Abonament gratuit

237 TRILIOANE DE DOLARIDatoria globală, la nivel record în 2017

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Datoria globală a crescut la un nivel record de 237 de trilioane de dolari în trimestrul al patrulea din 2017, fiind cu peste 70 de trilioane de dolari mai mare faţă de acum zece ani, potrivit unei analize publicate de Institutul pentru Finanţe Internaţionale (IIF), transmite Bloomberg.

Între pieţele mature, datoriile gos­podărilor ca pondere în PIB au atins un nivel record în Belgia, Canada, Franţa, Luxemburg, Norvegia, Suedia şi Elveţia.

Acesta este un semnal îngrijorător, având în vedere că dobânzile au început să crească în întreaga lume, scrie Bloomberg.

Irlanda şi Italia sunt singurele ţări importante în care ponderea datoriilor gospodăriilor în PIB este de sub 50%, potrivit sursei.

IIF notează că, totuşi, raportul dintre datorii şi Produsul Intern Brut, la nivel global, a scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv, ca efect al accelerării creşterii economiei mondiale. Acest raport este în prezent de circa 317,8% din PIB, cu 4 puncte procentuale sub un maxim atins în trimestrul al treilea al anului 2016, conform IIF.

În rândul statelor emergente, nivelul datoriilor gospodăriilor se apropie de paritatea cu PIB în Coreea de Sud, raportul dintre cei doi indicatori fiind de 94,6%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Țările bancare datoare.

    1. Si politici economice "liberale" cel putin ciudate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie