FORUMUL INVESTITORILOR 2023Dan Popovici, OTP Asset Management: "Investitorii ar trebui să aibă un plan de economisire regulat"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 martie

Dan Popovici, OTP Asset Management: "Investitorii ar trebui să aibă un plan de economisire regulat"

"Listarea Hidroelectrica va avea efecte benefice pentru toată piaţa"

Este necesar să le transmitem investitorilor că ar trebui să aibă un plan de a economisi, de a investi regulat, iar în momentul în care există volatilitate pe piaţă, când preţurile se duc în jos, ar trebui să cumpere, pentru că preţurile sunt cu discount, este de părere Dan Popovici, CEO OTP Asset Management România SAI SA.

Domnul Popovici precizează: "Emoţiile îşi spun, însă, cuvântul - până la urmă, este în natura umană. Când văd roşu pe bursă, adică scăderi, cei mai mulţi dintre investitori nu reuşesc să se capaciteze să investească în acele momente. Avem foarte mulţi clienţi care îşi opresc investiţiile în astfel de situaţii. În schimb, dacă totul este verde şi frumos, respectiv piaţa se duce în sus, oamenii vin şi investesc pe bursă, ceea ce este greşit".

În opinia reprezentantului OTP Asset Management România, cea mai simplă modalitate de economisire este folosirea unui robot de economii, a unui sistem de investiţii automat. "Toate băncile mari din România le oferă clienţilor lor sisteme de economisire automată, prin care să pună o anumită sumă de bani în mod regulat într-un cont de investiţii", spune Dan Popovici, atrăgând atenţia totodată asupra diversificării: "Este important ca diversificarea să fie făcută şi între ţări, şi între clase de active".

Dan Popovici: "Avem o poveste investiţională foarte interesantă în România, în următorul an şi jumătate"

Reprezentantul OTP Asset Management România afirmă: "Avem o poveste investiţională foarte interesantă în România, în următorul an şi jumătate. Listarea Hidroelectrica va avea efecte benefice pentru toată piaţa pentru că, pe de o parte, este de aşteptat ca odată ce va avea loc listarea, România să intre pe lista de observare şi ulterior, la distanţă de un an, să intre în indicii MSCI Emerging Markets. Este clar că, pe parcursul acestei perioade, vor exista o serie de investitori instituţionali externi care vor veni şi vor cumpăra acţiuni la Hidroelectrica pentru a se pregăti să se descarce către ETF-urile ce vor intra la momentul plasării României pe piaţa emergentă. Pe de altă parte, Fondul Proprietatea (FP) va încasa o sumă foarte mare de bani care va fi distribuită înapoi către investitori. Mă aştept ca un procent semnificativ din aceşti bani să se întoarcă în piaţă ulterior, către alte companii, nu neapărat către Hidroelectrica. În aceste condiţii este de aşteptat ca, în următorul an, un an şi jumătate, să avem fluxuri consistente de bani care să intre în piaţă. Toate acestea nu vor face decât să împingă preţul acţiunilor în sus".

În acest context, Dan Popovici conchide că, în momentul de faţă, "avem o poveste investiţională foarte interesantă pentru piaţa de capital din România".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dle matale citești Bursa? Ce spui dta au spus-o încă njdemii înainte, nu crezi că știm asta?

    e ma simt f. regulat, caci am la d-voastra bani investiti in 4 fonduri mutuale pe care le gestionati si toate sunt pe minus...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro