Abonament gratuit

Jumătate din populaţia americană nu are un loc de muncă din cauza pandemiei

G.U.
Miscellanea /

 Jumătate din populaţia americană nu are un loc de muncă din cauza pandemiei

Aproape jumătate din populaţia Statelor Unite încă nu are un loc de muncă, ceea ce arată cât de departe este piaţa americană a muncii de redresarea după pandemia de coronavirus. transmite CNBC, conform News.ro.

Rata de ocupare a forţei de muncă, care reprezintă numărul de persoane angajate ca procentaj din populaţia adultă, a scăzut în luna mai la 52,8%, ceea ce înseamnă că 47,2% dimtre americani nu au serviciu, potrivit Bureau of Labor Statistics (Biroul de Statistică a Muncii).

În timp ce oprirea activităţilor din cauza noului coronavirus a devastat piaţa muncii, ponderea populaţiei ocupate a scăzut semnificativ de la un maxim recent de 61,2% atins în luna ianuarie, care este departe de un vârf de 64,7% atins în anul 2000.

Acest raport arată o imagine mai largă a angajărilor, pentru că ia în considerare adulţii care nu fac parte din forţa de muncă şi pe cei care au fost descurajaţi de perspectivele de a găsi un post, în timp ce rata şomajului include doar persoanele care caută în mod activ să se angajeze.

Între timp, estimările arată că rata şomajului va scădea în iunie la 12,4%, de la 13,3% în luna mai, potrivit Dow Jones.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta arata derapajul grav al capitalismului, faptul ca acesta e un sistem terorist care atenteaza la libertatile civile ale omului, transformandu-l in carne de tun pentru banci, guverne, corporatii.

    Si armata de miliardari - cea viitoare de trilionari- ce vor face?. Se vor uita cum unii mor de foame sau se chinuie sa traiasca de pe o zi pe alta. Sa nu se mai mire nimeni cand ies oamenii pe strazi. Oricum nu au alta treba de facut. Nu vor sta la nesfarsit in case din diverse motive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie