ZIARUL BURSA

11 aprilie 2018
Make, cu amicul său indian, în India

Soros, Rothschild, Rockefeller şi un amic din India investesc în farsa numită bitcoin

MAKEPiaţa de Capital / 11 aprilie 2018

New Delhi, 4 martie, 2017 - Mă aflu în grădina hotelului Royal Plaza, vecin cu masa unui grup de indi­eni, probabil hinduşi, două femei în sariuri colorate şi doi bărbaţi, cu toţii cam pe la cincizeci de ani. Mă cercetea­ză, o văd de câteva ori. Difuzoarele încep o manea românească, cu puternice influenţe indiene, sunt surprins, pufnesc a râs.

- Îţi place muzica noastră?!

Negricios, cu mustaţă "a la Domenico Modugno", spătarele scaunelor noastre se ating.

- Da, dar melodia nu-i compusă în India, ci în România. Ai crezut că e vreun dialect de-al vostru?

Încuviinţează. Se întoarce şi le traduce celorlalţi.

- Eşti din România?

ASF intervine în lupta de la SIF Transilvania

ASF intervine în lupta de la SIF Transilvania

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 11 aprilie 2018

Autoritatea a cerut companiei să elimine, de pe ordinea de zi a AGA, punctele referitoare la revocarea lui Frăţilă şi a lui Andănuţ 

Directoratul SIF3: Decizia ASF este emisă cu încălcarea termenelor legale

Conducerea SIF3 anunţă că va contesta decizia

Consiliul de Supraveghere anunţă revocarea lui Frăţilă şi a lui Andănuţ

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a impus Directoratului SIF3 Transilvania o serie de măsuri cu privire la convocatorul Adunării Generale din 27/28 aprilie, după ce acesta a completat ordinea de zi cu propunerile de revocare a lui Constantin Frăţilă şi a lui Crinel Valer Andănuţ, din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere.

Războiul comercial ciudat al lui Donald Trump

Războiul comercial ciudat al lui Donald Trump

Călin RecheaInternaţional / 11 aprilie 2018

Călin Rechea

Reţeaua de socializare Twi­tter şi-a depă­şit condiţia de "Poiana lui Iocan" globală, în condiţiile în care contul preşedintelui american Donald Trump este urmărit neîncetat pentru a "ghici" viitorul relaţiilor comerciale dintre Statele Unite şi China.

"Investiţiile din România au avut o bună contribuţie la rentabilitatea globală a fondurilor noastre"

JAAKKO SALMELIN, KJK CAPITAL:"Investiţiile din România au avut o bună contribuţie la rentabilitatea globală a fondurilor noastre"

A consemnat Adina ArdeleanuCompanii / 11 aprilie 2018

" Căutăm mereu noi oportunităţi de achiziţie, astfel încât KJK Capital nu intenţionează să părăsească în orice mod piaţa românească"  

" Ţintim companiile cu venituri de cel puţin 15 milioane euro, din industrie sau sectoarele de producţie"

(Interviu cu domnul Jaakko Salmelin, Partener - KJK Capital)

Reporter: În ultima vreme, KJK a raportat exituri din companiile româneşti. Care sunt motivele? Intenţionaţi să ieşiţi din această piaţă?

Jaakko Salmelin:Nu vom comenta asupra anumitor tranzacţii sau investiţii individuale. În general, vom ieşi din anumite investiţii atunci când credem că a ajuns la o evaluare cu care suntem confortabili.

Pierderi majore la bursele din Rusia

DIN CAUZA SANCŢIUNILOR OCCIDENTALE,Pierderi majore la bursele din Rusia

ALINA VASIESCUPiaţa de Capital / 11 aprilie 2018

Averile celor mai mari bogătaşi din Rusia au scăzut cu 16 miliarde de dolari într-o zi, conform indicelui Bloomberg Billionaires 

Bursele din Rusia au înregis-trat, în prima zi a acestei săptămâni, scăderi de aproximativ 10%, declinul continuând şi ieri, ca urmare a temerilor generate în rândul investitorilor de noile sancţiuni americane care privesc această ţară.

EDITORIALRomânia, brand de ţară: "Alandalistan"

CORNEL CODIŢĂEditorial / 11 aprilie 2018

CORNEL CODIŢĂ

Termenul vine de la "alandala", pricipiul care, în România, domină cu autoritate şi fără excepţie întreaga construcţie şi funcţionare a spaţiului public, începînd cu instituţiile guvernării şi administraţiei publice şi terminînd cu cea mai mare parte a activităţilor conexe domeniilor menţionate, fie ele economice, sociale, culturale etc. Principiul "Alandala", în domeniul organizării, cunoaşte la noi, mai mult decît în oricare alt loc din lume, nenumărate forme de manifestare concretă, cum ar fi: "după bunul plac", "la voia întîmplării", "după cum dă Dumnezeu","claie pes­te grămadă", "aiurea-n tramvai", "cum i-a tunat", "cum i-a fulgerat", "de-a valma", "cum vrea muşchii mei" etc.

Podiumul creşterilor BVB, ocupat de acţiuni cu un rulaj scăzut

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 APRILIE - 5 APRILIEPodiumul creşterilor BVB, ocupat de acţiuni cu un rulaj scăzut

A. I.Investiţii Personale / 11 aprilie 2018

În condiţiile în care activitatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost întreruptă de Sărbătorile Pascale, iar principalii indici au avut aprecieri de sub un procent, topul celor mai rentabile titluri ale pieţei locale este ocupat, în intervalul 2 - 5 aprilie, de emitenţi cu o capitalizare şi o lichiditate redusă, în comparaţie cu societăţile importante listate la bursa autohtonă.

OPINIIRusia şi falsificarea istoriei

Cătălin AvramescuEditorial / 11 aprilie 2018

Cătălin Avramescu

În toată agitaţia din jurul tentativei de asasinare a lui Serghei Skripal mi-a atras atenţia o declaraţie a ambasadorului Rusiei din Marea Britanie, Alexander Yakovenko. Excelenţa Sa, urmare a instrucţiunilor primite de la MAE rus, a ieşit în faţa presei pentru a se arăta deranjat de o declaraţie a lui Boris Johnson. Acesta afirmase că Vladimir Putin doreşte să folosească Cupa Mondială la fotbal, găzduită de Rusia, în scop de propagandă, la fel cum Adolf Hitler a folosit Jocurile Olimpice de la Berlin, în 1936.

Ediţia din 11.04.2018
Ediţia din 24.02.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER 11 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 11 Aprilie 2018

Macroeconomie / 11 aprilie 2018

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut semnificativ sub aşteptări în martie 2018, cu 103 mii, după o creştere cu 326 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare...

Campanie cu strigături, pe model politic

ALEGERI FRFCampanie cu strigături, pe model politic

D.N.Sport / 11 aprilie 2018

Campania electorală premergătoare alegerilor pentru şefia FRF a reuşit să creeze impresia că fotbalul autohton are nevoie de o minune ca să mai supravieţuiască. "Meciul" dintre principalii doi candidaţi s-a desfăşurat cu o repeziciune...

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii