FORUMUL INVESTITORILOR 2023Alexandru Savin, ROCA Investments: "Construim campioni regionali în două sectoare strategice la nivel european: industria şi agricultura"

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 martie

Alexandru Savin, ROCA Investments: "Construim campioni regionali în două sectoare strategice la nivel european: industria şi agricultura"

ROCA Investments, brandul fondat de Impetum Group şi cel mai dinamic fond de private equity din România, a finalizat o nouă majorare cu 100 milioane lei a capitalului companiei, care va contribui la evaluarea la peste 500 milioane lei a activelor ROCA.

Cele două holdinguri din portofoliul ROCA Investments, respectiv holdingul industrial ROCA Industry şi cel agricol - ROCA Agri RDF, mizează în perioada următoare pe listarea pe piaţa principală a BVB.

"Anul trecut am închis o majorare de capital de 100 milioane lei. Focusul ROCA Investments este de a construi jucători campioni regionali în două sectoare strategice: industrie şi agricultură. Ne ducem spre companii care fac producţie de materiale de construcţii, care produc mâncare, şi ne dorim să consolidăm aceste industrii şi să dezvoltăm companii care să fie lideri de piaţă în domeniile lor de activitate. Anul trecut am listat ROCA Industry, primul nostru holding pe piaţa AERO şi intenţionăm să îl listăm şi pe piaţa principală, alături de holdingul nostru pe agricultură. Compania listată anul trecut în martie este una care în prezent e în creştere operaţională şi în plin proces investiţional. Ne uităm la un orizont de 4-5 ani pentru planurile acestei companii. Mare parte din ele au fost puse la punct şi listarea pe bursă a ROCA Industry a început să performeze pentru noi investitori. Pe această cale invităm investitorii să ni se alăture şi să participe la proiectele pe care le avem în derulare şi pe care le vom demara în următorii ani. Dorim ca în perioada următoare, pe lângă listarea ROCA Industry pe piaţa principală, să listăm şi holdingul nostru pe agricultură", a spus, ieri, Alexandru Savin, Membru Board şi Investment Manager în cadrul ROCA Investments.

El a precizat că inflaţia şi dobânzile sunt provocările la vedere în acest moment, iar oportunitatea actuală, când preţurile cresc sau scad, când rata inflaţiei creşte, este de a construi sisteme care oferă încredere atât clienţilor, cât şi investitorilor.

În ceea ce priveşte majorarea de capital, aceasta a fost făcută pentru consolidarea şi dezvoltarea sustenabilă a portofoliului ROCA Investments, fiind cea mai mare rundă de capitalizare de până în prezent, rundă în care acţionarii existenţi au contribuit în procent de 45%, diferenţa fiind atrasă de la noi acţionari, toţi investitori calificaţi. Astfel, numărul total al acţionarilor ROCA Investments ajunge la 27 de investitori.

Strategia ROCA se bazează pe modelul buy and build, al cărui plan de dezvoltare sustenabilă are la bază procese de modernizare, retehnologizare şi dezvoltare de produse competitive, cu valoare adaugată ridicată.

În doar cinci ani de la lansare, când a pornit cu un capital iniţial de 22,5 milioane de lei, ROCA Investments a devenit cea mai activă companie de private equity de pe piaţă.

În prezent, portofoliul ROCA cuprinde 15 companii active, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 1,35 miliarde lei şi aproximativ 2.000 de angajaţi, concentrate în principal în două holdinguri: holdingul de industrie ROCA Industry şi holdingul de agricultură ROCA Agri RDF.

Companiile din portofoliul ROCA activează în 13 judeţe din România, unele dintre acestea fiind deja jucători la nivel european, din perspectiva pieţelor de desfacere. Suplimentar, două companii din holdingul de construcţii îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova.

Holdingurile dezvoltate de ROCA Investments activează în sectoare strategice pentru economia românească şi europeană. În industrie, prognozele indică o curbă de creştere accentuată în anii următori, la întreg nivel european, în timp ce agricultura rămâne un pilon economic strategic, cu o oportunitate majoră în dezvoltarea agriculturii sustenabile, tehnologizate, în care procesarea trebuie să joace un rol major în crearea de valoare adăugată, apreciază reprezentanţii ROCA.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Auzi ? ....dar un pic așa de informații despre vehiculul de investiții nu ne zici și nou muritorilor ? Fia ăla' chinuit și sucit de 27 de investitori unde este autorizat în Panama ?

  Pe ce lege .funcționează acum ..legea lu om? Sau voi va înregistrați doar administratorul și/ sau mai multi administratori dar tot voi ..impetuoși mai sunteți nene ... cu atragerii de capital așa la liber ?  

  au esuat pe aero, au dat prognoze false, acum vor pe principala sa se faca de ras si acolo

  'campioni regionali' unii care nu-s nici macar periferici in tara lor!!!  

  1. au cumparat numai companii de top anul trecut

   hater din nastere vorbesti tampenii  

   Multumesc, nu! Vorbă lui Buffett: nu cumpăr acțiuni la societăți pe care nu le înțeleg! De ex ce au făcut și cum au făcut la Prebet nu înțeleg! Nici ce fac la Sinteza!

   de Tip Top Mini Top

   Ramane intrebarea la ce dobanda se inprumuta roca industrial de la roca investment.

   Sau e secret de serviciu?

   ,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro