţional şi pot aduce o valoare crescută a companiilor listate, afirmă Bogdan Ceuca, Şeful Departamentului Tranzacţionare al Transilvania Investments.

Gabriel Ţecheră, Transport Trade Services: "Problema pieţei de capital nu este lipsa culturii financiare"

FORUMUL INVESTITORILOR 2023Gabriel Ţecheră, Transport Trade Services: "Problema pieţei de capital nu este lipsa culturii financiare"

V.R.Piaţa de Capital / 22 martie

"Pieţei de capital nu îi lipsesc listările" 

Lipsa culturii financiare nu este problema pieţei de capital - aceasta poate fi şi o problemă pentru sistemul bancar -, susţine Gabriel Ţecheră, director de Guvernanţă Corporativă şi Relaţii Investitori în cadrul Transport Trade Services SA, menţionând că alta este problema, şi anume: dificultatea de a intra pe piaţă, de a începe să tranzacţionezi.

TradeVille: Fondurile UE - catalizator în dezvoltarea sectorului energetic

TradeVille: Fondurile UE - catalizator în dezvoltarea sectorului energetic

F.A.Companii / 22 martie

Evenimentele anului 2022 au demonstrat ţărilor europene că siguranţa energetică este un subiect de primă importanţă, atunci când vine vorba de independenţa şi democraţia statelor, determinând o serie de accelerări în politicile privind dezvoltarea infrastructurii energetice, un accent pronunţat punându-se pe segmentul energiei verzi, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Acord pentru combaterea ştirilor false

Acord pentru combaterea ştirilor false

O.D.Miscellanea / 22 martie

Fenomenul "fake news" a cuprins întreaga lume, iar combaterea lui nu este deloc uşoară, având în vedere accesul tot mai larg al populaţiei la reţelele de socializare, unde, încă, se poate publica orice.

Sursa foto: Facebook / Eduard Novak

Ministrul Sportului susţine că există o campanie împotriva sa

O.D.Sport / 22 martie

Atacat din toate părţile, ministrul Sportului, Eduard Novak, se consideră victima unei campanii. Ministrul a răspuns acuzaţiilor privind faptul că şi-a premiat tatăl sau că încasează renta viageră, deşi şi-a anunţat revenirea în activitate, în plenul Camerei Deputaţilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 22 Martie 2023

MACRO NEWSLETTER 22 Martie 2023

Macroeconomie / 22 martie

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut puternic în martie 2023, până la 13 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 4 luni, de la 28,1 puncte în luna precedentă, pe fondul unei scăderi a indicelui situaţiei...

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo