Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură primeşte 17 milioane de dolari din partea Japoniei

N.R.
Miscellanea / 5 iulie

 Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură primeşte 17 milioane de dolari din partea Japoniei

Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a anunţat că a primit 17 milioane de dolari din partea Japoniei pentru a rezolva problemele de depozitare a cerealelor din Ucraina şi pentru a creşte exporturile, deoarece preţurile alimentelor la nivel mondial rămân aproape de niveluri record pe fondul războiului din ţară, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Fondurile ar ajuta Ucraina, al patrulea cel mai mare exportator de cereale din lume, să depoziteze produsele din recolta curentă din iulie-august în huse de plastic şi containere de depozitare modulare, a precizat Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură.

Porturile Ucrainei la Marea Neagră şi-au încetat operaţiunile de la lansarea invaziei rusEe pe 24 februarie. Astfel, exporturile maritime au fost sistate, iar cerealele au rămas depozitate în silozuri. Drept consecinţă, preţurile cerealelor au crescut, declanşând o criză alimentară globală şi proteste în ţările în curs de dezvoltare.

"Fermierii din Ucraina se hrănesc pe ei înşişi şi hrănesc milioane de oameni din întreaga lume", a declarat Rein Paulsen, directorul biroului FAO pentru situaţii de urgenţă şi rezilienţă.

"Asigurarea că pot continua producţia, stoca în siguranţă şi accesa pieţe alternative este vitală pentru a consolida securitatea alimentară în Ucraina şi în vederea asigurării că alte ţări dependente de import au o aprovizionare suficientă de cereale la un cost rezonabil", a adăugat el.

FAO a menţionat că Ucraina încă mai avea 18 milioane de tone din recolta de cereale şi seminţe oleaginoase de anul trecut blocate în depozit, iar ţara se aştepta să recolteze alte 60 de milioane de tone în sezonul curent.

Cu toate acestea, aproximativ 30% din grânarele sale erau pline cu recolta din sezonul trecut, potrivit FAO.

Ucraina, care a livrat 44,7 milioane de tone de cereale în 2020/2021, încearcă să-şi exporte recolta pe cale rutieră, fluvială şi feroviara, dar dificultăţile logistice limitează volumele la cantitatea maximă de aproximativ 2 milioane de tone pe lună.

FAO a anunţat că va folosi noile fonduri obţinute cu scopul de a ajuta Ucraina să operaţionalizeze aceste rute alternative de export de cereale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

11 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9090
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7494
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0470
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8036
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2231

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro