Acţiunile "Enel", eliminate din lista favoritelor "Goldman Sachs"

Ziarul BURSA #Companii / 21 mai 2018

Acţiunile "Enel", eliminate din lista favoritelor "Goldman Sachs"

Gigantul bancar american "Goldman Sachs" a eliminat vineri compania energetică italiană de stat "Enel" SpA din "lista sa de convingere" a acţiunilor favorite, apreciind că planurile privind politica energetică ale partidului de extremă dreapta Liga şi Mişcarea 5 Stele (M5S, populistă) ar putea reduce preţurile, transmite Reuters, conform Agerpres.

Deşi analiştii băncii americane de investiţii au subliniat că există unele indicii pozitive în planul celor două formaţiuni politice de a majora inves­tiţiile în sectorul energiei regenerabile şi în reţeaua energetică, ei argumentează că dacă se va ajunge la o penetrare de aproape 100% a regenerabilelor se va trece la scăderea preţurilor.

"Estimăm că planurile prezentate de partidul de extremă dreapta Liga şi Mişcarea 5 Stele ar putea fi deflaţionis­te, în opinia noastră, deoarece ar putea duce la scăderea facturilor cu aproximativ 15%", susţin analiştii de la "Goldman Sachs".

Totuşi, "Goldman" a păstrat recomandarea de "cumpărare" a acţiunilor "Enel", cea mai mare companie de utilităţi din Europa.

Joi, cele două partide au stabilit baza proiectului de guvernare, care prevede reducerea taxelor şi majorarea cheltuielilor cu asistenţa socială.

În România, "Enel" deţine 64,4% la "Enel Distribuţie Muntenia" şi "Enel Energie Muntenia", 51% la "Enel Dis­tribuţie Banat", "Enel Distribuţie Dobrogea" şi "Enel Energie" şi 100% din acţiunile "Enel România".

Aceste companii gestionează o reţea de 91.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%), vând aproximativ 9 TWh/an unui număr de circa 2,6 milioane clienţi, dintre care 2,4 milioane sunt clienţi rezidenţiali (aproximativ 20% din piaţa de retail) şi 200.000 sunt companii.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro