Acţiunile "Electrica" au atins maximul de la listare

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 august 2014

Acţiunile "Electrica" au atins maximul de la listare

Brokerii: "Propunerile pentru CA împing cotaţia în sus"

Acţiunile "Electrica" (simbol EL) au fost cotate, ieri, la 11,32 lei/unitate, la Bursa de Valori Bucureşti, înregistrând cotaţia maximă de la listare, după patru şedinţe consecutive de creştere.

În primele zile după începerea tranzacţionării, titlurile EL au coborât sub preţul din IPO (11 lei/unitate), de care s-au mai apropiat pentru câteva şedinţe, în luna iulie.

Brokerii pun evoluţia acţiunilor EL, pe seama candidaturilor anunţate de Departamentul pentru Energie pentru Consiliul de Administraţie al companiei.

Adrian Bărbulescu, director general adjunct la "Prime Transaction" este de părere că interesul pentru "Electrica" ar trebui să fie în creştere, fiindcă este foarte posibil să avem o modificare asupra a ceea ce înseamnă managementul companiei, pe criterii mult mai performante decât până acum.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest" Focşani, este şi el de părere că aprecierea acţiunilor EL se datorează propunerilor pentru noul Consiliu de Administraţie: "Creşterea titlurilor îşi are bazele într-o posibilă modificare a CA, prin numirea unor persoane cu destul de multă influenţă în lumea de afaceri, mai ales în cea internaţională".

Domnia sa mai spune că plusul marcat de acţiunile EL ar putea fi explicat şi printr-o posibiliă cumpărare de active "Enel" de către companie.

Acţionarii "Electrica" sunt convocaţi pe 22 septembrie, pentru numirea unui nou Consiliu de Administraţie.

"Quest Advisors" şi "Transearch" au înaintat conducerii Electrica patru propuneri din care acţionarii vor selecta un membru independent pentru CA-ul companiei. Astfel, Arielle Malard de Rothschild - vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est a Rothschild & Cie Banque, Jorg Fabri-managing partner la Allocate, Bogdan George Iliescu - directorul general al BRD Corporate Finance şi Victor Cionga - managing partner la AZ Capital Advisors formează lista scurtă a candidaţilor pentru poziţia de membru independent al CA.

Departamentul pentru Energie va acorda voturile de susţinere pentru baroneasa Arielle Malard de Rothschild, potrivit unui comunicat.

Statul a înaintat două propuneri pentru CA-ul "Electrica" - Victor Cionga şi Victor Grigorescu, expert în cadrul Direcţei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie.

Alţi doi administratori urmează să fie aleşi pe baza propunerilor făcute de acţionarii minoritari.

Actualul CA este compus din Ioan Roşca, Marius Untescu, Niculae Pleşa, Constantin Dinescu şi Rareş Ion Popescu.

Acţiunile "Electrica" au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri la un preţ de 11,32 lei /unitate, în urcare cu 1,43% faţă de ziua precedentă.

Ministerul Economiei deţine 48,78% din acţiunile Electrica, un alt acţionar semnificativ fiind BERD, cu o participaţie de 8,65%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unnpr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6073
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2331
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8143
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.5443

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb