ZIARUL BURSA

16 mai
Ediţia din 25.06.2024
În stânga, Etemad Assaf şi copiii; în dreapta, Einav Zangauker, lânga fotografia fiului său, Matan, ţinut ostatic de Hamas. (Fotomontaj, MAKE)

Fâşia Gaza - Israel, un alt focar al depravării

MAKEInternaţional / 16 mai

MAKE

Ajutorul lumii 

Povestea care începe relatează situaţia fără ieşire a palestinienei Etemad Assaf, mamă a doi copii mici şi a unuia pe cale să-l nască în condiţii cumplite, o situaţie care, indiscutabil, necesită ajutorul lumii.

Şoşoacă nu reuşeşte să-şi disimuleze antisemitismul

Şoşoacă nu reuşeşte să-şi disimuleze antisemitismul

Florian GoldsteinPolitică / 16 mai

Un scandal teribil a provocat senatoarea Diana Şoşoacă la şedinţa comună de marţi a Parlamentului, dedicată Zilei solidarităţii şi prieteniei dintre România şi Israel (14 mai este Ziua Naţională a Israelului), care a susţinut de la tribună că trebuia comemorată Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, iar nu Ziua Israelului şi a acuzat Legislativul de "trădarea" poporului român şi a intereselor ţării noastre.

Un nou maxim istoric pentru datoriile gospodăriilor din SUA

Călin RecheaMacroeconomie / 16 mai

Călin Rechea

Creditul acordat gospodăriilor din Statele Unite a atins un nou record şi în T1 2024, de 17,69 trilioane de dolari, pe fondul unei creşteri trimestriale de 184 de miliarde, după un avans de 212 miliarde de dolari în trimestrul precedent, conform ultimului raport de la Federal Reserve Bank of New York (FRBNY) (vezi graficul 1).

Masimiliano Nicolini, expert în ştiinţa informaţiei, a precizat: "Sunteţi obişnuiţi să vă conectaţi la internet printr-un fir introdus în laptop sau în computer ori prin wi-fi. Tehnologia 6G înseamnă altceva. Dacă acum avem o viteză de trafic de 500MB pe secundă, prin 6G vom putea descărca 10 TB în câteva secunde. Pentru că totul se face prin satelit. Conectivitatea e direct cu satelitul. Nu vă gândiţi că anul 2030 e departe. Pregătirea pentru el trebuie să înceapă de mâine".

Magellan - proiectul Confindustria pentru formarea în domeniul digital şi tehnologic

George MarinescuCompanii / 16 mai

Femeile românce aflate la muncă în Italia vor putea beneficia împreună cu copiii lor de un proiect prin care vor dobândi compentenţe digitale, elevii urmând a se specializa în noile tehnologii bazate pe inteligenţa artificială şi pe inovaţie, proiect ce se va derula prin intermediul Confindustria şi care a fost prezentat la a 15-a ediţie a Forumului Economic Confindustria România, care s-a desfăşurat la Bucureşti, sub tema "Dincolo de mâine, provocări şi viziuni la graniţa noilor tehnologii".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 16 Mai 2024

Macro Newsletter 16 Mai 2024

Macroeconomie / 16 mai

Preţurile de consum din Germania şi-au menţinut creşterea anuală la 2,2% în aprilie 2024, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Oscilaţii reduse pentru indici

BVB Oscilaţii reduse pentru indici

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 16 mai

Tranzacţii de 96,5 milioane lei, sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii reduse, în sesiunea de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, într-o zi cu aprecieri ale pieţelor europene. Indicele...

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo