Acord între Serbia, Ungaria şi Austria pentru a întări lupta împotriva migraţiei ilegale

F.D.
Internaţional / 16 noiembrie 2022

Acord între Serbia, Ungaria şi Austria pentru a întări lupta împotriva migraţiei ilegale

Serbia, Ungaria şi Austria au convenit miercuri să desfăşoare patrule de poliţie suplimentare la frontierele sudice şi să-şi alinieze politica de vize cu cea a Uniunii Europene, pentru a opri fluxul de migranţi ilegali către Occident prin Balcanii de Vest, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Ruta Balcanilor de Vest, via Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Serbia, rămâne principala cale de migraţie către UE, a indicat în septembrie Frontex (Agenţia europeană pentru poliţie de frontieră şi gardă de coastă), în august înregistrându-se o creştere de 141%, până la 15.900, a numărului de traversări ilegale.

"Am convenit să mobilizăm mai mulţi poliţişti la graniţa cu Macedonia de Nord", a declarat preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, într-o conferinţă de presă după semnarea unui memorandum de cooperare cu premierii Ungariei şi Austriei, Viktor Orban şi Karl Nehammer.

Viktor Orban a amintit cu acest prilej că Ungaria a împiedicat până acum în acest an 250.000 de treceri ilegale de frontieră, mare parte organizate de traficanţi înarmaţi. El a descris totodată drept "dificilă" situaţia de la graniţa cu Serbia.

"Migraţia ilegală nu trebuie gestionată, trebuie oprită", a spus Orban.

Karl Nehammer a afirmat că Austria va desfăşura 100 de ofiţeri de poliţie în ajutorul colegilor lor sârbi pentru a patrula la graniţa cu Macedonia de Nord. "Va exista suport tehnic, ca de exemplu camere cu termoviziune, drone şi vehicule", a spus cancelarul austriac.

Acesta a salutat faptul că Belgradul a pus capăt sistemului de acces fără viză pentru Burundi şi Tunisia şi că va face acelaşi lucru şi în privinţa Indiei. "Îi sunt recunoscător preşedintelui Serbiei pentru că face multe pentru a pune capăt ' turismului de azil ' ", a menţionat Nehammer.

Aleksandar Vucic a mai spus că Serbia îşi va alinia politicile de viză cu cele din UE.

Luna trecută, aminteşte Reuters, Bruxelles a avertizat Belgradul că în Serbia vin migranţi care profită de mecanismul de intrare fără vize convenit de Belgrad cu o serie de ţări - inclusiv India, Burundi sau Cuba - în schimbul refuzului acestora de a recunoaşte independenţa Kosovo.

Vucic a indicat de asemenea că Serbia, Austria şi Ungaria au convenit să-şi împartă cheltuielile cu expulzarea migranţilor blocaţi în ţara balcanică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si acesti Unguri si Austrieci (prin Rusi si au gasit si un aliat = SEVIA)

    ACESTIA VOR DISTRUGEREA ROMANIEI TOTALE CUM A FOST IN WWI &WWII 

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro