160.000 DE COPII AU PRIMIT VOUCHERE DE 500 DE LEIAjutor pentru rechizite şi îmbrăcăminte, acordat către 405.000 de preşcolari şi elevi

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 noiembrie

Ajutor pentru rechizite şi îmbrăcăminte, acordat către 405.000 de preşcolari şi elevi

Numărul copiilor care au nevoie de ajutor este în continuă creştere. Fără sprijin, o parte dintre ei nu ar putea urma cursurile unei şcoli. Peste 160.000 de copii din medii defavorizate au primit vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte şi rechizite, în timp ce alte 200.000 carduri vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele şcolare judeţene pentru noi beneficiari, a anunţat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Potrivit MIPE: "După ce în cursul lunii septembrie Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte şi rechizite pentru 97.888 de beneficiari, preşcolari şi elevi din familii defavorizate, în cursul zilei de ieri (n.r. miercuri) au fost încărcate restul cardurilor existente. Astfel, au fost încărcate în total, în această toamnă, ajutoarele pentru aproximativ 160.000 elevi". Conform sursei citate, beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei) şi elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei). Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat: "Continuăm să acţionăm concret pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populaţiei celei mai expuse riscului de sărăcie. Am reuşit ieri alimentarea tuturor cardurilor existente pentru beneficiarii ajutoarelor de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. 160.000 de preşcolari şi elevi au, în acest moment, cardurile încărcate. Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Ea asigură accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin".

Anul acesta, prin Schema naţionale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizaţi prevăzută de OUG nr. 133/2020, vor primi ajutor pentru rechizite şi îmbrăcăminte 405.000 preşcolari şi elevi, faţă de 245.000 beneficiari în anul şcolar precedent. Pentru copiii deveniţi eligibili anul acesta au fost emise deja peste 200.000 de carduri, care vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele şcolare judeţene. Potrivit ministerului, alte măsuri de sprijin pentru persoanele defavorizate, finanţate din bani europeni, sunt: pachetele cu alimente destinate categoriilor vulnerabile, fiind livrate de la debut cinci tranşe de astfel de pachete, şi voucherele sociale oferite prin programul "Sprijin pentru România", unde aproximativ 2,5 milioane de români, aflaţi în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie, primesc o dată la două luni ajutoare pentru alimente şi mese calde în valoare de 250 lei, până la finalul anului.

MIPE precizează că tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pot fi utilizate numai la unităţile cu care emitenţii cardurilor au contracte de afiliere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu sai încărcat toate cardurile existente

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro