ZIARUL BURSA

04 aprilie
Ediţia din 22.09.2023
Reţeta insuccesului (á) la Liviu Dragnea

Reţeta insuccesului (á) la Liviu Dragnea

Dan NicolaiePolitică / 4 aprilie

Dan Nicolaie

Liviu Dragnea a fost genul de politician căruia îi plăcea să ia taurul de coarne. L-a luat cam mult, dar asta este altă discuţie. De când îi lipsesc nişte voturi şi îi prisosesc nişte dosare apucă tigaia de coadă.

Sursa foto: www.rheinmetall.com

Rheinmetall deschide un centru de mentenanţă la Satu Mare, în ciuda eşecului de la Moreni

GEORGE MARINESCUCompanii / 4 aprilie

Constatin Bucuroiu: "Cred că tot ce s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani a fost o mascaradă orchestrată politic să ţină în loc Uzina Automecanica Moreni" 

Producătorul german de armament Rheinmetall a anunţat, cu o zi înainte de vizita cancelarului Olaf Scholz la Bucureşti, că a demarat construirea unui hub de întreţinere şi logistică în Satu Mare, ce va deservi armamentul, tehnica şi echipamentele militare trimise de aliaţii NATO în Ucraina.

Ouă cu şuncă

Ouă cu şuncă

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 4 aprilie

CĂTĂLIN AVRAMESCU

De pe la jumătatea lunii februarie în Franţa este fierbere mare. Lumea a ieşit în stradă. S-au spart vitrine şi capete. S-au operat arestări. Maşini parcate pe marginea trotuarului au fost vandalizate. Sectoare întregi au fost paralizate de greve. Motivul? Intenţia guvernului francez de a ridica vârsta de pensionare de la 62 de ani la 64 (pentru femei) şi la 65 (pentru bărbaţi).

Studiu: criminalitatea cibernetică, risc global

Studiu: criminalitatea cibernetică, risc global

O.D.Miscellanea / 4 aprilie

Criminalitatea cibernetică afectează tot mai puternic companiile din întreaga lume. Situaţia generală a devenit şi mai alarmantă în ultimii doi ani, arată o analiză PwC Romania. De asemenea, datele firmei de cercetare Cybersecurity Ventures arată că, până în 2025, costurile generate de criminalitatea cibernetică vor ajunge la 10,5 trilioane de dolari la nivel mondial, de la 3 trilioane dolari în 2015, reprezentând una dintre cele mai profitabile activităţi infracţionale.

Rodica Toth Poiata - Mărturie

PLASAMENTE ALTERNATIVEUşor cu adevărul în carul cu boi

Marius TiţaInvestiţii Personale / 4 aprilie

Marius Tiţa

Adevăr vă zic, nu prea se mai fac glume sau farse de 1 Aprilie. În acest an chiar nu am auzit de niciuna, chit că oamenii vor să râdă copios. De multe ori, însă, luăm în serios şi glumele, iar lucrurile cu adevărat serioase sunt tratate în glumă. De fapt, am cam uitat să râdem, deşi este drept că "farsele" mondiale din ultimul timp sunt proaste rău de tot. Altfel, singurele lucruri care ne mai relaxează, doar a zâmbet, fără să dăm în hohote, sunt cultura, arta. Chestiile astea de spirit, făcute de oamenii cu talent în domeniu, sunt binele şi frumosul viitorului.

Nasdaq a încheiat cel mai bun trimestru din 2020 încoace

Nasdaq a încheiat cel mai bun trimestru din 2020 încoace

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 aprilie

Indicele tehnologiei a crescut cu 17%, în principal pe fondul aşteptărilor ca Rezerva Federală să oprească creşterea dobânzii Producătorii de cipuri Nvidia şi Meta Platforms (fostul Facebook) au avut cele mai bune performanţe din Nasdaq Composite, în primele trei luni ale anului 

Indicele Nasdaq Composite tocmai a încheiat cel mai bun trimestru din ultimii aproape trei ani, datorită evoluţiilor unora dintre cele mai cunoscute nume din tehnologie, scrie Business Insider.

Sursa foto: Facebook / Alstom ERTMS

Alstom, singura companie ofertantă pentru achiziţia locomotivelor electrice demarată de ARF

I.GHE.Companii / 4 aprilie

Asocierea Alstom Transport SA România (ofertant lider) - Alstom Transportation Germany (ofertant) este singura care a depus documentaţia necesară în procedura de achiziţie iniţiată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară pentru cumpărarea a 16 locomotive electrice noi pe 4 osii cu sisteme ERTMS, se arată într-un comunicat de presă remis, ieri, redacţiei de către instituţia publică. După deschiderea ofertei, comisia din cadrul ARF a început evaluarea acesteia, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cerinţele Caietului de Sarcini.

Klaus Iohannis susţine realizarea rotativei guvernamentale

Klaus Iohannis susţine realizarea rotativei guvernamentale

GEORGE MARINESCUPolitică / 4 aprilie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că susţine realizarea rotativei guvernamentale, aşa cum a fost prevăzută ea în protocolul coaliţiei PSD-PNL-UDMR, deoarece "nu există în acest moment o alternativă viabilă la această coaliţie".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 Aprilie 2023

MACRO NEWSLETTER 4 Aprilie 2023

Macroeconomie / 4 aprilie

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2023, până la 13%, de la 14,5% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,7%, după un avans de 1,3% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo