22 milioane de lei pentru amenajarea unei piste moderne de biciclete

ANA FELEA
Miscellanea / 19 octombrie 2022

22 milioane de lei pentru amenajarea unei piste moderne de biciclete

Judeţul Galaţi va avea o pistă modernă de biciclete, cu o lungime de 30 de kilometri. Anunţul a fost făcut astăzi de Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean, care a precizat că, pentru realizarea acestui obiectiv, va atrage fonduri europene în cadrul unui program gestionat de Administraţia Fondului de Mediu.

Este vorba despre un traseu amenajat între Lacul Vânători şi Pădurea Gârboavele şi între Lacul Vânători şi Smârdan, până la intersecţia cu DJ 251.

"Este un proiect la care ţin foarte mult şi pe care ni l-am dorit de mult timp. Avem din ce în ce mai mulţi pasionaţi de biciclete, astfel că ne-am gândit să amenajăm un traseu doar pentru ei, departe de zgomotul şi traficul din oraş. Astfel, gălăţenii vor putea să se plimbe cu bicicleta pe o pistă modernă şi sigură până la Pădurea Gârboavele sau până în zona localităţii Smârdan. Practic, turul pe două roţi pleacă de la Lacul Vânători, apoi trece prin satul Costi, pe la Vânători şi Odaia Manolache, loc din care cicliştii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cişmele - Smârdan - intersecţia cu DJ251.Va fi o pistă de biciclete modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar, cu echipamente de protecţie, pasaje şi poduri acolo unde este nevoie, rasteluri şi iluminat public. Astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, am preluat de la comuna Vânători o parte din terenul pe care va fi amenajată această pistă de biciclete, astfel încât să putem depune spre finanţare cât mai repede acest proiect", a declarat Costel Fotea.

Valoarea maximă eligibilă a acestui program este de 22 de milioane de lei.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro