30 de producători şi distribuitori de vin, la "Vinvest"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 1 aprilie 2011

Ajuns la cea de-a opta ediţie, Salonul Internaţional de Vinuri "Vinvest" se va desfăşura în perioada 15-17 aprilie, în cadrul Centrului Regional de Afaceri din Timişoara. La eveniment vor fi prezenţi în jur de 30 de producători şi distribuitori de vin, precum şi o serie de societăţi din domenii conexe, firme de consultanţă şi agentii de agroturism, după cum a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, Lucia Pîrvu, director "Vinvest". Domnia sa a menţionat că, în cadrul târgului, vor fi pregătite meniuri speciale care vor fi asortate cu vinurile prezente la manifestare.

Dintre noutăţile aduse de ediţia din această primăvară a Salonului Internaţional de Vinuri, organizatorii au amintit o manifestare organizată împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, intitulată "International Wine Brokerage Event" şi o Expozitie CODE2WINE, organizată împreună cu Institutul Multimedia Româno-Elveţian, care va cuprinde vinuri/produse ce conţin coduri 2D (cea mai nouă metodă de marketing în promovarea vinului, produselor vitivinicole şi publicaţiilor de agricultură şi vin din Europa).

De asemenea, vor mai fi desfăşurate Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, show-uri Gastronomice, degustări de vinuri, tombole etc. La concursul de vinuri de anul trecut, s-au înscris 168 de tipuri de vin, potrivit Luciei Pîrvu. Domnia sa a precizat că, la finalul lunii octombrie, Salonul Internaţional de Vinuri va fi organizat în Capitală, în cadrul centrului expoziţional "Romaero".

Suprafaţa totală de vin cultivată pe teritoriul ţării noastre se ridică la peste 181.561 de hectare, dintre care circa 25.967 de hectare cu denumire de origine controlată (DOC) şi aproximativ 15.667 hectare cu indicaţie geografică (IG). Soiurile de vinuri "Fetească Regală", "Fetească Albă" şi "Merlot" ocupă cele mai întinse zone - 7,32%, 7,17% şi 6,42% din totalul plantaţiilor.

Producţia de vin din ţara noastră a fost, anul trecut, de aproape 3,3 milioane de hectolitri, dintre care circa 1,9 milioane de hectolitri de vin nobil. În 2010, am importat din ţările UE peste 21 milioane de litri de vin şi am exportat, în aceeaşi zonă, circa 7 milioane de litri. Din ţările care nu fac parte din Uniunea Europenă am importat în jur de 1,4 milioane de litri de vin, exportul pentru statele non UE fiind de circa 2,7 milioane de litri de vin.

Producţia de vin 2009/2010 înregistrată în statele din Uniunea Europeană s-a ridicat la 170 milioane de hectolitri, cu 2,3% mai puţin faţă de producţia din anul precedent. Cele mai importante cantităţi de vin au fost realizate de Franţa, Italia şi Spania. Pentru perioada 2010/2011 este estimată o producţie de vin DOC şi IG, în statele UE, de circa 100 milioane de hectolitri, cu 4% mai puţin faţă de cea din 2009/2010, potrivit Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro